Geoffrey over Generation Phoenix de site voor jongeren

Generation Phoenix

Tekst en foto: Art Schroer Paravisie

‘Het is een site waar spirituele jongeren zich thuis voelen en waar ze ervaringen met elkaar kunnen delen’

Geoffrey:‘Eindelijk een inspirerende site voor spirituele jongeren’

De in Almere woonachtige Geoffrey miste op internet een site waar hij zich als spirituele jongere helemaal thuis voelde. Om dat probleem op te lossen, besloot hij er zelf één op te starten. Inmiddels is www.generation-phoenix.nl een feit. “Ik wil graag dat jongeren zich aanmelden en actief bezig zijn op de site. Dan is mijn missie geslaagd”. 

Van kinds af aan speelt spiritualiteit een belangrijke rol in het leven van de inmiddels vijfentwintigjarige Geoffrey. Zelf heeft hij een aantal paranormale ervaringen gehad. Toen hij in groep vier zat, zag hij rond zijn lerares altijd een soort ‘tweede lichaam’. Bij iedere beweging bewoog het mee en het was een beetje geelkleurig en wit. “Ik weet inmiddels dat het geen aura was, want die is kleurrijker en kan ik helaas niet zien. Ik denk dat het een zielenlichaam was dat ik bij haar zag.” Er kwam bij Geoffrey een keerpunt in zijn leven toen hij op zijn veertiende werd geconfronteerd met het plotselinge overlijden van zijn twee jaar oudere neef Justin. Een heftige ervaring, want het was zijn beste vriend. Geoffrey ging daardoor nadenken over het leven. Als hij aan iemand vroeg waarom je leeft en wat er na je overlijden met je gebeurt, kon niemand daar een reactie op geven. Hij wilde toch antwoorden op deze vragen krijgen en die vond hij uiteindelijk in de spirituele wereld.

Overleden neven
Inmiddels gelooft Geoffrey dat iedere ziel bewust kiest om een leerproces aan te gaan op aarde. Zo denkt hij dat zijn neef Justin klaar was met leren en dat zijn dood eraan heeft bijgedragen dat Geoffrey verder kon groeien in dit leven.

Toen hij eenentwintig was overleed Joey, de broer van Justin. Daar had hij ook altijd een goed contact mee en Geoffrey is ervan overtuigd dat deze neef weer terug op aarde komt, omdat hij nog niet alle ‘lessen’ heeft geleerd. Na het overlijden van deze laatste beleefde Geoffrey een bijzonder moment. Zijn vriendin en hij lagen in bed met de ruggen naar elkaar toe. Opeens voelde Geoffrey een aantal keren drie tikken op zijn rechterschouder. Hij zei tegen zijn vriendin dat ze daarmee op moest houden, maar die werd op dat moment wakker. Zij was dus niet degene die de tikken had gegeven. Daarnaast stond hij tijdens een droom rechtstreeks in contact met zijn overleden neef. “Joey beantwoordde de vragen die ik aan hem stelde”, aldus Geoffrey. “Hij liet mij weten dat hij heilig in God geloofde, iets wat echt taboe voor hem was toen hij nog leefde.

Ik heb ook een vrij goede band met mijn hoofdgids Matthieu, die in mijn vorig leven mijn broer is geweest. Hij heeft ervoor gekozen mij in dit leven bij te staan.” Wanneer Geoffrey met vrienden over dit soort zaken praat, merkt hij geregeld dat ze zijn verhalen als vreemd ervaren. Daarom ging hij op zoek op internet om in contact te komen met jongeren die soortgelijke zaken meemaken. Hij vond geen site waar hij zich helemaal in kon vinden en zo ontstond het idee om er zelf één op te starten.

Breed platform
Al snel kwam Geoffrey erachter dat het niet eenvoudig is om een gedegen site op te zetten, maar hij ging desondanks gemotiveerd aan de slag. Hij had immers een duidelijk doel voor ogen: een site waar spirituele jongeren zich thuis voelen en waar ze ervaringen met elkaar kunnen delen. Die motivatie kwam mede doordat hij regelmatig in contact stond met paranormaal begaafde jongeren die nergens terecht konden met hun vragen. Daarom moest er een site komen waar spirituele jongeren met elkaar kunnen communiceren en waar ze gerichte informatie kunnen vinden.

Geoffrey: “De website biedt daar een goed platform voor en dat miste ik bij bestaande jongerensites. Ik wil een zo breed mogelijke site neerzetten die niet altijd even serieus genomen hoeft te worden. Er mag best af en toe ergens de draak mee worden gestoken. God houdt immers ook van humor. Er staan op de site tevens verhalen over mythes, graancirkels, legendes, weerwolven en andere verhalen die niet direct met spiritualiteit te maken hebben. Daarnaast is er veel informatie over hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Verder zullen er blogs komen van jongeren, die zelf op zoek zijn naar antwoorden. De website is zo breed mogelijk, zodat er voor iedere jongere iets te vinden is.”

Digitale vriend
De naam ‘Generation Phoenix’ heeft Geoffrey samen met een vriend bedacht. Ze wilden graag een dier als symbool en kwamen uiteindelijk bij deze naam terecht. “Een feniks wordt eens in de vijfhonderd jaar herboren en is een onzijdig dier”, legt Geoffrey uit. “In een boom maakt hij een nest van kruiden. Wanneer hij daar gaat nestelen, verbrandt zijn lichaam. De aroma’s van die kruiden stijgen naar de hemel en zijn ziel gaat mee. Uit het as wordt een nieuwe vogel geboren. Die parallel kan je trekken met jongeren.” Iedere tien jaar komt er immers een nieuwe jongerengeneratie. Zo waren er de hippies in de jaren zeventig, de discoperiode vond plaats in de jaren tachtig, je had de gabbers in de jaren negentig en de laatste tijd is er de opkomst van ‘urban’ jongeren en een stroming waarbij veel mogelijk is. “Iedereen wordt nu beter geaccepteerd, onafhankelijk van afkomst of geaardheid. Dat vind ik het mooie aan deze periode.

Alles komt samen, niks is te gek en alles mag.” Geoffrey hoopt dat ‘Generation Phoenix’ een vaste plek krijgt in het leven van jongeren, waar ze spirituele en paranormale vragen beantwoord krijgen. Maar ook waar je ervaringen met anderen kunt delen en waarbij je je op je gemak voelt. “Het lijkt me mooi om een soort beste vriend te worden, waarbij je altijd terecht kunt! Dat bedoel ik natuurlijk niet letterlijk, maar in de digitale vorm!”

Enkele onderdelen van de site:
- Eigen ervaringen: deel jouw spirituele ervaringen met andere jongeren.
- Profielen: aanmaken eigen profiel, blogs plaatsen en meepraten op het forum.
- Nieuws: spiritueel en paranormaal nieuws, interviews en diverse artikelen.
- Informatie: spiritueel alfabet, columns, boekenrubriek, youtube-filmpjes en evenementen.
- Licht voor overleden dierbaren: zet een overleden dierbare in het zonnetje en deel je gevoelens.
- Engelen: informatie over diverse Aartsengelen.
- Medium to the rescue: een spirituele- en paranormale hulplijn.
- Jorka Tories: Surinaamse spookverhalen.
- Spiri & Para Movies: filmtips betreffende spirituele en paranormale films.
- Vroeger toen ik groot was: deel je persoonlijke ervaringen betreffende incarnaties.
- Nog veel meer: er staan boeiende en unieke nieuwe onderdelen in de planning, want Generation Phoenix is nog lang niet uitgegroeid. Jouw ideeën en bijdragen zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Bron: Paravisie

ps: niet vreemd opkijken als je mijn naam ook tegenkomt op de site

Lees ook:Paravisie, de maand februari 2010
Lees ook:Jongeren met griep terug uit Spanje
Lees ook:Acteur Charlie Sheen ziet geesten
Lees ook:Met overledenen praten is heel normaal
Lees ook:“Ik werd gevangen in een soort trechter…”

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Geoffrey over Generation Phoenix de site voor jongeren

 1. Roos

  Ik vind het echt super dat er nu voor jongeren met paranormale ervaringen etc. een mogelijkheid is om met leefdtijdgenoten en gespecialiseerden te kunnen praten.
  Misschien kunnen zij ook aan de oudere garde laten zien dat het niet allemaal haat en nijd hoeft te zijn tegen elkaar, maar dat je met respect en samenwerking een stuk verder komt. De jeugd heeft de toekomst, dus ook de parajeugd! :)

    /   Reply  / 
 2. Emiel

  Helemaal mee eens Roos en goed dat er een begin is gemaakt.
  Wat ik persoonlijk jammer vind is dat er weer een commercieel bedrijf achter zit. Ik ben dan altijd wat bang uitgevallen dat de commercie toch weer boven het belang van de jongeren zal komen.
  We houden het maar in de gaten

    /   Reply  / 
  1. Roos

   Ik begrijp je angst Emiel, maar het kan ook een tijdelijk opstapje zijn, om dit op te starten

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   Powered by Paravisie is voor de jongeren denk ik niet zo slecht en als je de site bekijkt zie je regelmatig de naam Isabel Blanco voorbij komen en zo commercieel is het niet hoor.

     /   Reply  / 
 3. Geoffrey

  Hoi Emiel,

  Ik begrijp wel wat je bedoeld hoor. Verbeter me als ik het mis heb, maar ik vermoed dat jij bang bent dat het te ‘popie jopie’ wordt en hierdoor de ‘puurheid’ van de site weg wordt gehaald. Hier hoef je niet bang voor te zijn hoor, Paravisie staat voor de volle 100% achter mijn doelstellingen en zij steunen mij hier ook in. Zelf, als webmaster bepaal ik eigenlijk de inhoud van de site en ik zal erook echt voor waken dat dit vanuit een puur hart zal blijven komen.
  Het is gewoon belangrijk dat jongeren een ‘eigen plekje’ hebben, dat kwaliteit heeft, betrouwbaar is, maar ook tegelijkertijd hot is! De uitstraling moet erook zijn, anders wordt het ‘weer’ zo’n duffe en zweverige website. Vandaar dat ik hier wat anders van wilde maken met Generation Phoenix. Ok, toegegeven zal niemand bij het horen van de naam meteen denken aan een spirituele en paranormale website voor jongeren, maar dit is nu ook precies de bedoeling. Het kan een naam op zichzelf worden, naarmate de de community groeit. Ik had het ook bv Angels from Heaven kunnen noemen, om zomaar wat te noemen hoor! Hahaha! Maar persoonlijk vind ik dit veel te ‘gemaakt’ en ‘Heilig Boontjes- achtig’ klinken. Vandaar dus GP als naam.

  Maar goed, bedankt voor alle leuke reacties, dat waardeer ik! Mocht er kritiek zijn, dan hoor ik dit graag hoor, de site moet nog zoveel groeien en ik heb nog veel om te leren! ;)

  Groetjes,

  Geoffrey

    /   Reply  / 
  1. Emiel

   Laten we voorop stellen dat de site er juist heel goed uitziet. Echt iets voor jongeren. Ik ben blij dat jij zelf de inhoud bepaald. Ik ben een oude rot in de paranormale wereld en heb veel met paravisie en anderen gedaan. Zelfs op hun beurzen heb ik gezeten. Helaas vond ik het inderdaad een beetje te popie jopie worden en daarom ben ik afgehaakt. Ik begrijp van Issabel dat hetnu wat anders is. Gelukkig maar.
   Ik wens je heel veel succes met je doel en ik blijf zeker op je website kijken want hij staat in de favorieten

     /   Reply  / 
 4. marianne

  Vind t ook een goed initiatief. Gezien de vele emails die ik krijg van jongeren tussen de 16-19 die niet weten wat ze met hun paranormale ervaringen aanmoeten. Een platform waarbij ze met elkaar in contact kunnen komen juich ik zeker toe! :)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>