Patiënten omstreden neuroloog Jansen-Steur gezocht

Het MST in Enschede heeft een oproep geplaatst voor iedereen die in het verleden onder behandeling heeft gestaan bij de omstreden neuroloog dr. Jansen-Steur en dit bericht neem ik hier graag over. Ik plaats de oproep uit De Pers en verzoek de mensen die bij hem onder behandeling hebben gestaan en waarmee fouten zijn gemaakt om contact met het MST op te nemen. DOEN, het ziekenhuis neemt je echt serieus zo weet ik nu uit eigen ervaring.

dr. Jansen Steur

Gepubliceerd: vandaag 07:55
Update: vandaag 07:56
http://www.debeurs.nl/binnenland/284567/Patienten-omstreden-neuroloog-gezocht.html

Het Medisch Spectrum Twente (MST) heeft een advertentie geplaatst waarin oud-patiënten van de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur wordt opgeroepen zich te melden. Het ziekenhuis wil precies weten bij wie een verkeerde diagnose is gesteld. Tientallen gedupeerden hebben zich al gemeld. Met het plaatsen van de advertentie hoopt het ziekenhuis het plaatje rond te krijgen.

Het Enschedese ziekenhuis heeft een externe onderzoekscommissie ingesteld in de hoop de onderste steen boven te krijgen. De vijfkoppige commissie moet onder meer vaststellen hoe het mogelijk dat de werkwijze van Jansen zo lang onder de pet is gebleven.

De topman van het MST Herre Kingma hoopt dat de commissie in mei kan rapporteren, zei hij donderdag op Radio 1. Bij het ziekenhuis hebben zich al ‘enige tientallen’ gedupeerden gemeld, van wie er circa vijftien een al een schadevergoeding hebben gekregen. Zeker 170 patiënten hebben hun ervaringen gedeeld met letselschadespecialist Yme Drost, die onlangs aangifte deed tegen de neuroloog die tot mei 2004 in het MST werkte. Drost rekent erop uiteindelijk tientallen aangiften namens oud-patiënten te kunnen doen.

Oud-burgemeester van Hengelo en Leiden Wolter Lemstra (CDA) is voorzitter van de onderzoekscommissie die door het ziekenhuis is ingesteld. Lemstra is ook voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen geweest. Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg neemt de affaire onder de loep. Politie en justitie onderzoeken of Jansen strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Jansen zou patiënten opzettelijk verkeerde diagnoses hebben gegeven, onder meer van de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en multiple sclerose. Ook zou hij zijn werk vaak onder invloed hebben uitgeoefend, omdat hij na een ongeluk verslaafd zou zijn geraakt aan medicijnen. Jansen zou na zijn ontslag in Enschede aan de slag zijn gegaan in Duitsland en ook daar tot tweemaal toe de laan zijn uitgestuurd.

Bron: De Pers

Lees ook:Omstreden neuroloog (MST) nog spoorloos
Lees ook:Het blijft rommelen rondom de zaak Dr. Jansen-Steur.
Lees ook:Commissie uit zware kritiek op MST Enschede (en terecht)
Lees ook:Dr. Jansen Steur wordt in Duitsland rijk van medische missers!!!
Lees ook:Het Medisch Spectrum Twente neemt de klachtenprocedure inzake medische missers onder de loep.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Patiënten omstreden neuroloog Jansen-Steur gezocht

  1. christel

    hallo, mijn man heeft ook een diagnose gehad van jansen-steur en er kwam uit dat er niks aan de hand was en de scan wees ook niks uit maar nu dat er allemaal niks van klopt, vind ik het toch een beetje eng….gr mevr luttje

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>