Regenboog staat negen uur aan de hemel…

De regenboog die op 30 november in Taiwan 9 uur lang aan de hemel stond, is door het Guinness Book of Records officieel erkend als de langstdurende ooit. Het vorige record vond plaats in het Engelse Wetherby in 1994. Een regenboog stond daar 6 uur lang aan de hemel. Volgens Guiness World Records verschijnen regenbogen gemiddeld korter dan één uur.

Regenbogen staan onder meer centraal voor:  leven, hoop, goddelijkheid, belofte,schepping, inwijding, potentie, voorziening, harmonie, hemelvaart, geestelijkheid, aansluiting en transformatie. In China staat is een regenboog een brug geïllustreerd door een tweekoppige draak. Deze hemeldraak is de bemiddelaar tussen hemel en aarde. Met twee hoofden, kan de regenboogdraak bemiddelen namens het volk, door het doorgeven van hun gedachten en gebeden vanuit het aard-gebonden-hoofd. Ook is zij een symbool van yin en yang in de Chinese legende. In die zin herkennen de Chinezen vijf kleuren van de regenboog, en geharmoniseerd, vertegenwoordigen ze de perfecte balans.

Bij de Kelten wordt een regenboog ‘kambonemos’ genoemd  dat ‘curve van de hemel’ betekent. Keltische druïden waren behoorlijk onder de indruk van bochten en bogen. Bochten zijn emblemen van de wassende maan en de goddelijke vrouwelijke aanwezigheid. Als een link naar de maan / vrouwelijke energie, verbinden ze ons met de symboliek die betrekking heeft op voorziening, magie, vruchtbaarheid en voorspoed. Bogen, halve manen, manen, regenbogen. Ze zijn allemaal suggestief aan de prominente deining in de buik van een moeder die een kind draagt. In de Keltische folklore wordt er gezegd dat seks onder een regenboog een succesvolle zwangerschap garandeert (bron www.tekenenschilderacademie.nl, foto’s internet) .

Lees ook:Regenboog bij nacht
Lees ook:Supermaan gaat de aarde doen trillen
Lees ook:Jachtmaan; tijd om balans op te maken…
Lees ook:Het Keltisch Kruis kom je overal tegen
Lees ook:Jachtmaan; tijd van transformatie…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>