Kunnen dieren de toekomst voorspellen…

Is het mogelijk dat dieren ‘de toekomst’ kunnen’ voorspellen?  Ik geloof dat ze  bepaalde ‘zaken’ eerder aanvoelen (komen) dan wij mensen. Ook op internet kom ik hier genoeg verhalen over tegen. Zo zijn er voorbeelden van honden die massaal gingen blaffen vlak voor een aardbeving en begonnen olifanten in Thailand, in een dierentuin,  te trompetteren op 80 kilometer van waar destijds de vloedgolf toesloeg (tsunami).

Chinese autoriteiten achtten halverwege de vorige eeuw zelfs 58 diersoorten geschikt als aardbevingswaarschuwingssysteem, en verspreidden folders waarin werd uitgelegd hoe je ongewoon dierengedrag kon oppikken. Maar ook op andere vlakken worden dieren ingezet om de toekomst te voorspellen. Zo is de Russische (dove) kat Achilles, die in het Hermitage Museum in Sint-Petersburg leeft, verkozen tot officiële voorspeller van de wedstrijduitslagen van het WK voetbal in Rusland dat deze zomer plaatsvindt (AFP, Nu.nl). Op internet verschijnt een video van de kat, waarin te zien is dat hij tussen twee bakjes voer kiest, die beide een land vertegenwoordigen. Het bakje waar Achilles voor kiest, is automatisch de winnaar van de wedstrijd. Achilles heeft zich al eerder bewezen als orakel, nadat hij vorig jaar de winnaar van de Confederations Cup wist te voorspellen. Nu is het zijn taak om Octopus Paul op te volgen, die tijdens het WK in 2010 alle wedstrijden van Duitsland juist voorspelde.

WKoe Sijtje, een ‘paranormaal begaafd’ rund uit het Noord-Hollandse Middenbeemster, was onlangs in het nieuws. Hij ‘voorspelde’ dat modeonderneemster en presentatrice Olcay Gulsen ‘de Mol’ (tv-progrmma) was. De roodbonte grazer gokte de afgelopen jaren steeds goed de uitslagen van belangrijke voetbalduels en haalde daarmee zelfs internationale media. Helaas zat hij deze keer fout en was  Jan Versteegh de Mol.

Lees ook:Spanje op zoek naar opvolger Paul
Lees ook:Voorspellingen aan de hand van dieren
Lees ook:Was octopus Paul paranormaal?
Lees ook:Kijkje in glazen bol
Lees ook:De finale dan Duitsland-Spanje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>