Irisi-ki een weg van bewustwording.

Irisi-ki een weg van bewustwording. (met een knipoog naar Emiel)

Ki is de universele energie, de onvoorwaardelijke liefde. Dat is een gegeven wat de meeste mensen wel kennen.
Wij bestaan uit deze energie. Ons lichaam, de cellen van ons lichaam en de atomen, waaruit onze lichaamscellen zijn opgebouwd. Ook onze fijnstoffelijke lichamen en/of velden bestaan uit deze energie. De dieren en de planten, moeder aarde en alles wat daarop en is zit en de gehele kosmos bestaan uit deze energie.

Alles is een uitdrukking of manifestatie van Ki.

Irisi is een methode of techniek om met Ki te werken, Ki toe te dienen of aan te reiken net zoals Rei-Ki.
Duizenden jaren geleden werd de Irisi-ki methode al toegepast in het midden oosten. In het najaar van 2002 kreeg ik via visioenen deze prachtige methode door van Jacob. Meester Jacob zoals hij zich noemde is een van mijn geestelijk begeleiders.  Ik ken hem al heel lang en weet dat ik ooit wandelend op deze aarde al les van hem heb gehad.

Tijdens deze visioenen vroeg hij mij de methode Irisi-ki in ere ter herstellen en te gaan doceren.
Hij verteld dat de huidige methode om met Ki te werken door veel mensen werd en wordt  vertroebelt, door het te omgeven met veel commerciële belangen. Natuurlijk zijn daar de uitzonderingen. Door Ki op de verkeerde manier te gebruiken gaat het in kracht verliezen en dat is zonde van zo’n prachtige onvoorwaardelijke liefdes energie.

Om de Ki energie zuiver te houden gaf hij aanwijzingen hoe ik dan te werk zou kunnen gaan. Zo is de naam Irisi-ki een beschermde naam geworden door registratie bij het Benelux Merken Bureau en liet hij mij het lesmateriaal schrijven onder zijn begeleiding. Hij gaf mij prachtige maar eenvoudige symbolen en onderwees mij in wat energie is en hoe het werkt.  Met de vele voorbeelden die hij door gaf en de begeleiding in mij eigen leven op basis van de werking van energie werd ik sterk en begrijp ik nu dingen waar ik nooit zo over nagedacht had. Het lesmateriaal, certificaat, folders en prijzen zijn in heel Nederland het zelfde en worden uitgegeven vanuit een adres. Alle therapeuten en leraren die inmiddels de cursussen hebben gedaan staan geregistreerd en hebben een pasje met daarop hun naam, pasfoto en registratie nummer. Zo kan iedereen zien of hij/zij bij een echte Irisi-ki therapeut of leraar zit.  Bij andere systemen kan iedereen zijn eigen certificaat ontwerpen en weet je dus nooit of iemand wel de cursus heeft gedaan.

Aan het systeem is een klachten commissie verbonden waar mensen een klacht in kunnen dienen als zij menen niet goed behandeld te zijn of dat zij niet oprecht les gehad hebben.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan ook op onze website http://www.irisi-ki.nl

Met dank aan Emiel geplaatst

Lees ook:Wie heeft ervaringen met de Violette Vlam…
Lees ook:De week van het licht
Lees ook:De week van het licht
Lees ook:De week van het licht
Lees ook:De week van het licht, inclusief familie drama Enschede oproep

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “Irisi-ki een weg van bewustwording.

 1. karin

  Het lijkt erg op reiki, zo op het eerste gezicht.

    /   Reply  / 
  1. Vrijdenker(?)

   Jullie zijn echt lief allemaal. Maar Reiki is wel handel en nog een dure ook. En dat besloten gedoe is alleen om de geheimzinnigheid en de prijs op te drijven.
   Commentaar zal ik wel krijgen, maar mijn mening is niet bedoeld als ongezouten kritiek. Wat de “handjes” van een Reiki-master kunnen, kan iedereen met een beetje energie. Als iemand zijn knie stoot en het doet zeer dan gaat automatisch je hand op de pijnlijke plek. De één noemt het Reiki en de ander magnetiseren……!
   En visioenen van ene Meester Jacob……….? Droom maar verder. Is het mogelijk dat men met zulke nonsens hier op dit Blog mensen, toevallige bezoekers, in de maling neemt? Of moet ik open blijven staan voor iedereen met een sprookje. Ik niet dus!

     /   Reply  / 
 2. Emiel

  Vrijdenker je mag van mij schrijven wat je wilt. Ik stoor me er niet aan. Het zegt mij genoeg over jouw. Ik ben het met je eens dat mensen allemaal energie kunnen geven. Wat in deze cursus wordt gedaan is de mens daar bewust van maken. Verder leert men iets over de werking van energie die verder gaat dan je hand ergens opleggen.
  Karin: het lijkt inderdaad op reiki maar zoals al er staat geschreven is reik een methode die bij velen alleen het commerciele naar boven haalt. Ik ben zelf ook Reiki master maar ik ben geschrokken van sommige prijzen en de veelzijdige certificaten en de manieren van leskrijgen.
  Hoe men er ook over denkt, ik ben trots op deze manier en dat neemt niemand mij af. Dat recht heb ik denk ik dan maar een keer

  Noot Isabel: reactie van Vrijdenker is verwijderd waar Emiel op reageerd, de inhoud is een sneer naar dit stuk en niet passend.

    /   Reply  / 
  1. Vrijdenker(?)

   Emiel, mijn reactie was niet specifiek tegen jou gericht. Zo ben ik niet.Ik draag jou en vele anderen hier een goed hart toe. Maar door surfen wordt je ook een hoop wijzer en dan zie je heel veel kaf onder het koren zitten. Ronduit, pagina’s vol om de kluit te belazeren. Deze lieden spreken wel vrijwel dezelfde taal. Een spreekwijze die mensen moet verleiden tot een telefonisch consult, een perssonlijk consult of een zeer dure cursus (al of niet in samenhang met een paar overnachtjes). Kassa! En na het volgen van zo’n cursus krijg een een diploma/certificaat uitgegeven door een duistere stichting. Er zijn er “tig”. Een volgende cursus staat dan weer op het program.
   Ik kan er niets mee

     /   Reply  / 
  2. karin

   Nee, dat zei je al dat je geen paragnost was… ;)

     /   Reply  / 
   1. Isabel Blanco Auteur

    Ik ben de antwoorden van onze Vrijdenker even beu, het is GEEN stelling en geen discussie, nogmaals het is een informatief stuk over een energie vorm.

      /   Reply  / 
    1. karin

     Ja, eerlijk is eerlijk, je hebt dat wel in je regels staan, maarja, het is zo verlokkelijk (ook soms voor mij) om toch off-topic te reageren. Maar je moet het op gegeven moment als topicbeheerder wel weer afkappen en zo blijf je topicjuf.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      Precies en Vrijdenker kent de regels ook en zaagt teveel door.

        /  
 3. karin

  emiel, er zijn natuurlijk heel veel manieren om energetisch te werken, een van een methoden is bijvoorbeeld Therapeutic Thouch. Magnetiseren is natuurlijk ook een vorm van enegetica, zij het minder methodischer. Ze werken m.i. allemaal, afhankelijk van het energetisch niveau van de behandelaar en kunnen allemaal vroeg of laat gecommercialiseerd worden. Het is tenslotte de mens, die de bemiddelaar is tussen deze energetische mogelijkheden en de mens die geholpen wil worden. Certificatiegaranties zijn dan niet altijd waterdicht.

    /   Reply  / 
  1. Vrijdenker(?)

   Hoy Karin, er zijn zoveel verschillende certificaten in omloop dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je zou haast de indruk krijgen dat iedereen zelf zijn certificaatje kan printen.
   Nou dan verdwijnt bij mij de geloofwaardigheid.

     /   Reply  / 
   1. karin

    Deze energetische mogelijkheden bestaan, daar ben ik van overtuigd, dus daar liggen mijn twijfels niet. En er zijn ook mensen die daar ook goed mee kunnen werken, zuiver en integer zijn.
    Wel is het inderdaad zo, dat het een lastig te controleren eigenschap is en er inderdaad veel certificaten in omloop zijn. En welke methodiek is het beste? Ik denk dat de aard van de behandelaar, een klik tussen client en behandelaar misschien wel een doorslaggevende rol kan spelen.
    Maar inderdaad, er zijn vele methodes, certificaten en evenzoveel overkoepelende organisaties, die pretenderen de kwaliteitscontrole in de gaten te houden, maar het is allemaal wat ondoorzichtig.

      /   Reply  / 
    1. Vrijdenker(?)

     Karin, geweldig, jij kan het veel diplomatieker schrijven dan ik.
     Ook daar leer ik van!

       /   Reply  / 
   2. Emiel

    Vrijdenker, dat is nou precies de reden dat wij het anders willen doen. je hebt gelijk een ieder kan en maakt zijn eigen certificaat en dat is in deze methode niet mogelijk. Iedere leraar in Nederland gebruikt het zelfde materiaal.

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     Op zich is dat bij de Alianze in Reiki ook zo, identiek Takata materiaal.

       /   Reply  / 
 4. Irene

  Ja Karin kan zeker diplomatisch schrijven en brieven beantwoorden.
  Ook kan zij zo diplomatisch reageren dat hebben wij de afgelopen jaren wel van haar geleerd, misschien heeft zij haar roeping wel mis gelopen om diplomaat te worden.

    /   Reply  / 
 5. Michael

  Hier staat waar de paranormale genezers aan moeten voldoen.
  Met de hoogste keurmerken, dit is geen garantie dat ze mensen ook daadwerkelijk kunnen helpen. Echter ze zitten wel in haast alle verzekeringen.
  http://www.paranormaaltherapeut-keesdemoree.nl/

    /   Reply  / 
  1. Vrijdenker(?)

   Bedankt voor jouw reactie. Natuurlijk kunnen deze mensen geen garanties geven, dat zullen de aangesloten leden (van de door jouw genoemde beroepsgroep) ook nooit doen. Maar als ik de vele ANDERE “weppies” bekijk wordt je gewoon bedonderd waar je bij staat, ook zij durven geen garanties te geven maar suggereren een hemel op aarde als je maar HUN hulp inroept.
   Morgen trek ik mijn hemelsblauwe costuum aan en ga instralen en dan krijgen de eventuele cliënten gratis ingestraald kraanwater mee.
   Er wordt er altijd wel één beter. Foldertje versturen met de mogelijkheid om een gratis talisman te verkrijgen enz. enz. …….de boel belazeren noem ik dat! zo dat moest ik even kwijt, gewoon recht voor z’n raap.

     /   Reply  / 
   1. Isabel Blanco Auteur

    En laten we nu weer terug gaan naar de topic in deze, het stuk van Emiel over de Irisi-ki. Het stuk is informatief bedoeld, als ik om een discussie vraag over iets dan plaats ik daarvoor een stelling en dat is dit dus niet.

      /   Reply  / 
    1. Vrijdenker(?)

     Sorry!

       /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   Ik denk deze site inderdaad laat zien hoe het kan en eigenlijk overal zou moeten. Er zijn wel degelijk eisen waar mensen aan moeten voldoen, bekijk de site goed als je naar een therapeut gaat. Maar zoals Michael het zegt, het is helaas geen garantie…….

     /   Reply  / 
 6. Emiel

  Isabel, zo zou het moeten zijn maar helaas heb ik de persoonlijke ervaring met Reiki masters aangesloten bij de alliantie die daar toch anders over denken en geheel hun eigen weg gaan. Eigen certificaat en eigen prijzen.

    /   Reply  / 
  1. Vrijdenker(?)

   Goed verwoord Emiel. Maar laat ik ontopic blijven en niet te veel doorzagen. Irisi-ki wil het tenminste zuiver houden en het commerciële buitenshuis houden. Daarom vaste prijzen aanhouden die voor iedere therapeut en leraar gelden. Werkelijk een loffelijk streven.

     /   Reply  / 
   1. Emiel

    niet alleen een streven maar we doen het ook. Zij die zich er niet aan houden gaan op de zwarte lijst en hun psje wordt in genomen. Natuurlijk zijn we afhankelijk van de meldingen van cursisten of mensen die een therapeut bezoeken. Ook daar gelden voor heel Nederland vaste prijzen voor

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>