Dubai en grootste VR Park…

Het oliestaatje Dubai denkt niet klein. Groot, groter, grootst is het credo. Het emiraat herbergt daarom ’s werelds hoogste gebouw, ’s werelds grootste door mensenhanden gemaakte haven en nu ook ’s werelds grootste virtual reality-speelhal.

Het VR Park is gevestigd in ’s werelds grootste winkelcentrum. De Dubai Mall had al een forse bioscoop, een formidabele schaatsbaan en een reusachtig zeeaquarium, maar nu dus ook een verzameling van twintig zinnenprikkelende spelletjes. Veel van de thema’s zijn geleend van tv-series en bioscoopfilms. De rechten van de op de zombiereeks The Walking Dead, de avonturenfilm The Mummy en moordthriller John Wick, met Keanu Reeves, gebaseerde games moeten alleen al een godsvermogen hebben gekost.

Wie niet van halfvergane griezels houdt, kan ook plaatsnemen in racesimulators, een parachutesprong maken of een huiveringwekkende duik van, jawel, de bijna 830 meter hoge Burj Khalifa. En wil je de hartslag liever iets lager hebben? Maak dan een virtuele bustour door Dubai zelf, bindt de lange latten onder voor een skitocht of maakt een verfrissend uitstapje naar de Noordpool. Compleet met walvissen en ijsberen.Met een virtual reality-bril op lijkt alles levensecht, maar Dubai zou Dubai niet zijn als ook de omgeving er niet gelikt uitzag. En dus werd elke centimeter van het reusachtige complex omgetoverd in een filmset. Attracties worden tot leven gebracht met geluiden, geuren en zelfs temperatuur. De belevenis is daarmee compleet (bron en foto’s AD, AFP).

Lees ook:Droomvlucht en Virtual Reality…
Lees ook:Heb je altijd al een keer willen vliegen…
Lees ook:Dubai komt met robocops…
Lees ook:Mensenresten gevonden van negenduizend jaar oud…
Lees ook:We kunnen (bijna) niet meer zonder robots..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>