Bénazir: Persbericht Gerda Havertong ontvangt eerste exemplaar boek BBB

Uitreiking op Zaterdagschool in Haagse Schilderswijk.

Gerda Havertong ontvangt eerste exemplaar boek BBB. Na het succes van “Help ik zie Spoken” heeft Bénazir een tweede boek gelanceerd. De recensie van het boek “Help ik zie Spoken” kun je hier teruglezen. Het boek kent een actueel thema, integratie. Het thema beheerst ondertussen ons dagelijks bestaan dus de timing is goed gekozen. Het gaat prima samen is de conclussie die de kinderen in het boek trekken als het gaat over samen dingen doen.

Dan roept Eelke plotseling: ‘Kijk eens wat we op ons bord hebben!’ Mehmet heeft bara, Ashok heeft boerenkool en Eelke heeft baklava. ‘Boerenkool, baklava en bara!’ roepen ze alle drie in koor. ‘Weet je,’ zegt Eelke, ‘dat gaat prima samen!’

Het boek BBB – Boerenkool, Baklava, Bara – beschrijft de avonturen van het twaalfjarige meisje Eelke. Ze verhuist van het Friese platteland naar de Haagse Schilderswijk. En dat is even wennen voor Eelke… en voor haar nieuwe buurtbewoners! BBB is een spannend en emotioneel verhaal voor jongeren over cultuurverschillen en de gevolgen hiervan. Het eerste exemplaar wordt op dinsdag 7 april 2009 om 14.00 uur overhandigd aan Gerda Havertong. Dat gebeurt bij het Nova College in de Haagse Schilderswijk, waar ook de Zaterdagschool is gevestigd (Hooftskade 127).

De overhandiging zal op een feestelijke culturele en culinaire wijze plaatsvinden. Leerlingen van een Hindoe basisschool, een Islamitische basisschool en een reguliere basisschool verzorgen de muzikale omlijsting. We nodigen u hierbij van harte uit om de feestelijkheden bij te wonen.

Begrip en tolerantie beginnen bij de basis: de jeugd

Het doel van het boek is begrip en tolerantie kweken voor de vele culturen die in ons land samen leven. En waar kun je dan beter beginnen dan aan de basis: de jeugd. Door de vele culturen die onze samenleving rijk is, ontstaat er een behoefte aan informatie over deze culturen. Bijvoorbeeld over leef- en eetgewoonten waar

onder meer allochtone kinderen mee te maken hebben. En die niet altijd even bekend zijn bij autochtonen.

Deze gewoonten hebben vaak een weerslag op kinderen en worden niet of niet goed geduid. Inzicht in deze culturen en gewoonten geeft een betere kijk op allochtone kinderen.

Cultuurverschillen

Schrijfster van het boek is Bénazir. Ze is op zeer jonge leeftijd geïmmigreerd naar Nederland en wordt dagelijks geconfronteerd met de cultuurverschillen. Tijdens haar werkzaamheden in de Haagse Schilderwijk ziet ze dat de verschillen soms onoverbrugbaar zijn, omdat er weinig tot geen kennis is van elkaars culturen. Deze onwetendheid zorgt er regelmatig voor dat men geen wederzijds begrip, tolerantie en respect heeft voor elkaar. BBB probeert op een voor jongeren aansprekende manier die onwetendheid weg te nemen.

De schrijfster Bénazir (1964) heeft een multiculturele achtergrond en is ruim 15 jaar pleegouder geweest van o.a. kinderen met ernstige gedragsstoornissen en kinderen van asielzoekers. Door haar psychologische en pedagogische studies is de problematiek van kinderen niet vreemd voor haar. Tijdens haar loopbaan is ze vaak in aanraking gekomen met mensen uit diverse culturen. Deze ervaringen hebben mede geleid tot BBB.

Bron: Bénazir

Website: www.benazir.nl

E-mail: [email protected]

Lees ook:Stelling van de week gaat over……… Bénazir
Lees ook:Lezing door Bénazir op 1 februari a.s.
Lees ook:Benazir komt met nieuw boek uit over paranormale kinderen
Lees ook:Bénazir geen bibliotheekerkenning, wel landelijke pers! AD bericht
Lees ook:Bénazir “Help ik zie Spoken” recensie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>