Museum Praag en onechte edelstenen…

De bezoekers van het Nationaal Tsjechisch museum in Praag hebben zich vermoedelijk jarenlang staan te vergapen aan onechte edelstenen. Een diamant van 5 karaat bleek bij een inventarisering van glas te zijn.

Dat heeft het nieuwsportaal Hlidaci pes (Waakhond) onthuld. De diamant gold tot dusver als het kostbaarste stuk in de verzameling. Dieven hebben de diamant waarschijnlijk al tientallen jaren geleden gestolen en er een kopie voor in de plaats gelegd. Volgens de site zijn bij de laatste interne controle van vijfhonderd objecten zeventig verdachte exemplaren aan het licht gekomen. Het betrof vooral stenen die eruit zien als robijn, saffier, topaas of alexandriet. Een in 1978 aangekochte saffier uit Kasjmir bleek bij dit onderzoek synthetisch.

-Diamant versterkt je verbinding met Goddelijke en hogere energieën en bevordert hierdoor spirituele inzichten en helderziendheid. De steen kan naar binnen gericht ook belangrijke inzichten geven en diepe lagen van jezelf en je bewustzijn bereiken. Diamant kan heel goed in combinatie met andere edelstenen gebruikt worden omdat het de werking van andere stenen versterkt. Een diamant kan tijdens een meditatie op het derde oog geplaatst worden voor een sterk inzichtgevende en transformerende werking.

-Robijn stimuleert het hartchakra en schept evenwicht in het hart. Dit kristal is krachtig bij psychische aanvallen, moedigt passie voor het leven aan en verbetert de motivatie en het stellen van realistische doelen. Deze steen bevordert positieve dromen, duidelijke visualisaties, leiderschap. Op psychisch niveau maakt robijn een einde aan woede of negatieve energie. Op geestelijk vlak zorgt hij voor een positieve en moedige geesteshouding, de geest krijgt een verscherpt bewustzijn en een uitstekende concentratie. Robijn leert jezelf te zijn en leert je om leiding te durven nemen. Op emotioneel vlak voedt robijn kristal de hartstocht, wakkert enthousiasme aan en trekt seksuele activiteit aan (bron en foto’s Nu.nl, internet).

Lees ook:Roze Belofte doet haar naam eer aan…
Lees ook:Wie heeft er ervaringen met de Golden Lemurian Healer….
Lees ook:Kristallen zijn magische instrumenten
Lees ook:Tektiet; een prachtige steen om mee te werken…
Lees ook:Rozenkwarts; de allerliefste edelsteen die er is…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>