Roman als wraak op onnodige dood van kleinzoon

A.S Zaterdag van 14.00 tot 16.00 Uur bij Boekhandel de Plantage in de Oranjerie Te Apeldoorn , kom je ook ?

Roman als wraak op onnodige dood van kleinzoon
door David Levie. maandag 15 juni 2009 | 06:40 | Laatst bijgewerkt op: maandag 15 juni 2009 | 08:17
Tekstgrootte

APELDOORN – Het mag dan acht jaar geleden zijn, de dood van zijn kleinkind houdt Lucas Vastenhout nog iedere dag bezig. In juli 2001 stierf de toen tien maanden oude Roy in een ziekenhuis in Groningen.

Apeldoorner Vastenhout is van mening dat twee specialisten schuld hebben aan de dood van Roy en een arts buiten zijn boekje ging door de ouders van Roy van kindermishandeling te beschuldigen. Slechts één specialist is uiteindelijk door de tuchtrechter veroordeeld. Vastenhout schreef zijn woede en onmacht van zich af en debuteert in de maand van het Spannende Boek met de roman Oordeel, een mix van feiten en fictie.

Vastenhout een man met een groot rechtsgevoel. Hij zegt in dat gevoel te zijn aangetast door een sjoemelende tuchtrechter die in Vastenhout’s beleving medische specialisten de hand boven het hoofd heeft gehouden. Dat er uiteindelijk een arts is veroordeeld is niet meer dan een doekje voor bloeden. ,,Het komt neer op een berisping die ergens in een dossier is opgenomen. De specialist kan zo zijn gang weer gaan en ergens anders mogelijk nog grotere fouten maken.”

De auteur heeft jaren gewacht om zijn boek te publiceren. ,,De tekst heeft al die tijd in de computer gezeten. Toen ik wat las over de Nieuwe Schrijversprijs ben ik aan het werk gegaan. Ik heb de namen en de locatie veranderd, eenderde geschrapt en het zo eenvoudig mogelijk gehouden. Ik heb er een verhaal omheen bedacht, maar de medische feiten zijn overeind gebleven.”

Hij zegt het boek uit onmacht te hebben geschreven. ,,Er is namelijk geen recht gedaan en dat zit me hoog. Drie specialisten zijn in de fout gegaan. Twee hebben schuld aan de dood van Roy die voorkomen had kunnen worden. De derde heeft op grond van foto’s mijn zoon en schoondochter in het diepste van hun verdriet beschuldigd van kindermishandeling. Zoiets verzin je niet.”

Robert, de hoofdpersoon in zijn boek neemt uiteindelijk wraak. Wraak die Vastenhout ook had willen nemen. ,,Je mag geen eigen rechter spelen en dat is maar goed ook. Maar het blijft aan je vreten. Mijn wraak is dit boek. Ja, diep in mijn hart had ik best die Robert willen zijn.”

Bron: Hyves inbox bericht van mij

Lees ook:Arts liet Michael Jackson verdoofd achter
Lees ook:Wij roepen natuurrampen zelf op ons af
Lees ook:‘Macht van specialisten breken’
Lees ook:Netwerk: Zaak alternatieve arts geseponeerd!
Lees ook:Zorgverzekeraars betalen fors meer voor specialist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>