Alternatieve arts moet stoppen

In de Telegraaf stond gisteren een stuk over een Alternatieve arts die van de tuchtraad zijn beroep in Nederland niet meer mag uitoefenen.
DEN HAAG -  De Vlaamse alternatieve arts Patrick van E. mag definitief zijn beroep in Nederland niet meer uitoefenen. Dat heeft het Centraal Tuchtcollege besloten in hoger beroep. Het regionaal Medisch Tuchtcollege schorste de arts in januari na klachten over een alternatieve behandeling van (kanker)patiënten.
De arts was als internist werkzaam bij Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena in Roosendaal. Daar ontwikkelde hij hypothesen dat patiënten bezeten kunnen zijn door demonen of besmet kunnen zijn door gemuteerde parasieten (malariamutanten). De diagnose werd met een wichelroede gesteld en de patiënten werden geopereerd door ‘goddelijke gidsen’.

Het regionaal Medisch Tuchtcollege vond destijds dat de arts zich schuldig had gemaakt aan misleiding en ten onrechte de titel gastro-enteroloog voerde. Het college benoemde ook specifiek de behandeling van een later overleden kankerpatiënte. De arts adviseerde de vrouw zonder overleg met de behandelend specialist te stoppen met morfine en de chemokuur.Het Centraal Tuchtcollege oordeelde eveneens dat de arts in verregaande mate het vertrouwen in de beroepsgroep heeft geschonden.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Pas op voor alternatieve artsen!! Geschorste artsen behandelen toch
Lees ook:Arts direct geschorst na klacht !!! Volgens minister Klink
Lees ook:KLink, Tijdelijk schorsen slecht functionerende artsen
Lees ook:Arts Millecam weer in opspraak ivm grieppillen!
Lees ook:VRIJSPRAAK JOMANDA: DE BIJZONDERE ZORGPLICHT VAN ……. DEEL 3

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Alternatieve arts moet stoppen

 1. Carin

  In dit artikel zie ik weer het *dubbele*.Peter R de Vries,werkte samen met een Patrick van der E.,en deze reguliere arts,werkt altenatief en heet Patrick van E.Deze arts *spoort* niet goed,uit Roosendaal en dan iets hebben met demonen.
  Hij *weet* dat er medisch wel eens rare dingen kunnen gebeuren,zoals met Mellen Thomas Benedict,maar dan nog is er de grote maar……
  Regulier,een negatief advies tot stoppen van hun eigenvakgebied gerichte methode’s,is absoluut fout.
  Toch heeft deze arts *iets* met het alternatieve(ondanks dat het niet mag),hij heeft de klok horen luiden,maar weet niet waar de klepel hangt.De reguliere zorg en de alternatieve zorg laten samenwerken,delen van meningen en elkaar helpen,een samenwerkingsverband creeeren is een beter optie.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Volgens mij is het dezelfde arts als waar ook Jomanda mee werkt. Uit de Millecam zaak weten we dat zij met artsen van de kliniek in Roosendaal samenwerkte. Toch maar goed dat Jomanda dat al tijden niet meer doet.

     /   Reply  / 
 2. siegfried van hoek

  Tja, kwakzalverij en beunhazerij dus…

  Kwakzalverij met een wilchelroede en een eigen ingebeelde diganostiek-lexicon, maar we hebben toch MRI etc… die laat kanker wel zien hoor.

  En een soort van beunhazerij, want de ‘dokter’ sluit behandelend oncoloog uit in besluitvoering, en dat doet een echte arts nooit… al was het alleen al om het even als we spreken over een goede afstemming in de zorgketen…

    /   Reply  / 
  1. carin

   @siegfried van hoek, kennen we jou al niet ergens van??? Je *voelt* bekend? Goede afstemming??? Of de verkeerde Hoek?

     /   Reply  / 
 3. siegfried van hoek

  @carin Carin?… weet niet…, maar op ‘google’ ben ik wel te vinden. De reguliere zorg en de alternatieve zorg laten samenwerken,delen van meningen en elkaar helpen,en inderdaad een samenwerkingsverband creeeren is een betere optie. Mijn moeder ondergaat een behandeling tegen kanker en krijgt vanuit de alternatieve hoek gezien bijvoeding voor het opbouwen van eigen celkracht en weerstand in voorbereiding op de volgende chemo. Of het werkt? Haar bloedcellen niveau was weer op pijl, terwijl ze weinig kan eten etc… Dus hde ene tak van sport kan de andere aanvullen…

  Wat betreft de column over kanker en demonen? Ach een mens zijn ego is zijn grootste demoon, die bij negativiteit kanker bevorderende stoffen dan kan veroorzaken, hetgeen nog niet betekend dat je er kanker van krijgt…

  Goede afstemming, geen verkeerde dode hoek…

    /   Reply  / 
  1. carin

   @siegfried van hoek, een samenwerkingsverband tussen regulier en alternatief is de beste optie om richting 2012 *iets aan de ziekteleer* te veranderen.Helaas is het Ego van veel artsen erg demoniserend.Nederland wil niet ontwikkelen en bewijs van reincarnatie *zien*,in Nederland tolereert men paranormalen met een sjamanistische visie niet, in Nederland *voorspel* je geen vogelgriepvarianten voor de mensen.Doe je dat wel,ben je gek of een goede gokker.Alternatief zit in het verdomde hoekje,door gemis aan bewijs??Nee,door acceptatie-weigering.Een andere visie,een gewoon te verklaren inzicht.Van negativiteit krijg je geen kanker en van positiviteit gaat het niet over,werkt wel verlengend.Ik blijf positief doorgaan,want reguliere artsen maken zich *bewust of onbewust* rijk over de rug van de zieke,maken medische missers bij de vleet.BDE,BLE en visioenen is een gevolg van medisch falen en dat *levert* in Nederland steeds meer paranormalen.Een visioen,een paranormale visualisatie,is een alternatieve manier om een ander inzicht te *zien* en als het uitkomt,je toch weer even angst inboezemd.Elisabeth Kubler Ross vond visualisatie’s van mooie gedachten,psychologisch een goede bron van nieuwe inspiratie.Ik heb nu een andere (para)psychologische bron *aangeboort* door BDE.Communiceren *vanuit de dode hoek* met overledenen,een raar alternatief maar dat kunnen er meer.

     /   Reply  / 
   1. siegfried van hoek

    @carin, ja alles goed en wel, maar het artikel ging over Van E. en zijn kwalijke praktijken.
    De medische wetenschap is een empirisch kennis gebied. Zij is niet per defenitie tegen medische hulp vanuit de alternatieve sector, maar deze moet dan wel haar blijk geven van haar medische heil aan de hulpbehoevende. Het is niet zo, dat de pharmaceutische industrie de Doktor van alles kan ‘voorschrijven’ voor de patient. De patient heeft als zorgconsument namelijk ook een stem in alle redelijkheid. Maar een hartaanval als gevol van een stenose ga je niet bezweren met een heksendansje of behandelen met een kamille-theetje, en ook niet met een paracetamolletje overigens… That Sinple. Aldus mijn allerlaatste commentaar op deze column. Sieg.

      /   Reply  / 
    1. siegfried van hoek

     En in het geval met Van E: een kanker behandel je ook niet met een miniaflevering ‘vd Excorcist’.
     Kwakzalverij die de beroepsgroep schaadt… en nog erger het belang van de patient. Punct Period.

       /   Reply  / 
 4. carin

  Kwalijke praktijken zijn er veel meer,alleen enkele komen aan het licht.Dit is een gewoon super opvallend staaltje van ONperfektie.Het belang van de patient wordt zeker geschaadt met deze kwakzalverij.Een visioen *lijkt* soms ook op een miniaflevering van de Excorcist.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>