Energie en dat is het

Magnetiseren, komt dit van magneet? Het lijkt er wel op als je het zo leest natuurlijk. Wat is het en wat doet het? Velen kennen het beeld van een handoplegger met trillende handen. Handen die op de pijnplek worden gelegd en waarbij na de handoplegging wordt afgestreken op de zonnevlecht. Magneet? Nee healer!

Met behulp van de eigen energie, wordt deze via handen doorgegeven aan de klant. De magnetiseur neemt exact "waar" waar de pijn zit, kan voelen waar het vandaan komt. Een goede magnetiseur verzoekt ja dan ook naar een arts te gaan als het niet goed zit! Luisterd u ernaar.

Magnetiseren is werken met de eigen energie dus. Doorgegeven via de handen om jou te helpen. Te helpen om van pijn af te komen, diarree, vermoeidheid etc. Veel kan er worden behaald uit behandelingen, heel veel. Vergeet echter nimmer en nooit dat de alternatieve geneeswijzen NIET zonder reguliere artsen kunnen. Vica versa wil ik eraan toevoegen uit een persoonlijk gevoel. Echter de ene arts is de andere niet.

Lees ook:Wow ik kan mensen ”voelen”!
Lees ook:Reiki, nog even het ontstaan en het wat het is
Lees ook:Reiki, een behandeling
Lees ook:Uitgedokterd, wat hebben we vandaag gezien? NCRV
Lees ook:Quantum Touch zorgt voor genezing van brandwonden

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Energie en dat is het

 1. carin

  Eigen energie,waar haalt de mens die vandaan.Mensen die een energietekort hebben kunnen er gewoon om vragen;Ik wil morgen dubbel energie hebben,in jezelf geloven en je heb die energie.Een magnetiseur kan jouw energie geven, maar je moet hemzelf vasthouden.Energie kun je halen uit alles als je maar wil,een mooie songtekst,je natuurlijke omgeving,de wind, de maan, de zon,positief denken geeft energie.Heb je stress,wil je die kwijt, gewoon ontspannen en wegdenken,wat ik niet wil hoef ik niet, griep ben ik niet vatbaar voor,pijn heb ik niet verdiend.Je lichaam reageert op je denkvermogen.Geloven in jezelf en dat het werkt en het komt uit.In elk mens schuilt op deze manier een arts.Zelf kun je veel,veel meer dan je denkt.Probeer het maar.

    /   Reply  / 
 2. Redactie

  Hoi Carin,

  Eigen energie klinkt zwaarder dan het is. Het principe is simpel maar je moet er mee leren omgaan. Je gebruikt namelijk een klein deel van je eigen energie. Ik prefereer daarom meer Reiki omdat dit universele energie is.

  Energie is overal bereikbaar voor iedereen. Ademhaling geeft je ook heel veel terug, en ontspanning. Denk inderdaad aan die energie, pak em!

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 3. gerda

  Hallo Carin,

  Ik wilde even reageren op je stukje.
  Met magnetiseren geef je beslist geen eigen energie door, als je dat wel doet ben je verkeerd bezig.
  Ook met magnetiseren geef je universele energie door.
  Het woordt universele zegt het eigenlijk zelf al.
  Hierboven hebben ze geen vakjes waar verschillende soorten energie in zit.
  Alles is één, er is maar één al Bron.
  Wij mensen hebben overal etiketjes op geplakt.
  Wel kan de energie in sterkte verschillen maar dat legt dan aan diegene die het door geeft.
  Hoe heb je je verbonden met de universele energie, en hoe kan je het via je handen laten stromen naar je cliënt en hoe heb je je ontwikkeld hierin.
  Hoe zuiver ga je met de energie om.

  En positief denken help zeker om je beter te voelen, en je kan veel energie uit veel dingen halen maar ik vindt het temakkelijk gezegt om als je stress hebt je gewoon moet ontspannen en het weg moet denken.
  Want bij mensen met stress is dit niet zo gewoon.
  En als je positief denkt kan je ook ziek worden en pijn hebben.
  Het is meer de vraag hoe ga je er mee om.
  Ik vindt deze uitspraak kwetsend voor mensen die ziek zijn,niemand heeft pijn verdient en niemand heeft het verdient om ziek te zijn.
  Ook onder ernstig zieke mensen zijn mensen die heel erg positief in het leven staan, maar toch ziek geworden zijn of nog zijn.

    /   Reply  / 
  1. jan

   Het is mijn ervaring dat er niet zoiets als ‘mijn’ of ‘jouw’ energie bestaat. Er is alleen maar energie. Deze energie kan in ‘trillingswaarde’ verschillen, wat ik vertaal met ‘dichtheid van samenstelling’. In de natuur wandelend ervaar ik een energie met een hogere ‘trillingswaarde’ dan als ik me in een drukke en vervuilde stad begeef, en deze verschillen hebben invloed op ons welbehagen.
   \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
   Een voorwaarde die ik stel als ik ‘magnetiseer’ is dat ik goed geaard ben, dat wil zeggen dat ik me verbind met de hemel en aarde energie. Deze naamgeving is enkel een verwijzing naar het ‘trillingsgetal’. In de praktijk komt het er op neer dat ik met beidde benen op de grond moet staan, letterlijk en figuurlijk, om de energie onbelemmerd door me heen te laten stromen.
   \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
   Ben ik niet goed geaard, is die verbinding tussen hemel en aardeenergie niet volledig dan is er in mijn lichaam een blokkade die de stroom tegenhoudt. Als ik dan ‘magnetiseer’ dan put ik de energie die zich in mijn lichaam bevindt uit, omdat de blokkade de doorgaande stroom verhindert.
   \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
   Ik vergelijk een ‘goede’ magnetiseur wel eens met een ‘hol rietje’, dat wil zeggen dat door afwezigheid van blokkades, zowel geestelijk als lichamelijk, de doorvoer van energie effectief mogelijk is.
   \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
   Met de energie die dan vanuit de energiepunten van de hand stroomt, en de uitdrukking van hemel en aarde energie is, is het mogelijk bij een ander oude energieophopingen en blokkades op te ruimen. Maar dat is geen wet van Meden en Perzen, niet alles is mogelijk.

     /   Reply  / 
   1. Nico, Loenen

    Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig hier op deze site.

      /   Reply  / 
  2. Johan

   Alle energie is toch cosmisch? Iedere magnetiseur geeft daar zijn eigen benaming aan. Ik zelf ben er b.v. van overtuigd dat het uitwisselen van energie is.

     /   Reply  / 
 4. Petra

  Ik heb kort geleden via een medium vernomen dat ik zeer goed zou zijn in magnetiseren. Ik zou een gave hebben waar ik zelf geen flauw benul van heb. Natuurlijk vind ik dit interessant en wil ik graag mijn best doen om deze gave te ontwikkelen. Maar ik zou ook graag een reactie van jullie hierop willen ontvangen. Is het idd waar dat je hiervoor begaaft kan zijn of is magnetisering meer iets dat ieder mens kan ontwikkelen?
  Daarnaast zou ik wel graag weten hoe ik dit kan ontwikkelen. Jan, bedankt voor je opmerking over het aarden, heel nuttig om te weten.

    /   Reply  / 
 5. Els Bernards

  Er staan hier nuttige en ware dingen tussen. maar er staan ook héél onzinnigen dingen tussen.

  Werk op je iegen gevoel ná inderdaad goed geaard te zijn, en ga oefenen op wat planten of dieren. dan kom je er vanzelf achter waar je kracht ligt.
  En nee weerk nooit met je eigen energie of wil je totaal uitgeput raken?
  Als je geen andere energie kan/kunt ontvangen hou dan maar op dan ben je er niet klaar voor.

    /   Reply  / 
 6. Ernst du Pon

  Op de opmerking dat een magnetiseur van zijn eigen energie geeft reageer ik omdat ik geleerd heb dat:

  ‘n Magnetiseur geeft niet zijn eigen energie, maar de levensenergie die in de kosmos aanwezig is, alomtegenwoordig. Of vraagt eerst om energie van boven voor zichzelf en dan voor de client.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>