Kingma (MST) furieus en vervolgonderzoek neuroloog MST

Kingma (MST) furieus en vervolgonderzoek neuroloog MST

Bestuursvoorzitter Kingma van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede heeft furieus gereageerd op onthullingen dat in het ziekenhuis na 2004 medische dossiers zijn geschoond. (let op ik voeg toe dat hij dit wist, ook het dossier van de neurochirurg is niet compleet en geschoond, het dossier oogartsen is verdwenen net als het dossier van de internisten die mijn moeder hebben behandeld!!!! allemaal nadat het dit jaar anno 2009 is opgevraagd ivm met verboden experimenten)

Dat was na het vertrek van de omstreden neuroloog Jansen Steur. Kingma noemt het een misdrijf dat de dossiers zijn opgeruimd. Op aandringen van de Tweede Kamer laat minister Klink van Volksgezondheid de rol van de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoeken in de affaire Jansen Steur. Dat heeft Klink de Tweede Kamer vandaag toegezegd.

  

Vervolgonderzoek neuroloog MST

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil een vervolgonderzoek naar de manier waarop het Medisch Spectrum Twente de zaak van neuroloog Jansen-Steur heeft afgehandeld.

Dat onderzoek moet opheldering geven over waarom het nog zo lang duurde voordat de praktijken van de neuroloog naar buiten kwamen. In de Tweede Kamer wordt vandaag opnieuw gesproken over het rapport van de commissie Lemstra over de zaak Jansen Steur. Dat rapport behandelt de zaak tot het jaar 2005, maar de Kamer geeft nu aan ook te willen weten wat daarna gebeurde. Ook de rol van de Inspectie voor de Gezondheidszorg moet worden meegenomen.

Bron: TV Oost

Lees ook:Tweede Kamer wil nader onderzoek affaire Jansen Steur
Lees ook:TV Oost: Kingma tekende brief over neuroloog Jansen
Lees ook:Opnieuw specialist (neurochirurg) MST onder vuur
Lees ook:Aangifte van verduistering patientendossier MST Enschede!!!!!
Lees ook:Omstreden neuroloog (MST) nog spoorloos

39 Reacties // Reageer

39 thoughts on “Kingma (MST) furieus en vervolgonderzoek neuroloog MST

 1. Roos

  Hij zal furieus zijn op zichzelf, dat ie zo dom gehandeld heeft, mensen de hand boven het hoofd gehouden heeft om zijn eigen hachje te redden. Boos mag hij zijn, maar dan wel op zichzelf…..

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Goh dat heb ik hem nu net gemaild om eens uitleg te geven over wat er anno 2009 gebeurd met dossiers. Wij kunnen hard maken wat er mist, en dan hebben we het over nu en niet over 2004.

     /   Reply  / 
   1. Roos

    Ja maar Isabel, als hij nu nog steeds niet weet wat er toen en wat er nu gebeurt in zijn MST, dan moet hij zich toch eens achter de oren gaan krabben of hij wel de juiste functie bekleed.
    Maar hij weet het allemaal best, hij WIL het alleen niet weten, en dat is natuurlijk totaal wat anders

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     Hij weet het wel en wordt met die wetenschap geconfronteerd met bewijslast.. en als je dan van de zwijgcultus bent wordt dat vervelend. Tuurlijk is Kingma niet overal de schuld van. De raad van toezicht en de vorige raad van bestuur had em ook goed moeten inlichten.

     Maar het is wel Kingma die als IGZ baas op de hoogte was van Jansen EN die van zijn eerste periode MST riep: Wat een puinhoop is het hier……… Dus nu furieus worden helpt dan niet meer temeer omdat dit soort dossierprobleempjes er nog steeds zijn. Dat maakt hem zo ongeloofwaardig op dit moment.

     En dan is er nog de uitspraak: Ik ben eindverantwoordelijke………. dat is alleen een zeggen en er niets mee doen. Hij was zelf degene die pas geleden Halbe Zijlstra van de VVD belde met de vraag te stoppen met dat verzoek om een vervolgonderzoek.

     En dit alles bij elkaar maakt het MST op dit moment een soort van Titanic.

       /   Reply  / 
 2. carin

  Kijk eens naar de nieuwsberichten over die *schattige piloot* van transavia.Men wist al langer dat….en toch deed men niks,men had geen hard bewijs.De verleden tijd van veel mensen,niet alleen Janssen Steur,Marc Dutroux,oorlogsmisdadigers enz,hun fouten/onhebbelijkheden,veel wat het daglicht niet kon aanschouwen en veel zaken die *stilgezwegen* zijn,komen UIT.Al is de leugen nog zo snel,de waarheid achterhaalt het wel.Het MST is een titanic….schrijf jij???Een zinkend schip???
  Er komt nog meer in de toekomst,de zorgsector vertoont steeds meer *handicaps*,die aan het licht komen,zoals gisteren, die *hulpverlener in de zorg* die met een topfunctie,zelfs een renteloze hypotheek had.(een verzwegen voordeel?).Die doofpot is nog lang niet leeg.Volg het nieuws eens hoeveel *medisch minder goed nieuws* er al is geweest en nog komt.

    /   Reply  / 
  1. carin

   Ja hoor, het is zover,de chirurg in Emmen is ontslagen.Gisteren had hij het zieknhuis aan zijn kant en de slachtoffers van hem kregen geen inzage en vandaag het staartje,zijn ontslag.Slecht dokters *vallen* door de mand en er volgen er nog een aantal.

     /   Reply  / 
   1. Roos

    Laat dit dan maar het begin zijn, iedereen die niet goed functioneert eruit, en wel meteen. Er word notabene met mensen gewerkt, niet met poppen!

      /   Reply  / 
   2. Vrijdenker(?)

    Maar de ellende is dat het al medio april in de kranten heeft gestaan. Over de chirurg Nick (maagverkleining) en de twijfels over het handelen van personeel voor en na de operatie. Dat het ZO LANG moet duren. Toen was er sprake van 3 slachtoffers nu 5! Terwijl de chirurg n.b. in Duisland al voor een akkefietje op zijn donder had gekregen.

      /   Reply  / 
    1. Roos

     @Vrijbuiter(?), Welkom in de medische wereld! Daar waar zo enorm lang artsen de hand boven het hoofd gehouden word. Artsen als godjes behandelt worden. Maar het zeker niet zijn! Het liefst schuift zo’n raad van bestuur alles onder het kleed, hup uit het zicht dus het bestaat niet!
     Je hebt heel veel kracht, energie en vechtlust nodig wil je het aan kunnen in beroep te gaan tegen en arts of een ziekenhuis.

       /   Reply  / 
    2. Vrijdenker(?)

     @Roos, Leuk dat jij Vrijdenker(?) ook nu een Vrijbuiter(?)vindt. Maar ik was met mijn berichtje wel serieus hoor. Door omstandigheden, buiten mijn wil, zit ik zo laat nog even een berichtje te verzenden. Arts is ontslagen. Uit herhaling nieuws van NOS in deze nacht blijkt dat bestuursvoorzitter, alle andere bestuurleden en directieleden niet voornemens zijn af te treden !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     Antwoord op desbetreffende vraag van de NOS: Bestuurslid vindt dat ze zelf niet hoeven op te stappen. Daar zijn andere instanties voor om dat te beslissen……………….Ik weet waarom, ja, centen graaien. Als ze zelf met excuses weggaan is er geen inkomen. Worden ze weggestuurd door derden wordt er eerst onderhandeld over de hoogte van een “oprotbonus”, zo werkt dat in alle geledingen van de maatschappij. Banken, verzekeraars, etc. Je zou deze lieden toch met de steunkous van mijn buurvrouw wurgen en mochten een paar dit overleven geef ze dan een rollator met vierkante wielen………….alsmede een enkele reis naar ……..vul zelf maar in…..! Gezondheids inspectie gaat nu steekproeven nemen in plaats van het ziekenhuis sluiten of de verantwoordelijken ontslaan en niet alleen de incompetente arts. Zieden is Vrijdenker(?).

       /   Reply  / 
    3. Vrijdenker(?)

     Ziede moet natuurlijk “ZIEDEND” zijn.

       /   Reply  / 
    4. Roos

     @Vrijdenker(?), sorry was een foutje,dat Vrijbuiter. Maar ook ik kan me boos maken over de opmerking van de ziekenhuisdirecteur. Hij vindt zelf dat hij niet ontslagen hoeft te worden, die arts wel, die moet weg. Dan denk ik HALLO! JIJ was op de hoogte, JIJ hebt er niets aan gedaan, dus ook JIJ moet je koffertje pakken, fout erkennen en GAAN! Nee, hoor het hele bestuur blijft zitten waar het zit en gaat verder waar ze gebleven waren, het zwarte schaap is gelost en meer gaat er niet gebeuren….SCHANDALIG!

       /   Reply  / 
 3. Vrijdenker(?)

  Het ziekenhuis wist ervan dat hij in Duitsland niet goed heeft gefunctioneerd.

    /   Reply  / 
  1. carin

   Ziekenhuizen steken de kop in het zand,die willen geld zien,daar draait de zooi op,belangenverstrengeling,een tekort aan artsen.De medische wereld stikt van zulke blunders,maar patienten….die mogen eindeloos vechten tegen zulk onrecht. Ik ben blij dat er steeds meer aan het licht komt.Hopelijk leren andere artsen hieruit,dat ze met mensen werken en dat PRIO 1 is en niet al dat geld,want ze declareren wat af in de zorg,wat overbodig is bij effieciëntere zorgverlening.

     /   Reply  / 
 4. Ariadne

  Gistermiddag na vreselijke onenigheid bij internist/endocrinoloog nr.3 opgestapt! Woest was ik. Wanneer een arts niet meer weet wat je mankeert, dan is het óf je mankeert niks, óf het zijn zenuwen óf het is inbeelding. Ja, vandaar ook mijn operatie waarschijnlijk.
  En wanneer ik dan al dat gedoe op tv zie dan borrelt er zo’n diepe woede en afschuw in me naar boven waarvan ik niet eens wist dat ik het in me had.
  Leer er maar mee leven, ook zo’n dooddoener. Maar ondertussen staat er voor enkele duizenden euro’s apparatuur naast m’n bed waar ik niks mee kan. Als ze dat bij tienduizenden mensen doen (wat ze idd doen) dan kan ik de kosten op jaarbasis voor me zien. Kassa!!
  Nee, ik ben er klaar mee met die zgn artsen. Farmagroupies zijn het en verder dan de hun voorgeschotelde farmalessen komen ze niet. Ik heb het idee dat we sinds de duistere middeleeuwen nog niet echt zijn opgeschoten. Pappen en warmhouden. En eraan verdienen natuurlijk. En als er dan hier en daar een willekeurige patiënt het niet haalt, ach, dan beginnen ze vandaag weer aan een nieuwe. De toestroom houdt toch nooit op.

    /   Reply  / 
  1. carin

   Dit ben ik gloeiend met je eens,maar met woest worden,opstappen,aankloppen op het volgens adres en steeds opnieuw afgescheept worden,schiet je ook niks op.Die ervaring heb ik steeds.De toestroom van patienten wordt allen groter,dus hun salarissen ook en herberekend wordt et bij ons,de maar verplicht verzekerde patient en die mag er mee leren leven.De reguliere zorg is een vicieuze cirkel en die mag wel eens worden doorbroken.

     /   Reply  / 
   1. Ariadne

    Maar Carin, soms heb je geen keus. Met een griepje hoef je niet van arts naar arts te lopen. Dat lost zich vanzelf wel op. Maar met een chronische ziekte waarbij je afhankelijk bent van de goedertierendheid der hh artsen is er geen andere oplossing dan zoeken en blijven zoeken tot je een arts vindt die wel bij je past. En naar je luistert. Niet 1x, niet 10x, maar altijd. En niet zijn eigen frustraties op de patiënt afwentelt en alleen maar recepten uitschrijft.
    Maar zoals e.e.a. nu in elkaar zit heb ik er absoluut een hard hoofd in. Misschien dat dit en vele andere wantoestanden een voorbode zijn naar 2012 toe. Dan kunnen we nog 2 jaar toenemende chaos verwachten zoals overal gezegd wordt. Hopelijk gaan dan alle systemen op de schop en komt er eindelijk iets beters voor terug.

      /   Reply  / 
  2. Karin

   Ja, als je wat gaat mankeren ben je overgeleverd aan de goden, of liever gezegd de duvels, hoewel er natuurlijk ook vakbekwame, integere artsen en verpleegkundigen zijn, die wat verder kijken dan hun neus lang is, maar ja, daar heb je dus een loep voor nodig om de speld in de hooiberg te gaan zoeken.
   En dan maar uithalen naar de alternatieve geneeswijzen.
   Ik ben ervan overtuigd dat op deze wereld alles te vinden is om mensen te kunnen genezen, maar als je als farmaindustrie (en/of als arts) de keus hebt tussen mensen echt definitief genezen of medicatie/handelingen die continue geld opleveren, dan is de keus voor de inhalige, egoistische mens snel gemaakt. Vooral voor chronische gebreken is het kassa.

     /   Reply  / 
   1. Ariadne

    Ik ben het helemaal met je eens: tegen iedere kwaal is een kruid gewassen, alleen wijzelf hebben die kennis niet meer. Dus ik ga m’n naaidoos maar weer eens van zolder halen om met die naald die daarin zit een hooiberg te gaan zoeken . Hopelijk is dat een oplossing.

      /   Reply  / 
   2. carin

    Je bent als je ziek wordt inderdaad overgeleverd aan…en dat is de vraag.Krijg je een arts met wilskracht,krijg je een gemotiveerde,krijg je iemand met het hart op de goede plaats voor een ander,krijg je een *zuivere* of een die gemotiveerd achter het geld aangaat.Achter elke arts zit een mens en gaat zijn persoonlijkheid schuil en net als elk mens,hebben ze goede en minder goede momenten,maar toch……Ik was verpleegkundige dus regulier met armslag naar alternatief,maar bij *alternatief* is de zorg voor BDE zelfs beter.In de gezondheidszorg in Nederland hebben ze geen oren,ze willen niet luisteren en zorgen *oordelend* voor de mens.Het flexibele denken,de weg naar een ruimer inzicht willen ze daar niet bewandelen.Het bevooroordeelde t.o.v. alternatief,die muur,moet eens doorbroken worden.Meer openstaan voor een ander,maar je neemt steeds vaker waar,dat de ziekenhuizen het stilzwijgen van medische missers prefereerd.Als al iets uitkomt,dat wisten velen het al langer,maar zijn als de beste stuurlui aan de wal gaan staan,afwachten,kijken….en wie doet er dan wat aan.Vaak de gedupeerde mondigere patient,die al verloren heeft.Die smerige bureaucratie en de euro maakt meer kapot dan je lief is en niet alleen in Nederland.

      /   Reply  / 
    1. Ariadne

     Je slaat de spijker op z’n kop Carin. Mijn laatste arts wilde mij dan bij de gratie Gods wel iets alternatiefs voorschrijven, maar dat ligt zo complex qua levering uit de States, dat ik me net een junkie voel; de hele dag op zoek naar een fix…..de tegenwerking is zo enorm dat ik constant moet bellen met een internationale apotheek of Duitsland. Nu ligt de productie in de States weer lam. En mijn dochter had ik 10 recepten meegegeven naar New York met een doktersbewijs etc….krijg je het ook niet mee, want de Ned. artsen zijn niet bevoegd daar, terwijl het onder de voedingssupplementen valt. Als je nog niet ziek bent, word je het wel. Ik snap heel goed dat sommige mensen het bijltje erbijneer gooien.
     Maar ik vind het niet vreemd dat steeds meer mensen zich afwenden van de reguliere geneeskunde.

       /   Reply  / 
  3. Roos

   @Ariadne, ik kan me jouw woede helemaal voorstellen. Ik heb zelf hele ritsen artsen gehad, die dan inderdaad, als ze er niet meer uitkomen, zeggen dat het allemaal wel psychisch zal zijn. Je je weg er maar in moet vinden.
   Maar houdt moed, want ze zijn er wel, artsen die menselijk zijn, met je meedenken. Ikzelf ben op zoek gegaan naar artsen die bij mij passen, die mij begrijpen en mij behandelen op de manier die ik wens. En dus heb ik nu niet 1 internist, maar ik heb er 2, die met elkaar overleggen. Bij de ene ga ik geregeld op consult en met de andere heb ik mailcontact, en als het noodzakelijk is ga ik ook bij hem langs. Dokter 1 zit vlakbij en dokter 2, 2 uur reizen hiervandaan. Maar mocht het op opereren etc aankomen,dan ga ik naar het ziekenhuis van dokter 2 (snap je het nog?)Beiden zijn goed in hun vak, maar omdat ik een gecompliceerd “geval” ben en de ene gespecialiseerd is op het ene en de ander weer op het andere gebied, is de combinatie van die twee helemaal goed! Ik wens jou ook een arts (of twee) toe die wel weten wat ze voor je kunnen betekenen.

     /   Reply  / 
   1. Ariadne

    @Roos, bedankt!! Ik voel natuurlijk helemaal met je mee omdat ik het zo goed begrijp. Ik ben ontzettend blij voor je, dat je deze 2 artsen gevonden hebt. Wat een raar gedrag he, om te zeggen dat het psychisch is….ik hoorde gisteren dat het zenuwen zijn. Ha, ha, die krijg ik wel, maar dan van het doktersgedrag.
    Wat mij in de loop der tijd wel is opgevallen dat de hh arsten nog steeds een bloedhekel hebben aan mensen die zichzelf informeren, via internet of op een andere manier. Want allemaalzeggen ze dan dat het halve info is en dat zij ervoor gestudeerd hebben. Nou ga je dan heel snel schamen als je ervoor gestudeerd hebt en je kennis is zo gelimiteerd. Op het net kan je browsen op fora en de verslagen van medepatiënten lezen die er meestal niet om liegen en daar herken je veel in. Maar dat mag je dan natuurlijk weer niet zeggen…..

      /   Reply  / 
    1. Roos

     @Ariadne, ja makkelijk hoor, psychisch, zenuwen, hypochonder, vanalles krijg je naar je hoofd. Dat je alleen al doodziek wordt van het gedrag van sommige artsen of hun onkunde en je weer eens met een kluitje het riet in word gestuurd, dat kan natuurlijk niet in de ogen van de Hoge heren. Het word tijd dat er eens heel veel van hun voetstuk af vallen, want er zijn er nog veel te veel die denken dat zij en zij alleen, alles weten.
     JIJ? Jij bent niets! Voor jou tien anderen. Commentaar? Dan ga je toch lekker naar een andere arts toe (denk ik niet he, dat is het gedrag van de heren/dames artsen)
     Maar ik doe het voortaan anders. Laatst nog voor mijn dochtertje. Ik zag het filmpje van het kastje en de muur alweer langs komen en dus ben ik via internet op zoek gegaan. Een arts die me geschikt leek, ben ik gaan mailen en zo konden we daar terecht. Kreeg wel te horen dat dit eigenlijk niet de weg is die bewandelt moest worden, maar dat ze ook wel begreep dat er ingegrepen moest worden. Dus een menselijke arts, en dat was nou net waar ik naar op zoek was. Dat de juiste combi, arts-patient van groot belang is, wil er ook niet in bij velen en toch is het zo. Je moet je op je gemak voelen bij de persoon die je behandelt, anders gaat je lichaam stijgeren, wat de genezing niet ten goede komt. Maar ja, dat is mijn visie hoor!

       /   Reply  / 
 5. Ariadne

  Juist Roos, een menselijke arts die jou in je waarde laat en jioj hem (haar). Nou ben ik absoluut niet het type “vroeger was alles beter”, maar ik denk regelmatig met weemoed terug aan de huisarts die even om de deur kwam kijken als ik slechts een griepje had. Hij was toch in de straat en dacht…….dan voelde je je gelijk al een stuk beter.
  Maar ook deze arts, die ik nog regelmatig in het dorp tegenkom, begrijpt ook niet wat er gebeurd is sinds zijn pensionering en vindt het vreselijk. Wat doe je eraan he.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @Ariadne, ik weet wel wat je bedoeld hoor, ik heb ook zo’n huisarts gehad! Ik zie hem zo af en toe nog eens, hij is denk ik de 80 al gepasseerd, en hij vraagt nog altijd hoe het met ons gaat, weet wat er speelt, weet hoe de kinderen heten enzo. Welke arts kan nog zonder in zijn pc te kijken weten wat er gaande is bij een patient? Ik wil daar echt niet mee zeggen dat ik dat verlang van artsen, maar menselijkheid is wel op zijn plaats lijkt me. Tip: ( je zal me wel raar vinden misschien), als je een arts hebt gevonden die je ligt, waar je mee op 1 lijn zit, stuur die beste man of vrouw eens een kaartje met kerst, zo laat je ook jouw menselijke kant zien en ik beloof je, ze herinneren je en je hebt een lach veroorzaakt op iemand gezicht, nou is dat nou niet leuk? Ik doe het bij elke arts waar ik het mee getroffen heb, en elke keer krijg ik daar leuke reacties op, want hoevaak zullen deze mensen eens een complimentje krijgen? Vind me maar gek, het maakt me niet uit, dat ik een beetje anders dan anders ben dat wist ik al ;)

     /   Reply  / 
   1. Ariadne

    @Roos, ik jou raar vinden? Alleen omdat je je menselijke kant laat zien? Als iedereen dat deed….enz. Maar je hebt gelijk, ook ik deed het tot voor kort. Was normaal hier in ‘t dorp en in m’n vorige woonplaats ook. Juist omdat je elkaar buiten de praktijkm om nog wel eens tegenkwam.

      /   Reply  / 
    1. Roos

     @Ariadne, nouja weet je, menselijk zijn lijkt tegenwoordig heel ongewoon en dus raar te zijn, dus vandaar! :)

       /   Reply  / 
    2. Ariadne

     Ik weet het, laat ons dan maar raar zijn…graag!

       /   Reply  / 
    3. Roos

     YES! Hier net zo, raar maar waar! ;)

       /   Reply  / 
 6. carin

  Roos en Ariadne,over menselijk zijn gesproken.Ik heb dik 2 jaar mijn man gesteund tot in het kleinste detail, toen hij ziek was tgv. kanker.Een lijdensweg van arts naar arts,die veel vertelden wat ze nog konden,maar helaas steeds hun mening veranderden en alles wat beloofd was uitstelden.Wij renden zelf voor een secund opinion en kregen tegenwerking,wij vroegen om hulp,stervensbegeleiding,thuiszorg enz en telkens hadden net WIJ er geen recht op ivm. bureaucratische regelgeving en/of tijdgebrek van de hulpverlener.Alles moesten wij dus samen als gezin.Helaas een tijd na het overlijden vertelde onze huisarts aan mijn keukentafel,dat wij een RAAR gezin hadden,waar we alles met zijn tweeën deden.Ik was van stomheid geslagen door zijn kortzichtigheid,wij vroegen alles,kregen niks en toen oordeelde hij,wij waren RAAR.De menselijkheid,de medemenselijkheid is bij regulier op,daar zijn ze overtuigd dat alles *uit het doosje* het medicijn is.Het beste medicijn is zijn de mensen die je lief hebt en op genezijde die,die je lief waren,maar als je dat durft te zeggen bem je niet raar,maar een halvegare.Ik hou vol,eer het 2012 is,is menig arts van mening veranderd en staat open voor alternatief.

    /   Reply  / 
 7. Ariadne

  @Carin, wees maar gewoon een halve gare. Als dat uit de mond van mensen komt die het helemaal niet begrepen hebben is dat gewoon een compliment. Ook van jouw verhaal stokt me de adem weer en wordt ik doodmoe, dus ik begrijp hoe jullie je gevoeld moeten hebben. Het hele scala aan emoties passeert dan regelmatig de revue. En dat bij al het verdriet dat je hebt. Bijna onmenselijk.
  Er wordt vaak gezegd dat het voor iedere arts erg goed zou zijn om eens een maandje patiënt te zijn, dan snappen ze er iets meer van.
  Ik heb straks overigens een gesprek met…..inderdaad weer een alternatief iemand, de zgn SCIO-quantumbiofeedback. Klinkt goed, het nadeel is dus weer, waar je altijd tegenaan loopt, dat de kosten stuitend hoog zijn en je maar een nagenoeg te verwaarlozen vergoeding krijgt.
  Ik heb bewondering voor je Carin, hoe jij en je man het geklaard hebben, dat was niet gemakkelijk!

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @Carin, ik ben het helemaal met Ariadne eens, heel knap dat jullie je er samen doorheen geworsteld hebt.
   En het is gewoon zo (ook mijn gezin is raar, in de ogen van velen, word ook zo gezegd, net als bij jou)wij passen niet in een rijtje wat in een boekje staat. Mensen zoals wij zijn anders, dat dat raar is in ogen van ongevoeligen of mensen die nog nooit iets mee hebben gemaakt (niet dat ik het ze gun) dat is dan zo. Dat ze van ons soort mensen heel veel kunnen leren, staan ze niet bij stil. We passen niet in het plaatje, dus anders, en dus eng. Maarre Carin, blijf maar lekker raar, je bent in elk geval eerlijk naar jezelf en naar een ander, je doet je niet anders voor dan je werkelijk bent en dat is alleen maar te prijzen!

     /   Reply  / 
  2. Roos

   @Ariadne, en wat houdt dat dure woord in? Kan het niet eens uitspreken weet je dat? SCIOquantumbiofeedback….wat kan je ervan verwachten? De kosten, ja dat is altijd het grote nadeel. Je kan kijken of ze aangesloten zijn bij jouw zorgverzekering (sommige zorgverzekeraars werken samen met alternatieve genezers) en misschien een deel vergoeden. Maarja dat heb je waarschijnlijk al nagevraagd. Succes in elk geval!

     /   Reply  / 
    1. Ariadne

     @Michael, die naalden zijn het minst! Het is meer het doormeten van je hele lichaam en kijken waar de disbalans zit. Kan ook een combi van factoren zijn. Dat is via dat moeilijke woord te achterhalen blijkbaar/hopelijk.
     Leuk dat je net de site van Marijke van Paassen hebt uitgezocht. Had haar net aan de lijn en zij is degene waar ik een afspraak heb gemaakt.

       /   Reply  / 
    2. Roos

     Dankje Michael! Ben ook wel benieuwd naar Ariadne’s ervaringen hiermee.
     Brrr, naalden enzo, ben ik geen fan van hoor!

       /   Reply  / 
   1. Ariadne

    Bedankt Roos, mocht het behalve duur idd iets zijn, dan laat ik dat hier uiteraard weten. Misschien heeft iemand anders daar dan ook wat aan.
    Btw, de verzekering dekt het tot 25 euro. Dus dat wordt weer dokken!!

      /   Reply  / 
    1. Roos

     Laat maar weten idd, ben altijd wel benieuwd naar andere methodes. Dokken ja, dat is een feit wat zeker is!

       /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>