Mineralenbeurs van ZNLV in Eindhoven…

Op zondag 8 april vindt van 10.00 tot 16.00 uur de mineralenbeurs  van de Zuid Nederlandse Lapidaristen Vereniging (ZNLV) plaats  in Gemeenschapshuis De Lievendaal in Eindhoven. Voor mij was dit de eerste beurs waar ik in ‘aanraking’  kwam met edelstenen. Een bijzondere ervaring.

Mijn moeder heeft altijd wel iets met edelstenen gehad. Ze ging niet zozeer op de werking of een eigenschap af, maar koos een steen puur op uiterlijk en gevoel. Ik denk dat ik door haar mijn liefde voor edelstenen heb meegekregen. Ook mijn dochter heeft een  ‘zwak’ voor edelstenen.  Dus voor ons een reden om jaarlijks deze beurs te bezoeken. ZNLV is een vereniging waar diverse cursussen voor het maken van sieraden en siervoorwerpen worden gegeven. Ze maken werkstukken van ‘steen naar sieraad’. De aanwezige standhouders zijn erg enthousiast en vertellen graag over de stenen die ze bij zich hebben. De producten zijn zeer betaalbaar waardoor de beurs voor iedereen heel toegankelijk is.

De ZNLV geeft op deze dag zelf demonstraties van cabochonslijpen, facetteren edelsmeden en carven. Voor de kinderen is er een kidspuzzel en voor iedere goed ingevulde puzzel is er een prijs! Daarnaast mogen kinderen met een beetje hulp zelf een geode kraken!! Elke twintigste  bezoeker mag gratis een geode kraken!! Daarnaast staan er vele, verschillende standhouders die van alles laten zien en verkopen op het gebied van mineralen, (edel)stenen, fossielen, sieraden en gereedschappen voor het bewerken van stenen en het maken van sieraden. De beurs is rolstoelvriendelijk. Entree: Volwassenen  betalen 3,50 euro, kinderen  van 4 tot en met 12 jaar 1 euro. Kinderen beneden de vier mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen.

Lees ook:Mineralenbeurs ZNLV in Eindhoven…
Lees ook:Mineralenbeurs in De Lievendaal Eindhoven…
Lees ook:Mineralen- en Sieraden beurs in Eindhoven…
Lees ook:Internationale Mineralenbeurs in Broodfabriek Rijswijk…
Lees ook:Internationale Mineralenbeurs in Rijswijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>