En de lente is weer begonnen…

De begindatum van de lente valt niet altijd op de 21e van de maand. De lentedatum is van belang voor berekening van de datum van het paasfeest. Vaak wordt gedacht dat de lente begint op 21 maart. Dit is niet zo. Sterker nog, alle komende jaren tot en met 2101 begint de astronomische lente niet op 21 maart, maar op 20 maart. In sommige jaren, zoals 2044 en 2048 begint de lente zelfs al op 19 maart. De lentedatum is van belang voor berekening van de datum van het paasfeest. We vieren Pasen op de eerste zondag na de ‘kerkelijke’ volle maan die op of na 21 maart valt. De seizoenindeling is gebaseerd op de stand van de aarde ten opzichte van de zon.

Maar eigenlijk maakt het niet uit. Het woord ‘lente’ geeft mensen een goed gevoel. De lente is niet alleen voor de natuur een nieuw begin, maar ook voor  de mensheid. De meesten zijn het er wel over eens dat we lang genoeg hebben binnen gezeten en dat we naar buiten willen. Buitenlucht is gezond en daglicht maakt ons energieker en gelukkiger. Kom in beweging en haal de lente in huis. Gooi je ramen open, koop planten of bloemen en ruim eens goed op. Er is niets mis met een grote lente-schoonmaak. Het kan juist een goede start van een nieuw seizoen zijn.

Wat neem je mee uit de wintermaanden en waar wil je van af? Maak een lijstje van wat echt belangrijk is en streep de rest door. Handel kleine dingen direct af en stel prioriteiten waardoor het luchtig en overzichtelijk blijft. De lente staat voor een nieuw begin. Geef toe aan de behoefte om te veranderen  en doe daarin wat voor jou goed voelt. Werk aan je zelfvertrouwen en wordt assertiever. Beweeg,  bruis, dans en bouw energie op. Laat je inspireren door een goed boek, film of een uitspraak van een vriendin. Ontwikkel jezelf, ruim je leven op en geniet van al het moois dat dit prachtige seizoen te bieden heeft (bron en foto’s internet).

Lees ook:En het is weer lente…
Lees ook:Lente; tijd voor een nieuwe (frisse) start…
Lees ook:De lente hangt in de lucht…
Lees ook:Een nieuwe lente, een nieuw begin
Lees ook:2012 doemscenario heel dicht bij de aarde, Planetoïde scheert langs Aarde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>