De donkere dagen voor de Kerst

Opmerkelijk? Uiteraard niet he, de dagen voor Kerst zijn korter, dus is het eerder donker. Echter op allerlei fronten wordt het donkerder. Zoals Cruijf het zegt, elk nadeel heb zijn voordeel.

Kerstversieringen

In deze tijd is het voordeel dat de omstandigheden de mensen thuis doet houdenen de huiskamers mooi en warm aangekleed worden. We schijnen zelfs meer aan onze medemensen te denken getuige de enorme belangstelling voor de veiling van de Frogertjesvoor de voedselbank. Nederland denkt eindelijk ook eens aan zijn eigen burgers, buren en vrienden. Het doet me deugd, er komt weer harmonie.

Een tijd terug schreef ik de stelling over het woord Harmonie. Liesbeth van Dijk predikt het overal en altijd, maar zo zijn er meer. Jaap van den Bold bijvoorbeeld die met een prachtige Boedhistische insteek dit kan vertellen. Of Henk Jan Akse die graag wil dat de wereld liever wordt. Maar ook Samra en Vanessa doen hard hun best om … harmonie … uit te stralen.

Fred Butter gaat er nog verder op in, zo lees je in zijn columns over 2012, de veranderingen die dat zal brengen. Positief neemt hij ons mee naar het jaar 2012.

Of wat dacht je van de columns van Yohanna Hermans, de Reiki Master, over liefdevol en positief denken gesproken. Yohanna heeft passie voor iedereen en gunt iedereen het allerbeste dat er is.

De dagen voor Kerst zijn dagen van inkeer, boete doen, vasten maar vooral nadenken. Denken over het afgelopen jaar, wat is er allemaal gebeurd, wat hebben we ervan geleerd en wat is nou toch die Kerstboodschap???? De Geboorte van Christus is een positief iets, een boodschap. God gaf ons zijn zoon, bij ons op aarde en nieuwe tijden zouden aanbreken. Elke jaar vieren we dit. Al dan niet met invullingen van diverse pluimages en culturen. Maar we verwelkomen vrede en eigenlijk ook onvoorwaardelijke liefde.

Als we de Kerst echt genaderd zijn voelen we ook die liefdevolle boodschap, of je nu gelovig bent of niet. Mensen zijn aardiger, we lijken om elkaar te geven. Donker doet iets met ons, we willen het “licht” maken.

En uiteindelijk zo merken we wordt het ook lichter, en dat doen we zelf, vooral in ons hart. Blijf daarom om je heen kijken, geef je hand waar nodig en wie goed doet! Wie goed ontmoet.

“Harmonie” laat die nu het woord voor 2009 worden. Ik doe mee jij toch ook?

Copyright Klaarhelder en Isabel Blanco mbt tot alle stukken uit de rubrieken columns, tv, voorspellingen, dossier en dossier Vaatstra, wetenschappers, mediums, interviews, films, oude doos, paravisie, nieuwtjes allerlei, beursagenda, religie en spiritualiteit, spookhuizen, sektes , tip van de week en alle andere stukken muv sapaho en vredesduif, alle rechten zijn overgedragen januari 2010 en gelden vanaf dat moment.

Lees ook:Reiki, Yohana Hermans Reiki Master
Lees ook:Weg met negativiteit…
Lees ook:Daniel Dungas Home, uit de oude doos
Lees ook:EXCLUSIEF materiaal Marianne Vaatstra Zaak!!!
Lees ook:Liesbeth van Dijk “Kind van de rekening”

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “De donkere dagen voor de Kerst

 1. Anoniem

  Ik denk dat ieder persoon eerst zijn/haar eigen leven in harmonie moet brengen waardoor er een prachtig harmonieus wereldorkest kan ontstaan met de zuivere overeenkomende accoorden en liefdevolle klanken voelbaar in de kern van je hart en hoorbaar wat klinkt als kristallen klokken in je oren.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Prachtig verwoord, moge dit een mooie kerstwens zijn.

     /   Reply  / 
 2. Jaap[van den Bold

  Inderdaad mooi Anoniem. Het enige wat ik aan toe zou willen voegen is: EN DAT NIET ALLEEN MET KERSTMIS!!!!!!!

    /   Reply  / 
  1. Anoniem

   @Jaap, een goede toevoeging. De bedoeling hiervan is idd het hele jaar door uiteraard. Goed voorbeeld doet goed volgen. Laat ze hier maar eens wat meer aandacht aanbesteden ipv materialisme en oorlogen voeren. Wat ik voorgesteld heb over eerst in harmonie komen met jezelf zie ik als positieve egoïsme wat ten goede komt aan heel de mensheid. Uiteindelijk draait het allemaal om jezelf lief te hebben, te respecteren, je mag er zijn en kosteloos gebruik maken van alle aanwezige positieve energiëen in het universum. Waren en dachten alle mensen maar zo dan zag de wereld er zonniger uit en was er heel het jaar vrede op aarde.

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   24 uur per dag, elke dag, dag in dag uit!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>