Superhelden Marvel krijgen eigen themaparken…

De superhelden van Marvel krijgen hun eigen plek in drie themaparken van Disney, waaronder Disneyland Parijs. Het nieuwe land wordt daar gebouwd in het Walt Disney Studios-gedeelte van het park.

Eerder kondigde Disney al aan dat de Rock ‘n’ Roller Coaster, een achtbaan waarin de muziek van Aerosmith centraal staat, in Parijs zal worden omgebouwd tot een attractie die draait om Iron Man. Dinsdag hintte het bedrijf dat er meer Avengers zullen opduiken in het park. Het Marvel-gedeelte moet in 2020 klaar zijn, tot die tijd zullen fans het vooral moeten doen met een aantal liveshows, die dit jaar van 10 juni tot 30 september worden gegeven onder de naam Marvel Summer of Super Heroes.

Naast Parijs krijgen ook Disneyland in Californië en Hong Kong Disneyland een dergelijk superheldenland. In Hong Kong ging in 2017 al de Iron Man Experience open. De attractie is sindsdien de meest populaire in het park, dat de komende jaren wordt uitgebreid met een achtbaan rond Ant-Man. Of de drie overige parken, in Florida, Tokio en Sjanghai, zullen volgen is vooralsnog niet bekend. Disney nam Marvel in 2009 over voor een bedrag van 4 miljard dollar.

Marvel Comics is een Amerikaanse uitgever van comics – een Amerikaanse vorm van stripverhalen – gepubliceerd door Marvel Entertainment. … Het bedrijf werd in 1939 opgericht door Martin Goodman onder de naam Timely Comics. In de jaren 50 en 60 begon het bedrijf met het produceren van strips over superhelden.

Lees ook:Nieuwe attractie met een Marvel-thema…
Lees ook:Spookhuis heeft zijn eigen geest…
Lees ook:Wonder Woman; getraind om onoverwinnelijk te zijn…
Lees ook:Op zoek naar de achtergrond van Peter Quill…
Lees ook:Civil War 3D binnenkort in bioscoop…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>