Dr. De Graaff neurochirurg MST Enschede liet patiente doodgaan!

Esther Penninkhof gaat, nu acht jaar geleden, voor een ‘onschuldige’ hernia- operatie naar het ziekenhuis. Door een opeenstapeling van medische fouten overlijdt ze 10 uur na de operatie.

Lees ook:Esther Penninkhof, helaas overleden na operatie hernia
Lees ook:Hart van Nederland: MST in opspraak, voetballer doet zijn verhaal!!!
Lees ook:Netwerk over Maagverkleiningschirurg Reijen. Het schandaal Emmen.
Lees ook:1700 doden door medische missers
Lees ook:MST opnieuw in opspraak, been afgezet na foute diagnose!

52 Reacties // Reageer

52 thoughts on “Dr. De Graaff neurochirurg MST Enschede liet patiente doodgaan!

 1. Roos

  Een berisping, thats it…..ik vind dat zo’n arts minimaal een tijd niet meer aan het werk mag…..

    /   Reply  / 
 2. carin

  Voor een *opeenstapeling van zoveel fouten*,een mensenleven en het menselijk leed dat de familie is aangedaan,gewoon een simpele berisping?Die arts *leert* daar uit,zal in de toekomst wel……opletten,voorkomen?????????
  ERUIT in de zorg,zowel in Nederland en elders.
  Papieren inleveren en *leef* maar met je medische kennis,toepassen NOOIT EN TE NIMMER MEER en ga maar …….vakkenvullen en nooit meer zakkenvullen bij de zorgverzekering.Ik was hier persoonlijk sneller mee klaar,maarja ….wie ben ik.

    /   Reply  / 
  1. Sjakie van de Hoek

   @carin, dat zal ten goede van de wachtlijsten komen… Nu we meer en vaker opereren en mensen die ten dode zijn opgeschreven kunnen redden gaat er (logischerwijs) verhoudingsgewijs meer fout. Ook kan ik me indenken dat als een groep mensen er een sport van maakt om te gaan zitten klagen over een slechte medische behandeling, er niet veel jongeren meer zijn die het zien zitten een specialisten-opleiding te volgen.
   Natuurlijk moet er van fouten geleerd worden, moeten ze worden hersteld en als er aantoonbaar sprake is van buitensporige nalatigheid dan moet er gestraft worden. Maar een paranormaal klaag-clubje met anekdotes en populistische uitroepen is niet de manier denk ik.

   Voor iedereen die nu bang is om naar een arts te gaan: Prima, ga niet als je niet wilt of durft. Dan worden de wachtlijsten vanzelf korter en (volgens Darwin) onze soort steeds intelligenter.

     /   Reply  / 
   1. Roos

    @Sjakie van de Hoek, kan het zijn dat jij geen enkele ervaring hebt op het gebied van ziekten, artsen bezoek of operaties? Als je trouwens een beetje psygologisch was ingesteld (wat ik eigenlijk wel bij had verwacht), dan zou je weten dat er over praten helpt bij het verwerken. Er gebeuren de vreselijkste dingen met mensen, en jij vind het populistisch?

      /   Reply  / 
   2. carin

    @Sjakie van de Hoek,we *klagen* vanuit onze (althans ik) eigen ervaring in de gezondheidszorg,waar ik zelf jaren terug geleerd naar behoren te werken,geduldig te zijn,de rust te bewaren,eerlijk te zijn,betrokken bij een patient en elk mens in de waarde te laten,dus te nemen zoals hij/zij is en onbevooroordeeld je werk,je keuze,zorgen voor een medemens en het te doen,zoals je het zelf ook wenst.De afgelopen 8 (de magische acht)jaar,heb ik in de gezondheidszorg veel gezien, neem dat van mij aan en veel liet te mensen over,door drukte,geen geduld,slechte samenwerking,bureaucratische pulp,conflicten tussen artsen enz.Ik durf in alle eerlijkheid te zeggen,de zorg is erg verslechterd en nalatig.De ziekenhuizen zijn zakelijke instellingen,die geld vergaren (overbodig) en de zorg extra duur maken voor de patient.Zij hoeven voor mij niet te bezuinigen maar eens EFFICIENT gaan werken en woord houden tegen patienten.Ik bekritiseer nu mijn eigen vakgebied door mijn slechte ervaringen ermee.

      /   Reply  / 
    1. Roos

     @carin, ook ik praat alleen maar over mijn eigen ervaringen en weet, net als jij, dat er heel veel mis is in de gezondheidszorg. Je bent tegenwoordig gewoon een nummer, er is praktisch geen inzet meer van bijvoorbeeld verplegend personeel. Mensen komen zieker het ziekenhuis uit dan dat ze er in gingen. Complicaties door het niet goed verzorgen van operatiewonden of het opvolgen van het protocol wat is opgesteld. En daar moeten we dus maar gewoon blij mee zijn en vooral niet over zeuren. Zou het kunnen zijn Sjakie, dat jij wellicht zelf in de gezondheidszorg werkzaam bent en geen kwaad woord wil horen over jouwzelf? Is maar een ingeving hoor, ik kan het mis hebben natuurlijk….

       /   Reply  / 
    2. Sjakie van de Hoek

     @Roos, nee hoor, ik ben alleen één van de vele (soms vergeten) Nederlanders die alleen maar geweldige ervaringen met de medische wetenschap heeft. Dankzij hun is mijn leven (en dat van veel mensen die ik ken) kwalitatief en stuk beter. Ook ben ik me er van bewust dat een persoonlijke negatieve ervaring niets zegt over de kwaliteit in het algemeen. Noem het een relativerend vermogen.

       /   Reply  / 
    3. Roos

     @Sjakie, “geweldige ervaringen” ik weet niet waar jij dan hebt ontvangen, maar besef dan dat je in je handjes mag knijpen, dat je die ervaring hebt gehad, wees er trots op en blij mee, want het komt echt niet zo vaak voor als jij ons wil doen geloven, dat het allemaal geweldig is in de gezondheidszorg.

       /   Reply  / 
    4. Sjakie van de Hoek

     @Roos, ik wil je niets doen geloven, je moet vooral lekker zelf weten wat je allemaal wel en niet gelooft, maar realiseer je a.u.b. dat mijn persoonlijke ervaring niets meer of minder is dan jouw persoonlijke ervaring.

       /   Reply  / 
    5. Roos

     @Sjakie, ik zeg ook niet dat het niet kan, dat jij goede ervaringen hebt gehad, ik zeg alleen maar dat je daar heel blij mee mag zijn, omdat dat nog maar zelden voor komt. Ik weet dat ik geen onzin vertel, alleen maar de waarheid, en die is niet altijd leuk. Maar zoals bij andere onderwerpen, wil jij er niet aan (zo kom je op mij over althans) dat er meer is dan jouw ervaring, op welk gebied dan ook. Er is meer dan alleen het leven van Sjakie. Dat is schrikken he? Nee, Sjakie, er zijn echt mensen die andere dingen meemaken en dus andere ervaren dan jij hebt, en dus niet ja en amen zeggen, wen er maar aan, het zal nog weleens vaker voorkomen.

       /   Reply  / 
    6. carin

     @Sjaak,elke mens heeft zijn eigen ervaringen tijdens ziekte,zijn eigen *het bewust meemaken* wat er rondom je gebeurd als je ziek bent.Daar moet je door erover te praten mee leren leven,leren omgaan,verwerken en zo leer je relativeren.Zo gaat dat ook met een BDE.Ik relativeer *hoogstwaarschijnlijk* te snel.De een is zos en de ander zo.Daarom zijn er in veel zieknhuizen ook de praatgroepen,zodat mensen hun ervaringen o.l.v. een psycholoog kunnen uitwisselen en er psychologisch beter mee leren omgaan.Iets ontzettend positiefs in de zorg.Door communicatie met lotgenoten (van bv.kanker) inzichten te vergaren,te delen en sneller te relativeren om een positiever inzicht te krijgen.

       /   Reply  / 
   3. carin

    @Roos,ik denk niet dat Sjakie werkzaam is in de gezondheidszorg en er ook nog niet zo extreem vaak mee is geconfronteerd als ik.Ik ondervond 5 jaar geleden in een ziekenhuis al veel problemen en het verpleegkundig personeel,daar deelde ik dat mee.Zij wisten ook,maar…in opstand komen,het bespreekbaar maken en alle suggestie’s van mij toen,riep bij velen angst op voor hun baan en vooral zich afvragen wat de gevolgen konden zijn,gaf in gedachten al een tweestrijd.Ik zag toen al de extreme veranderingen,ik noem het achteruitgang en de oudere rot in het vak,de oudere verpleegkundigen,die deden het nog steeds zoals geleerd,een wereld van verschil.Ik heb op enkelen kritiek,er waren ook hele supergoede,met wilskracht,die patienten vragen stelden, die betrokken waren,meeleefden en die *de tijd nog namen* voor een patient.Nu proef je in enkele ziekenhuizen,hospices en huisartsenpraktijken waar ik kom,de tijdsdruk,het gehaaste,chaotische met alle gevolgen van dien.Door het snel (moeten?)afpoeieren van de patient *zien* ze veel over het hoofd,luisteren nog maar half,trekken snel een conclusie en denken *de mens* te kennen achter de patient,je geboortedatum,je klachten inclusief meegemaakte en …..eindresultaat.Een optelsom is je EPD en dat is je gezondheidsanalyse.

      /   Reply  / 
    1. Roos

     @carin, zoals ik al zei, we zijn een nummertje, zonder ponsplaatje ben je nergens…..

       /   Reply  / 
    2. carin

     @Roos,een *voorbestemd* nummertje,met patientenrechten,ponsplaatje,je mond en je gezondheidsklacht,betalende en afhankelijk van…..de arts,die hopelijk naar eer en geweten handelt,die ook wel eens een mindere dag heeft en toch een baan heeft waarvoor is gekozen,OM MENSEN TE HELPEN,niet om te kleineren,niet veroordelen omdat je een niet-gelovige bent,niet behandelen als een maar verplicht verzekerde,maar gewoon als MENS.

       /   Reply  / 
   4. Sjakie van de Hoek

    @Roos,
    Roos zegt: “Er is meer dan alleen het leven van Sjakie. Dat is schrikken he? Nee, Sjakie, er zijn echt mensen die andere dingen meemaken en dus andere ervaren dan jij hebt, … enz enz.”

    Jezus, jij loopt hier te zanikken over hoe beroerd het allemaal is en dan spreek je uit je eigen persoonlijke ervaring. Als een ander (ik) precies hetzelfde doet maar dan in positieve zin, krijg ik dit neerbuigende kinderachtige gezeik over me heen. Mens, maak het jezelf toch niet altijd zo moeilijk! En eet op tijd. Als ik je zanik-feestje verstoord heb spijt me dat verschrikkelijk. Neem een les aan carin, die ziet het tenminste nog van de zonnige kant.

    Tjonge jonge, het spijt me dat ik alleen positieve ervaringen heb en niet gezellig met je mee kan zeiken.

      /   Reply  / 
    1. Sjakie van de Hoek

     @Roos, dus ik kwets je omdat ik niet dezelfde ervaring heb als jij? Dan weet ik genoeg.

       /   Reply  / 
    2. Roos

     @Sjakie van de Hoek, dat zeg ik niet, dat maak jij ervan

       /   Reply  / 
   5. Isabel Blanco Auteur

    @Sjakie van de Hoek, ok wacht even Sjakie, DIT is geen paranormaal klaagclubje geworden van jammerende idioten.

    De reden van dit soort publicaties heeft te maken met iets dat op dit moment uitgewerkt wordt waarbij zowel alternatief alsook regulier flink aangepakt wordt mbt fouten op elk denkbaar front. Binnenkort kom ik in detail erop terug

    Waar het ons (ik en een paar andere mensen) om gaat is dat het gesodemieter met doden en invaliden aan welke kant dan maar ook afgelopen moet zijn met een harde aanpak, transparante rapporten, toegang tot medische dossiers, toegang tot een serieuse juridische balie die niet omwille van knaken mensen geld uit de mouw schut maar een totale omslag.

    We moeten af van het siberische kamp gezondheidszorg idee waar we midden in zitten en de witte en alternatieve zweefgoden denken alles te kunnen doen wat ze willen.

    Met mijn moeder is 29 jaar lang!!!!!!! door witte goden!!! dus regulier erop los geexperimenteerd en dat Sjakie is AFGELOPEN! Vanaf vandaag ga ik mijn nek uitsteken voor IEDEREEN.

    Nederland wees gewaarschuwd en wees op je hoede alles wat onder de pet zit komt er vanaf nu uit! En ik zal niemand sparen die fout zit en mensen die het goed doet belonen.

    Elke invalide en elke dode die er hier valt zijn er 10 teveel in mijn optiek.

    En Sjakie als je dit nog een keer een paraklaagclubje noemt, spoor ik je op met een cameraploeg en gaan we het gevecht voor eens en voor altijd in een arena met pulbiek uitvechten! Wat dit heeft niets maar dan ook helemaal niets met para te maken maar alles met een onrechtvaardigheidsdrama waar een einde aan moet komen.

    Of je doet met me mee OF ik pak ik je waar kan!

      /   Reply  / 
    1. Sjakie van de Hoek

     @Isabel Blanco, je hoeft niet te dreigen. Nergens voor nodig. En haal je haat voor witte jassen niet door de war met je haat voor mensen die op basis van eigen ervaring een positief geluid laten horen. Ook voor jouw: het spijt me diep dat ik niets te klagen heb en dat ik dat ook uitspreek. En er zijn betere en effectieve manieren om hier iets mee te doen dan wat er hier gebeurt.
     Nogmaals, jouw “ellende” rechtvaardigt het net om anderen te gaan bedreigen. Denk effe rustig na voordat je dat nog eens doet. Het komt je niet ten goede. Niks positiefs aan.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Sjakie van de Hoek, ik dreig nooit ik beloof!

      Mensen die de eer verdienen krijgen alle lof! Worden zelfs ingelijst als het moet. Diegene die zonder scrupelus Frankenstein spelen achter de rug van de patient om wordt aangepakt.

      Dit is geen haat Sjakie, die is opkomen voor medemensen en bereidt zijn de nek boven het maaiveld uit te steken. Iets dat jij nog nooit hebt gedaan

      Dit gaat ook niet over mijn ellende, je hebt het echt niet door he, je snapt er werkelijk geen fluit van dat er per dag 20 doden vallen en 20 mensen invalide raken doordat de zorg in Nederland totaal verziekt is. Je zult ook niet begrijpen waarom minister Klink een zwarte lijst wil hebben.

      En waar ik me het meeste in stoor in jou verhaal is je enorme ego erin, MIJ IS NOOIT IETS OVERKOMEN en daarmee is voor jou de kous af en moet de rest zijn mond houden. Makkelijk hoor. Mij te gemakkelijk. Ik heb geen fouten meegemaakt maar ken heel mensen die het wel is overkomen en waarvoor niemand wil opkomen.

      Ze zullen toch Sjakie tegen het lijf lopen en proberen hun verhaal te vertellen, dan horen ze. Goh geen last van ik vind de gezondheidszorg goed…………. ben benieuwd hoe lang het duurt voordat iemand je een knal gaat geven. De zorg is niet goed, op heel veel fronten gaat het fout en dat kun je toch moeilijk ontkennen.

      Maar als jij verkiest je ivoren torentje. Succes ermee. En bespaar ons, de rest van Nederland je gezweef over iets dat een utopie is.

        /  
    2. Roos

     @Sjakie, ik spreek helaas inderdaad uit eigen ervaring en als jij nou eens verder zou kijken dan je neus lang is, dus dat het leven niet altijd over rozen gaat, en je gewoon eens respect hebt voor mensen die wel wat mee hebben gemaakt in hun leven, dan krijg je van mij geen commentaar. maar zoals jij reagreert, is het net alsof je vindt dat wat wij zeggen, allemaal onzin is en wat jij zegt dat dat dan zo is en niet anders. Je hoeft echt niet zielig met mij en de anderen te doen, maar respect is wel het minste wat ik van je had verwacht. Maar Sjakie leef lekker in je eigen gouden kooitje, ik hoop voor jou dat je nooit zult ervaren wat ik en menig mens met mij heeft meegemaakt in de reguliere zorg! Ik vind het niet zo gek dat hele mensenmassa’s kiezen voor het paranormale, want daar word je tenminste nog wel als mens behandelt.

       /   Reply  / 
    3. Roos

     @Sjakie,Isabel dreigt niet, ze meent het namelijk serieus!

       /   Reply  / 
    4. Sjakie van de Hoek

     @Roos, het één sluit het ander niet uit. Dit is overduidelijk een bedreiging. Gemeend, serieus, reëel, lollig of niet. En ik wou dat mensen dat wat minder snel deden. Je leert ze zo kennen. Diep adem halen, nadenken, typen.

       /   Reply  / 
    5. Sjakie van de Hoek

     @Roos, ongelooflijk! Lees je eigen bericht nog eens. Ik krijg op mijn kanis om ik net als jij uit eigen ervaring spreek. Maar wat ik zeg is vanuit een gouden kooi en jouw persoonlijke ervaring is de werkelijkheid? Succes met zo’n houding.

       /   Reply  / 
    6. Roos

     @Sjakie, prima hoor, interpreteer de dingen lekker op je eigen manier, ik doe het op de mijne. Ga me geen dingen in de mond leggen, ik maak zelf uit wat ik zeg of doe. Ik zou jou weleens willen horen, als je door toedoen van artsen (de godjes waar jij het over hebt) in een invalidewagentje rond moet rijden, of erger nog, nooit meer een stap kan verzetten. Wat ik hier doe, is opkomen voor die mensen die dat niet meer kunnen, monddood gemaakt zijn. Ik praat hier uit eigen ervaring en namens anderen die niet eens meer een toets in kunnen drukken. Dus spreek jij voor jezelf, ik doe het voor mij en vele anderen. gelukkig word het me door hen wel in dank afgenomen. Wat ik nog wel kwijt wil, is dat ondanks al deze nare dingen ik wel verder ga met leven en zo positief mogelijk, maar mag ik aub eens een keertje lekker mijn hart luchten? Want dan kan ik er ook weer even tegenaan. Jij oordeelt en weet helemaal niet tegen wie je het hebt en dat je wederom mensen kwetst met je uitspraken.

       /   Reply  / 
    7. carin

     @Als de *witte goden*(dokters dus) en de *para goden* (wij idioten die paranormaal zijn)samenwerkten i.p.v. elkaar verafgoden,dat zou een stap in de richting zijn.Elke nare ervaring in de gezondheidszorg kan een traumatische zijn en toch gaat morgen de zon weer op,het leven verder en mag je de dag weer plukken.Je MOET dat niet,wees blij dat je dat MAG.
     @Sjaak,ben blij dat jij in de gezondheidszorg zulke positieve en niet al tevele ervaringen hebt.Ga jij soms de ziekenhuizen binnen,strak in het pak met stropdas om??(heb ik van Genezijde)Daar kennen ze jou,dat maakt een wereld van verschil???Of dit kan,beoordeel je maar zelf.Ik vond het het vermelden waard.(ik hoop niet dat ik je hier mee kwets,het is maar een vraag).
     @Isabel,denk je aan je bloeddruk,die steeg even erg snel.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @carin, stop wacht even. De Stichting die er komt strijd tegen witte jassen goden en zweverige para goden die denken grove fouten te mogen maken zonder bestraft te worden. Ik heb het hierbij nog niet over een samenwerking tussen beiden. Daartoe moet Nederland eerst bereidt zijn en zover is het nog niet. Tis slechts een ingang naar vebetering!

        /  
    8. Ariadne

     @Isabel Blanco, er is een Sjakie wereld en er is een gewone wereld en die twee hebben niets met elkaar te maken. Hij begrijpt er niks van, het paranormale bestaat niet en alle dokters doen prima werk. Bovendien is tussen de regels door lezen ook niet z’n sterste kant. Zo dat zat me alweer een tijdje dwars. Er zal wel weer uitgebreid commentaar op komen, maar dan meld ik bij voorbaat dat ik er niet op reageer. Dan kan je dat ook ook vast inbouwen. Doodmoe word ik van Sjakie, hij slobbert hier zoveel energie dat ik hem vanaf nu negeer.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Ariadne, ik wordt er zelf ook doodmoe van. De man is all ego…….. zijn beeld is het juiste en het wordt ons de strot ingeduwd. De rest is parajammerig zwerig. Maar goed ik vind em wel voor de camera confrontatie, dan mag hij nederland en de slachtoffers uit gaan leggen hoe goed we het allemaal hebben.

        /  
    9. Sjakie van de Hoek

     @Isabel Blanco,
     Je zegt: “MIJ IS NOOIT IETS OVERKOMEN en daarmee is voor jou de kous af en moet de rest zijn mond houden. Makkelijk hoor”

     en daarmee maak je dezelfde fout als Roos. Iedereen heeft het over zijn of haar persoonlijke ervaring en ziet dat als reden om te vertellen dat alles verziekt is. (En natuurlijk trek je je dat persoonlijk aan, waarom ga je anders zo ontzettend over de zeik?) Als ik hetzelfde doe, vanuit mijn mening en ervaring zeggen dat ik die ervaring niet heb (en ga ik ga niet eens zo ver als anderen die zeggen dat het allemaal verziekt is omdat zij een nare ervaring hebben!) dan krijg ik de wind van voren. Met twee maten meten heet dat. En dan ook nog dreigen? (en je kunt het noemen zoals je wilt). Het is dat je jezelf te kakken zet. Naar hoor, voor zo’n Robin Hood die het opneemt voor anderen. Je eigen stuk niet eens goed gelezen en moeten afgeven op iemand om er zelf beter uit te komen zien.

     En ik mijn nek uitsteken nooit voor anderen? Je hebt werkelijk geen idee wie ik ben en wat ik doe. Dat blijkt maar weer. Ik steek in ieder geval niet alleen mijn nek uit als er wat aan te verdienen valt.
     Ronduit droevig. Ik hoop dat je morgen verstandiger vrolijker je bed uit stapt. Ik wens je veel sterkte en wijsheid.

       /   Reply  / 
    10. Roos

     @Sjakie, ach ja, jij weet het allemaal zo goed. Je begrijpt mij absoluut niet, jij wilt alleen maar begrijpen waar je het zelf over hebt. Ik heb je meerdere keren gezegd dat ik het heel fijn voor je vind en dat je van geluk mag spreken dat je nog nooit iets vervelends meegemaakt hebt in de gezondheidszorg, maar dat ik dat wel heb en dat ik me daar boos en sterk voor maak. Niets meer en niets minder, dat jij daar andere conclusies uit trekt prima, maar niet mijn woorden gaan verdraaien, want als er iets is waar jij goed in bent dan is dat het wel.

       /   Reply  / 
    11. Sjakie van de Hoek

     @Roos, laat maar zitten. Je krijgt het blijkbaar niet voor elkaar om onbevooroordeeld en zonder emoties te lezen of te snappen wat ik zeg. Als de emoties opspelen is de ratio soms ver te zoeken. Het ga je goed.

     En ik weet het inderdaad allemaal zo goed. Het is een kwestie van consequent twee kanten van het verhaal horen en meningen toetsen. Kritisch zijn heet dat.Levert je niet altijd even leuke informatie op en het kost moeite, maar het geeft je een reëlere kijk op dingen, denk ik.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Sjakie van de Hoek, kritisch, dus als Jomanda Millecam niet doorstuurd is het niet goed en als een arts een mens dood laat gaan is het wel goed??? Ik mis een stuk van de film volgens mij.

        /  
    12. Roos

     @Sjakie, inderdaad laat maar zitten, jij wilt ook dingen niet snappen dus dan staan we quit he!

       /   Reply  / 
    13. Sjakie van de Hoek

     @Isabel Blanco,jij zegt:
     “@Sjakie van de Hoek, kritisch, dus als Jomanda Millecam niet doorstuurd is het niet goed en als een arts een mens dood laat gaan is het wel goed??? Ik mis een stuk van de film volgens mij.”

     Weet ik niet, je stelt in ieder geval een vals dilemma.
     http://nl.wikipedia.org/wiki/Vals_dilemma

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      @Sjakie van de Hoek, @Isabel Blanco, vals dillema:

      Het vals dilemma wordt ook wel zwart-witdenken, uitgesloten derde, argumentum ad ignorantiam, argument van onwetendheid of (absoluut) dichotoom denken genoemd. Het is een vorm van drogreden of denkfout, waarbij twee alternatieven voorgesteld worden als de enige mogelijkheden, terwijl er in werkelijkheid nog andere zijn. De communicatie uit zich in het redeneren zonder nuance.

      Ik zie er maar een op dit blog die dit doet. Gefeliceerd Sjakie je hebt het weer geredt hoor. Zwart wit kijker.

        /  
 3. Ariadne

  Ik ben in een grijs verleden eens ontslagen omdat het gezicht van mijn vriendje mijn baas niet aanstond. Dat was het ene uiterste, dit is wel van een heel ander kaliber. Een berisping! Die krijgt mijn hond als ie op de stoep poept.

    /   Reply  / 
 4. Michael

  Jammer is helaas dat dit een topje van de ijsberg is,een heleboel mensen durven uit schaamte of onderdaigheid niet eens hun mond open te doen.

    /   Reply  / 
  1. carin

   @Michael, en diegene die de mond opendoen worden schandalig behandeld.Die mogen een bijna niet begaanbare weg op,van tegenslag op tegenslag en hebben een eindeloos doorzettingsvermogen nodig en moeten *bewijzen* in die tweestrijd tegen de arts.Na een fout van iemand,mag je zelf de strijd aangaan,tegen het onrecht wat je al hebt doorstaan.

     /   Reply  / 
  2. Karin

   @Michael, er is nog iets. Ook bij mijn moeder zijn in het verleden heel wat vermijdbare fouten gemaakt; weggezonden met klachten rondom het hart als zijnde klachten met de maag… later bleek dit een ernstig hartinfarct te zijn. Een drain verkeerd ingebracht, waardoor een long doorboord was, verkeerde medicatie enz. enz.
   Zij diende geen klachten in; niet uit schaamte of onderdanigheid, maar omdat dit enorm veel stress oplevert en dat is ook funest voor iemand met een zwakke gezondheid. En familie kan zo’n klacht niet indienen, maar moest wel voor de mantelzorg en bijbehorende kosten en leed opdraaien. Allemaal heel krom.

     /   Reply  / 
  1. carin

   @Iem, niet gemelde medische missers *zien* ze op Genezijde ook en door die verwaarlozing in de medisch wereld,krijgen mensen BDE,BLE en visioenen voor terug.De wisselwerking *medische fouten* levert steeds meer *medisch onverklaarbare*feiten op.Des te meer wetenschappelijk onderzoek ze kunnen doen.Zij melden onnatuurlijke dood niet en die *spirit* die op genezijde aankomt *zijn ziel* laat alles zien.Zo komen er steeds meer paranormale waarnemingen in Nederland voor.

     /   Reply  / 
 5. Iem

  @Sjakie, ik wil me toch even laten horen. Je zegt dat er hier een para klaagclubje aan het zeuren zanikken en aan het klagen is. Wat is daarop tegen als je onrecht aangedaan wordt door die witte jassen maffia om je recht te halen. Ik en deze mensen hier willen hun verhaal kwijt. En of jij dit klagen en zeuren noemt daar hebben wij geen boodschap aan. Je hoeft trouwens niet eens te reageren als je niet mee. Wat mij bij jou opvalt dat je zoveel onderzocht hebt ook in de medische wetenschap maar wat heb je nou eigenlijk allemaal onderzocht. Tussen onderzoeken en onderzoeken zit een heel groot verschil en zelfs witte jassen doen dit maar ik krijg toch stellig de indruk dat alleen maar in hun eigen vakgebiedje dingen onderzoeken. Het is ook nog eens zo dat al wat ze hebben onderzocht er nog zoveel onnodige medische missers maken. Nee het is de starre arrogante houding van die lui die denken dat ze God op aarde zijn met hun beperkte boekenkennis. Ga me niet vertellen dat het niet waar is. Oh ja, Sjakie lees het boek eens over: 100 jaar medische leugens. En, what the doctor don’t tell you. Soms lijk je ook wel een arts, want die houden ook niet van zanikken en zeuren, omdat ze er niet tegen kunnen dat je hun iets aan het verstand te brengen. Alleen zij weten het. Vandaar dat er zoveel medische fouten en doden onnodige doden vallen! Zo ik ben uitgeklaagd.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @Iem, is geen klagen, is de waarheid!

     /   Reply  / 
  2. Ariadne

   @Iem, , what the doctor don’t tell you, dit zou iedereen die een dokter gaat bezoeken moeten lezen. Horror in optima forma.

     /   Reply  / 
   1. Isabel Blanco Auteur

    @Ariadne, exact! Juist wat ze niet zeggen!

      /   Reply  / 
   2. Iem

    @Ariadne, dit zou inderdaad verplichte kost moeten zijn voor iedereen zelfs voor artsen in opleiding!

      /   Reply  / 
  3. Isabel Blanco Auteur

   @Iem, klagen? Je zegt de waarheid Iem!

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Isabel Blanco, ja en om de waarheid kan niemand heen.

      /   Reply  / 
    1. carin

     @Iem, om de waarheid niemand kan niet heen? De waarheid willen ze liever omzeilen,dat is de makkelijke weg,daarom wordt die weg het drukst bewandelt.De moeilijke weg,daar wilden ze niet eens beginnen.

       /   Reply  / 
    2. Isabel Blanco Auteur

     @Iem, precies!

       /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>