Alternatieve therapie slecht voor ivf

Alternatieve therapie slecht voor ivf

NIJMEGEN -  Vrouwen die in het alternatieve circuit behandelingen hebben ondergaan om zwanger te worden, hebben 30 procent minder kans op succes met een ivf-behandeling. Gynaecologen moeten paren die zich aanmelden voor ivf, dringend afraden om ook behandelingen als reflexologie, acupunctuur, aroma- of kruidentherapie te proberen.

Dat zeggen dinsdag de gynaecologen Alex Polyakov en Beverley Vollenhoven van de Monash University in Melbourne (Australië). Polyakov en Vollenhoven maken deel uit van de Faculty of 1000 Medicine, een wereldwijd adviesorgaan van medische wetenschappers.

Een Deense studie onder zevenhonderd vrouwen die gedurende een jaar ivf probeerden, heeft volgens de Australiërs uitgewezen dat de kans op een succesvolle zwangerschap 30 procent lager is als de vrouwen ’geshopt’ hebben in het alternatieve circuit.

“Baat het niet, dan schaadt het niet”, is volgens de gynaecologen de algemene opvatting over kruidenmiddeltjes om zwanger te raken. Dat blijkt dus niet zo te zijn. Nader onderzoek is nodig om vast te stellen of de alternatieve behandeling het ivf-resultaat direct negatief beïnvloedt. Het kan ook zijn dat juist vrouwen die het meeste moeite hebben om zwanger te raken, eerder naar alternatieve behandelingen grijpen.

“Totdat er meer duidelijk is, moeten paren die iets alternatiefs hebben uitgeprobeerd, gewaarschuwd worden dat hun ivf-behandeling evident minder kans maakt”, aldus Polyakov en Vollenhoven.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Oh oh Jomanda, zo hoopvol en toch verlies je
Lees ook:Amerikaanse vrouw is dubbel zwanger
Lees ook:Lezers voorspellen ook: ‘Yolanthe Cabau van Kasbergen zwanger in 2010′
Lees ook:Verminkt na voodoo-ritueel…
Lees ook:Vrouw niet in verwachting van twaalfling

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Alternatieve therapie slecht voor ivf

 1. emiel

  Over gevaar gesproken. Isabel i kreeg deze mail en dacht: wel interessant voor andere vrouwen en mannen. Misschien vind jij dat ook wel?
  De moeite waard om door te sturen en te lezen!

  Hierbij:
  Onlangs woonde ik een seminarie bij over borstkanker. Tijdens het vraag-antwoord moment vroeg ik waarom de oksel de meest frequente plaats was voor de ontwikkeling van borstkanker. Mijn vraag kon toen niet beantwoord worden, maar onlangs ontving ik post waarin ik het antwoord op mijn vraag gevonden heb en dat ik graag met jullie allen zou willen delen:
  De hoofdoorzaak voor borstkanker is het gebruik van ANTI-TRANSPIRANTEN.
  De meeste producten op de markt zijn een combinatie van anti-transpiranten en deodoranten. Deodoranten zijn onschadelijk. Kijk a.u.b. de samenstelling van uw producten thuis na!
  Indien zij ALUMINIUM CHLORHYDRAAT bevatten, GOOI ZE DAN ONMIDDELLIJK WEG! (zelfs on der de naam van deodorant). (oa Rexona en Dove
  deodorant)
  Probeer andere merken te gebruiken die dit bestanddeel niet bevatten.
  De reden is simpel: slechts enkele delen van ons lichaam zijn in staat toxische stoffen te elimineren, zijnde: de knieholtes, achter de oren, tussen de benen en de oksels. Deze toxische stoffen worden uitgestoten onder de vorm van zweet. Anti-transpiranten verhinderen het zweten. De toxische stoffen verdwijnen niet uit het lichaam, maar worden opgestapeld in de lymfeklieren onder de armen. De oorsprong van de meeste borstkankers is in deze bovenzone van de borst te vinden.

  Mannen zijn minder gevoelig aan de ontwikkeling van dit type ziekte.
  Zelfs al gebruiken ze anti-transpiranten, blijven deze op de okselharen kleven en dringen ze niet onmiddellijk in de huid.
  Vrouwen die anti-transpirant gebruiken vlak na het ontharen hebben nog meer risico omdat via de kleine wondjes de chemische stoffen nog sneller het lichaam binnendringen

  Informeer hierover AUB alle mannen en vrouwen die je kent. Borstkanker neemt de dag van vandaag alarmerende proporties aan.
  Als we met deze mail slechts een aantal gevallen kunnen vermijden, zal het nooit verloren tijd geweest zijn !

  Dank u ” Msc. Gabriela
  Casan
  ova Larrosa Prof.
  Assistent du Département de Biologie Céllulaire de la Faculté de Sciences de la République Orientale d’Urugay PILAR LORENZO MORALES, Avoca te Navas de Tolosa n° 25, 2° B 31.022 Pamplona, Espagne Tfno./Fax 948.22.73.96 ? 97 e-mail : [email protected]

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @emiel, naar aanleiding van dit artikel vermoed ik dat er dan meer gevallen van borstkanker bij mannen bekend zullen gaan worden, aangezien er steeds meer mannen hun oksels ontharen…

     /   Reply  / 
 2. karin

  Pffff… ben ik blij dat ik nog steeds een vrouwelijke behaarde aap bent en uitsluitend deodorant gebruik. Vroeger altijd bij voorkeur met een verstuiver, maar dat is nergens meer te koop.

    /   Reply  / 
  1. Ariadne

   @karin, in de natuurwinkels zijn prima alternatieven te vinden. Ik heb iets gekregen dat lijkt op een kristallen bol. Een beetje natmaken en voila, okseltjefris!

     /   Reply  / 
   1. Roos

    @Ariadne, weet je, op zich is zweten niet erg, als je je maar geregeld wast. Mensen die zich niet geregeld wassen, kunnen deo gebruiken wat ze willen, maar als ze zich niet goed waasen dan gaat het gewoon stinken, vroeg of laat! Bleh!

      /   Reply  / 
 3. emiel

  Klopt Roos en het erge is dat ik vanmiddag bij kruitvat ben wezen kijken naar een deo zonder die stoffen en er was er maar 1 te vinden.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @emiel, is het ook niet zo, dat dat vocht wat je niet via de oksels kwijt kan, door die anti-transpirante middelen, dat dat op andere plaatsen op het lichaam naar buiten komt? Je moet het toch kwijt lijkt me?

     /   Reply  / 
   1. emiel

    @Roos, klopt dat het op andere plekken naar buiten komt, maar het gaat omn die giftige stof die dan onder de oksel naar binnen komt en dat veroorzaakt vaak borstkanker

      /   Reply  / 
    1. Roos

     @emiel, ja dat had ik begrepen, en dat is natuurlijk vreselijk en ook vreemd dat die middelen dan toch verkocht mogen worden. Maar wat ik bedoel, is dat je vochthuishouding er ook door in de war raakt, lijkt me.

       /   Reply  / 
    2. Isabel Blanco Auteur

     @emiel, via de oksel ontstaat geen borstkanker, dat is me wel duidelijk.

       /   Reply  / 
    3. Roos

     @Isabel, thnx!

       /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   @emiel, klopt helemaal, ik ken de mail al heel lang, heb em regelmatig ontvangen in mijn mailbox.

     /   Reply  / 
   1. Ariadne

    @Isabel Blanco, dit verhaal ken ik al zeker 10 jaar en het verbaasd me altijd dat het maar in zo’n beperkte kring circuleert. Iets voor Radar misschien?

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     @Ariadne, wie weet he.

       /   Reply  / 
 4. emiel

  Roos ik ben het helemaal met je eens. Mij lijkt het ook dat alles wordt verstoord als er een lichaamsvreemde stof binnen komt.

    /   Reply  / 
 5. Ariadne

  Vanavond in Radar: hoe de farmaceutische industrie handelt en van ons allemaal patiënten probeert te maken! Mag je niet missen!

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Ariadne, gezien en ik ga kijken.

     /   Reply  / 
 6. Sofie

  @all, Dit is echt de grootste onzin! Deze spam-mail gaat al jaren rond, maar er blijkt helemaal niet van waar te zijn. Nadat de eerste keer zo’n mail rodn is gegaan, zijn er ineens heel veel onderzokeen gedaan om de paniek die gezaaid was ui te zoeken, maar er bleek absoluut geen verband tussen borstkanker en deodorant, kijk maar op de site van de kankerstichting (een stuk betrouwbaardere bron dan zo’n mailtje van iemand, toch?!)

  http://www.kwfkankerbestrijding.nl/index.jsp?objectid=16714

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>