Update 6/5/10 Medium is stem overleden politicus Pim Fortuyn “At his service!”

Update post ivm 6 mei 2010

Pim Fortuyn Medium is stem overleden politicus  At his service

Met dank aan Paravisie, Niels Brummelman

Paranormaal therapeute Margaretha Gieles weet niet wat haar overkomt als op 9 december 2004 de tweeënhalf jaar daarvoor vermoorde politicus Pim Fortuyn aan haar verschijnt met de vraag of zij voor hem ‘een stem’ wil zijn. Zijn ‘liefdevolle energie’ doen haar bedenkingen verdwijnen. De channelings van Margaretha laten vervolgens een verzoenende Fortuyn horen. Maar met politiek Den Haag heeft hij nog een appeltje te schillen…


Margaretha Gieles ontwikkelde een nieuwe manier om achter het waarom van ziekten te komen: chakrakleurdiagnostiek. Naast haar werk op dit vlak, staat zij geregeld in contact met overledenen. Over deze ervaringen schreef ze het boek ‘Dood zijn bestaat niet’ (2006). Margaretha heeft samen met haar man een praktijk in complementaire geneeswijzen en is moeder van een zoon en dochter.

In maart 2010 verschijnt haar nieuwe boek: ‘Luisteren naar de andere wereld’, waarin ze in dagboekvorm verhaalt over haar channelings met Pim Fortuyn.  ‘Een lawaaimaker’, zo zou Margaretha Gieles Pim Fortuyn vroeger omschreven hebben. Maar haar beeld van de man die Nederland maandenlang in z’n greep hield, slaat op 9 december 2004 als een blad aan een boom om. Margaretha: “Ik was in mijn praktijk nog wat aan het lezen en schrijven, toen plots Pim Fortuyn aan mij verscheen. Een overweldigende energie kwam over me. Ik schrok ervan en wilde hem ontwijken.” Maar dat loopt even anders. Een golf van liefde stroomt door haar heen. Oprechte liefde, Fortuyn’s liefde voor de mensheid. “Verbaasd was ik. Ik had hem altijd verkeerd ingeschat”, aldus Margaretha. “Aan zijn energie voelde ik zijn werkelijke hoedanigheid. Een grote meester leek hij te zijn… Tranen stroomden over mijn wangen.” Toch is het niet de eerste maal dat Fortuyn in Margaretha’s praktijk verschijnt. Daags voor zijn vroegtijdige overlijden, ziet de in het Zeeuwse Middelburg woonachtige Margaretha hem terwijl ze een cliënt behandelt: “Hij had aan één enkel een zware ketting met een grote kogel eraan. Ik snapte niets van dat beeld.”

Na de moord kijkt Margaretha naar Fortuyn’s begrafenis. Ze is, net als miljoenen andere Nederlanders, ontroerd. Daarna ‘vergeet’ ze de flamboyante politicus. Totdat Fortuyn opnieuw in haar praktijkruimte opduikt. Vanaf dat moment zal hij niet meer uit haar gedachten zijn. 

Heftige ervaring
Margaretha groeit als jongste van vier kinderen op in een rooms-katholiek gezin in Brabant. Ze bezoekt regelmatig de kerk, vindt de muziek die er gespeeld wordt fantastisch, maar de preken saai. Ze mist iets. Maar wat? De jonge Margaretha ziet overledenen en is gevoelig voor sferen en stemmingen. Het plaatsen ervan blijft lange tijd moeilijk. In de pubertijd drukt ze de ervaringen weg.

Op haar drieëntwintigste komt ze via de antroposofie van Rudolf Steiner in aanraking met de reïncarnatiegedachte. Een wereld gaat voor haar open. Ze werkt vervolgens als doktersassistentie voor een antroposofische huisarts. Haar heldervoelendheid gaat met sprongen vooruit, ze neemt zelfs de klachten van de patiënten over. Voor helderziendheid blijft ze echter bang. ‘Laat me niks zien’, roept ze regelmatig in grote frustratie naar ‘boven’.

Pas als ze lessen gaat volgen op een school voor paranormaal therapeuten, durft ze ook de visuele aspecten van het mediumschap toe te laten. Nadat ze haar gave gecontroleerd heeft leren gebruiken start ze haar eigen praktijk. Ze gebruikt de door haarzelf ontwikkelde chakrakleurdiagnostiek om de oorzaak van aandoeningen bij cliënten op te sporen en magnetiseert hen wanneer nodig. Naast en tijdens consulten heeft ze geregeld contact met overledenen. Margaretha daarover: “Dat contact is zuiver mediamiek. Ik bedoel daarmee dat ik de informatie niet uit de aura van een cliënt haal, maar rechtstreeks van de overledene zelf doorkrijg.

Ook de channeling met Pim is op deze wijze tot stand gekomen.” Margaretha is contact met overledenen inmiddels wel gewend. Maar haar ervaringen met Fortuyn zijn van een heel andere orde: “Normaal gesproken zie of hoor ik overledenen en verloopt de communicatie op een rustige manier. Bij Pim ging het anders. Ik werd door hem ‘vastgezet’ en kon me dan nauwelijks bewegen. Zinnen stroomden razendsnel door mijn hoofd, begeleid door zijn emoties. Een heftige ervaring, want Pim is een hartstochtelijk mens.” 

De eerste boodschappen
Na haar eerste gesprek met Fortuyn, op 9 december 2004, en de aanvaarding van haar rol als ‘stem’, blijft het lang stil. Pas op 5 februari 2006 meldt Pim zich weer. Alsof hij het zo bedoeld heeft, want juist op dat moment rondt Margaretha een boek af en heeft ze tijd voor iets nieuws. Hij laat er geen gras over groeien en etaleert meteen zijn drang om eenheid te bewerkstelligen. Uit de channelings van Margaretha: ‘De vibratie van de samenleving moet veranderen. We zijn allen energetische wezens, tezamen vormen wij één bol energie. Verschil tussen mensen is fictie, een verzonnen verschijnsel’.

Van politiek Den Haag verwacht Pim geen positieve prikkel in deze richting. Sterker nog, liever heeft hij dat de Haagse politici vandaag in plaats van morgen hun biezen pakken. ‘Wat een blinde ezels zitten daar! Verblind door egoïsme’, zo klinkt het die februariavond in de praktijkruimte van Margaretha. Fortuyn zoals we ‘m kennen: in de rol als criticaster van de gevestigde orde. Verandering moet volgens hem van onderaf komen. Hij doet dan ook een emotionele oproep: ‘Spreek vrijuit, heb lef en durf! Verander dat zootje op aarde!’. Omdat het weer een tijdje duurt voordat Fortuyn zich bij Margaretha meldt, begint laatstgenoemde te twijfelen aan haar eigen inbreng: “Om zo letterlijk iemands energie te voelen en de ene boodschap na de andere gedicteerd te krijgen, viel mij zwaar. Ik heb liever de controle en die moest ik nu volledig loslaten.

Zou Pim stiekem naar iemand anders zijn gegaan?” Maar zo gemakkelijk komt ze niet van hem af. Op 30 maart 2006 is het weer raak. Fortuyn meldt zich en klaagt over zijn nalatenschap: ‘Waarom zijn mijn woorden verkeerd uitgelegd? Ik voel me vereerd en verguisd. Vernederd’. Fortuyn, die toegeeft boos en verdrietig te zijn, wil desalniettemin zijn positieve boodschap laten doorklinken: ‘Sluit de grenzen niet verder, kijk over grenzen heen. Verwijd je blik. Kijk de wereld in, naar je naaste medemens. Kijk in je eigen hart en neem besluiten met het gevoel. Vergeet die domme auto’s en dikke salarissen, de bloemen en cadeaus. Zij betekenen niets… Gevoel is het enige waardevolle’. Opmerkelijke geluiden van de man die met name vanwege zijn standpunten op het gebied van integratie en vreemdelingenbeleid door sommigen verguisd werd.      

Standbeeld
Om structuur aan te brengen in de channelings met Fortuyn, belooft Margaretha hem iedere maandagavond beschikbaar te zijn. Met zichzelf spreekt ze af zijn boodschappen letterlijk over te nemen, ongeacht de inhoud. Margaretha: “In feite ben ik slechts een telefoontoestel, met Pim aan de ene kant van de lijn en de lezer aan de andere kant. En zoals een telefoontoestel niet verantwoordelijk is voor wat er door hem heen besproken wordt, zo ben ik het ook niet. Maar emotioneel geheel buiten schot blijven is een onmogelijkheid. Ik ben immers geen telefoon, maar een mens.” Het volgende contact vindt plaats op 15 mei 2006.

Margaretha werkt die avond aan een volgend boek als plotseling de computer weigert haar bevelen nog langer uit te voeren. Pim neemt de regie over en spreekt. Ditmaal uit hij zijn ongenoegen over het standbeeld dat ter nagedachtenis van hem is opgericht: ‘Trek mijn standbeeld omver, laat de duiven ergens anders op poepen! Ik ben geen standbeeld, ik leef… Als een appelboom wil ik zijn. De boom die vruchten voortbrengt. Geen standbeeld, massa van steen en brons. Zo ben ik niet (lacht). Ik ben veel te ongeduldig om lang stil te staan’. Zoals telkens in de channelings van Margaretha, bestaat het fundament van Fortuyn’s boodschap uit een mengeling van woede tegen de heersende elite, de hoop op een nieuw begin en de oproep om in actie te komen: ‘Laat het doek vallen in Den Haag en begin opnieuw… We moeten naar een andere wereldorde… Minder rechtlijnig, minder regeltjes… Het doel: Rechtvaardigheid. Menswaardigheid. Saamhorigheid’. En er is haast bij: ‘Straks stijgt het water, komt het de dijken over… Schiet op jullie! Tijd is kort’.

Liefde
Zo gaan de gesprekken met Fortuyn verder. Ook in 2007, 2008 en 2009. Zelfs Fortuyn’s vriend Theo van Gogh komt een paar keer bij Margaretha langs. Zij blijft ondertussen bezig met de vraag hoe ze Fortuyn’s uitspraken kan verifiëren. Daartoe zoekt ze contact met één van zijn broers; Marten Fortuyn. Hij blijkt bereid het manuscript kritisch door te lezen en schrijft zelfs een voorwoord voor haar boek over de affaire. Daaruit blijkt dat hij, ondanks zijn nuchterheid, geraakt is door hetgeen Margaretha geschreven heeft: ‘Als aardse sterveling ga ik ervan uit dat er na het overlijden van de mens niets meer is.

Uit eerbied voor hen – de gelovigen – zal ik nooit op een badinerende manier over dit onderwerp in discussie gaan. Daarom heb ik met veel interesse het manuscript gelezen over de berichten en opdrachten die Pim aan Margaretha heeft doorgegeven. Ik weet niet wat ik ermee moet. Soms is het Pim en soms ook weer niet, althans, zoals ik hem mij herinner. De twijfel slaat echter toe en waarom?’ Margaretha kent ook haar twijfels. Meerdere malen staat zij op het punt publicatie van het boek ‘Luisteren naar de andere wereld’ te blokkeren. Al die publiciteit die het zou kunnen genereren… Zou ze dat wel aankunnen? Maar ze heeft het Fortuyn nu eenmaal beloofd… Het belangrijkste wat Margaretha met het openbaar maken van de channelings wil bereiken, is dat mensen wat meer vertrouwen krijgen in de realiteit van een voortbestaan na de stoffelijke dood.

Ze hoopt dat de inhoud van het boek troost biedt aan hen die dierbaren verloren hebben of zelf angstig zijn voor de dood. Ten slotte nog dit: Margaretha vindt het belangrijk dat men Fortuyn’s  woorden niet op een sensationele manier uitlegt. In de kern gaan ze, wat haar betreft, over liefde. Zoals Fortuyn zelf zegt: ‘Wees niet bang! Leef met opgeheven hoofd. Liefde gaat voor alles. Liefde is eenheid’.

Bron: Paravisie

Lees ook:Luisteren naar de andere wereld, wat Pim Fortuyn bedoelde
Lees ook:Paravisie Januari 2010
Lees ook:Medium praat met Boudewijn, Michael Jackson en Ghandi
Lees ook:Jomanda niet bij rechtszaak wegens ‘zorgen’
Lees ook:Nieuwsbrief November 2009 Paravisie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>