Bewijs voor parapsychologische fenomenen…

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de westerse bevolking paranormale ervaringen heeft. Waarom horen we hier dan zo weinig over? Een prestigieus academisch instituut in Finland heeft onlangs een onderzoeksproject naar paranormale ervaringen gefinancierd. De studie werd geleid door de Finse arts en antropoloog Marja-Liisa Honkasalo. “Het is een project waarbij we proberen vreemde ervaringen te begrijpen”, zei ze.

“Denk daarbij aan verschillende lichamelijke of zintuiglijke ervaringen of het horen stemmen, het zien van wonderen, het krijgen van visioenen of het voelen van een aanwezigheid,” voegde ze toe. Ze noemde ook precognitie (de toekomst zien) en telepathie. De onderzoekers wilden vooral te weten komen waarom deze ervaringen niet worden onderzocht en niet serieus worden genomen. Dergelijke ervaringen zijn heel gewoon. Op basis van onderzoek kan worden geconcludeerd dat meer dan de helft van de mensen in de westerse wereld weleens een paranormale ervaring heeft gehad.

Het onderzoeksproject is gebaseerd op ruim 200 brieven die zijn gestuurd door doorsnee Finnen. Een vrouw schreef bijvoorbeeld: Ik werd eens midden in de nacht wakker en het voelde alsof mijn vriendin Emma, die in het buitenland woont, aan het bevallen was. Op dat moment wist ik niet eens dat ze zwanger was. Het voelde zo echt, ik kon het bijna niet geloven. Een week later kreeg ik een kaart van Emma, waarin stond dat ze die nacht een tweeling had gekregen. In tegenstelling tot wat in de media wordt beweerd, is er bewijs voor parapsychologische fenomenen zoals precognitie.

 Professor Jessica Utts van de Universiteit van Californië zei in 2016 dat ‘deze fenomenen echt zijn, net zo echt als alle andere fenomenen die al lange tijd worden besetudeerd door vele verschillende laboratoria’. Utts moest het Amerikaanse Congres informeren over het onderzoek naar deze fenomenen en kwam tot de conclusie dat er sterk bewijs voor is. Het verbaasde de Finse onderzoekers hoe groot het taboe is dat erop rust. Honkasalo zei dat veel mensen contact opnamen omdat ze het stigma al jaren of zelfs decennia proberen te doorbreken. Omdat artsen en wetenschappers geen verklaring voor de ervaringen hebben, worden mensen die ze hebben gehad gezien als ‘zieke mensen’.

Sommigen kregen diagnoses zoals schizofrenie en medicatie voorgeschreven. Een aantal mensen werd zelfs in een inrichting gestopt. De onderzoekers merkten op dat met name westerse mensen een negatief beeld hebben van het bovennatuurlijke. Dergelijke fenomenen passen niet in het overheersende wetenschappelijke en religieuze wereldbeeld. Honkasalo ondervond aan den lijve hoe groot het taboe is dat op dit onderwerp rust. Ze werkte eerst voor de Universiteit van Turku, maar werd vanwege haar werk ontslagen. Ze zet haar onderzoek naar het paranormale nu voort op de Universiteit van Helsinki (bron NineforNews, Yle, foto’s internet).

Lees ook:Veel mensen ‘zien’ hun overleden geliefde…
Lees ook:Link tussen geboortekenmerken en paranormale overtuigingen…
Lees ook:NPRT altijd op zoek naar bewijs…
Lees ook:Paddo’s geven je paranormale gaven
Lees ook:Geloof in bovennatuurlijke en lichaamslengte…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>