Vierde spirituele kinderboek Elvire van Vlijmen “Eefje kind uit het licht.”

Vierde spirituele kinderboek Elvire van Vlijmen

Eefje kind uit het licht.

Elvire van Vlijmen heeft een serie kinderboeken geschreven, waarvan nu het vierde deel verkrijgbaar is via uitgeverij Charish: Eefje kind uit het licht.
http://www.charish.org/index.php?act=viewProd&productId=21833

Eefje praat met de dieren
Eefje praat met de natuur
Eefje en Mono
Eefje, kind uit het licht
Eefje op de nieuwe planeet
Het nieuwe denken van A tot Zijn
http://www.charish.org/index.php?act=viewCat&catId=2

Deze serie kinderboeken is tot stand gekomen door haar wens om kinderen al op jonge leeftijd de basis te leren van een nieuwe manier van denken.  Dit denken hoort bij de nieuwe tijd, waarin spiritualiteit een nieuwe dimensie heeft gekregen. De kerkelijke spiritualiteit maakt plaats voor een veel vrijere spiritualiteit. Er wordt geen religieuze stroming gevolgd, er is geen sprake meer van verschillende kuddes met één hoeder. Er wordt niet meer van buitenaf bepaald wat goed en fout is, maar de mens leert zelf door ervaring en intuïtie. Hij bepaalt dan zélf wat goed of fout is. God wordt niet meer gezien als kracht boven of buiten je, maar als pure liefde-energie die de basis, de oorsprong van alle leven, dus ook IN de mens aanwezig is.

De uniciteit van de mens wordt gezien, geaccepteerd en gerespecteerd. Elk mens is volkomen goed, ondanks zijn zogenaamde fouten. Want wat is fout? Op de aarde wonen 6 miljard mensen met ieder miljoenen overtuigingen, wat is dan waar? Waarom is jouw waarheid dan de enige goede? In het nieuwe denken is fout alleen een kwestie van onbewust zijn.

Mensen zijn als spiegels voor elkaar en ontmoeten elkaar niet toevallig, maar met het doel om zichzelf in de ander weerspiegeld te kunnen zien. Dit is nodig om tot zelfkennis te kunnen komen. Zelfkennis is het sleutelwoord voor het nieuwe denken. Het nieuwe denken is in wezen al erg oud. De basis hiervan is gelegd rond 100 na Christus en in 1945 werden de documenten gevonden,  verstopt in kruiken in Naghammadi. Deze bevatten de oorspronkelijke Christelijke teksten, die afwijken van wat de kerken hebben verkondigd. In deze teksten staat dat God zich heeft geopenbaard in de hele schepping en dat God daarom ook IN elk mens aanwezig is. Met deze innerlijke Godskracht is de mens met zijn denken scheppend. Daardoor is de mens zelf verantwoordelijk wat hem zogenaamd toevallig overkomt. Deze gevolgen worden gezien als nieuwe kansen om te ontdekken dat je van persoonlijkheid naar eenheid en van ego naar alliefde groeit, legt van Vlijmen bevlogen uit.

In de Eefje-serie worden kinderen voorbereid op het nieuwe denken wat volgens velen de komst van de nieuwetijds- en kristalkinderen met zich meebrengt. Er wordt op een speelse manier een spirituele basis gelegd.
De eerste drie boekjes zijn in dialoog geschreven zodat ouder en kind samen kunnen lezen. Ook zijn er gratis vragenlijsten beschikbaar voor scholen of ouders die met hun kind een handleiding willen om kinderen te stimuleren om over de inhoud na te denken.

Eefje praat met de dieren:
Eefje is een heel bijzonder meisje. Zij kan namelijk met dieren praten. Hierdoor leert Eefje op een andere manier naar de wereld kijken. Geschreven voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Eefje praat met de natuur
Eefje kan praten met alles in de natuur. Hierdoor leert ze veel geheimen, die bijna niemand weet. Wil jij weten wat een berg haar vertelde? En de nacht, een magneet en het gras? Ben jij net als Eefje, nieuwsgierig naar het wonder van Moeder Aarde en het licht van Vader Hemel? Geschreven voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.
 
Eefje en Mono
Eefje weet heel veel over het innerlijk van de mens. Mono is een eenhoorn, die Eefje ’s nachts ophaalt om kinderen uit de hele wereld te leren hun problemen op te lossen door anders te denken. Eefje praat met kinderen over vorige levens, aura’s, God, de dood, engelen, karma. En ook over angst, oorlog, slim zijn, mishandeling, scheiding en nog veel meer moeilijke levenservaringen. Dit boekje is geschreven voor nieuwsgierige kinderen die graag nadenken over buitengewone onderwerpen en voor kinderen die antwoorden zoeken op hun levensvragen. Geschreven voor kinderen vanaf ca 9 jaar.

Eefje, kind uit het licht
Er zijn al genoeg kinderboeken met spanning en sensatie. Als tegenstelling gaat ‘Eefje, kind uit het licht’ over zachtheid en liefde. Op een eenvoudige manier wordt uitgelegd wat de bedoeling is van ons leven hier op aarde.
Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: naastenliefde, niet oordelen, vriendschap, delen, denken als scheppende kracht, aura’s, chakra’s, zelfkennis, oorzaak en gevolg, sterven/overgaan, oneindigheid, mediteren, ontspannings-
oefeningen, helderziendheid, dromen, God/Allah/Brahma/Jahwe/Jehova als innerlijk licht en universele liefdesenergie. Geschreven voor kinderen vanaf ca 10 jaar.

Over een poos komen de volgende 2 boekjes uit.
Eefje op de nieuwe planeet:
‘Eefje op de nieuwe planeet’ is de opvolger van “Eefje kind uit het licht”.
Tijdens een immense storm, aardbevingen en overstromingen worden alle mensen van de aarde opgehaald en naar een nieuwe planeet gebracht. Deze planeet bestaat uit sprookjesachtige kleurentuinen. In deze tuinen leren de mensen steeds een nieuwe levensles; vertrouwen, niet oordelen, invoelen in de ander en liefhebben. Ook leren ze er dat de dood niet bestaat, omdat het licht in de mens onvernietigbaar en eeuwig is. De lezer wordt uitgenodigd te twijfelen of deze fantasie werkelijkheid is, óf dat deze werkelijkheid fantastisch is. Of is het misschien tóch een droom?
Geschreven voor kinderen vanaf 11 jaar.

Het nieuwe denken van A tot Zijn
Een nieuwe manier van denken, die past bij de nieuwe tijd, waarin spiritualiteit een nieuwe dimensie heeft gekregen. De kerkelijke spiritualiteit maakt plaats voor een vrijere spiritualiteit, waarin gezien wordt dat de mens zelf met zijn gedachten scheppend is en hierdoor zelf verantwoordelijk is voor wat ‘m zogenaamd toevallig overkomt. Door ervaring en innerlijk weten, bepaalt de mens zelf wat goed en fout is. Zelfkennis is het sleutelwoord voor dit nieuwe denken. Tijdens vele levens groeit een mens van persoonlijkheid naar eenheid en van ego naar alliefde.
Geschreven voor kinderen vanaf 14 jaar en volwassenen.

Met dank aan Elvire van Vlijmen

Lees ook:Elvire van Vlijmen in een notendop
Lees ook:Hoe ga ik om met mijn paranormale kind?
Lees ook:Op creatieve wijze contact maken met het kind in jezelf
Lees ook:Opvoeden kinderen doe je niet zomaar…
Lees ook:Relax Kids! helpt kinderen de dag goed af te sluiten…

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Vierde spirituele kinderboek Elvire van Vlijmen “Eefje kind uit het licht.”

 1. Karin

  Hij bepaalt dan zélf wat goed of fout is.

  Zal dan wel een lekker zooitje worden. Is het al, maar als er geen begrenzingen meer zijn …

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Eh staat deze onder het goede stukje?

     /   Reply  / 
   1. Karin

    Ja, want de bovenste zin is gequot uit het stukje…

      /   Reply  / 
 2. Karin

  ‘Er wordt niet meer van buitenaf bepaald wat goed en fout is, maar de mens leert zelf door ervaring en intuïtie. Hij bepaalt dan zélf wat goed of fout is. ‘

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Ok

     /   Reply  / 
 3. Vrijdenker(?)

  Dit z.g. nieuwe denken is een gnostische benadering. De oude documenten betreffen uitspraken die zouden zijn gedaan door Jezus. Opgetekend in het omstreeks 1945 gevonden Thomas evangelie.
  Ik kan er niet veel mee. Het blijft weer een document opgetekend door derden en niet door Jezus zelf.
  Uiteraard wordt deze wijze van denken door de RK afgewezen. Omdat deze gnostische wijze van denken strijdig is met de Geloofsbelijdenis van Nicocia van omstreeks 300 na Chr.

    /   Reply  / 
  1. Karin

   Ik denk dat het bovenstaande principe meer een tussenweg is. Het item wat ik benoemde, vind ik wel een interessant onderwerp voor mijn blog.

     /   Reply  / 
   1. Isabel Blanco Auteur

    Ja is best leuk ik heb Elvire gevraagd of ze nog meer dingen heeft voor het blog en die heeft ze.

      /   Reply  / 
   2. Karin

    De overpeinzing van het principe heb ik af op mijn blog.

      /   Reply  / 
    1. Vrijdenker(?)

     ‘t Is wel een moeilijke.

       /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>