TV Oost: Kingma tekende brief over neuroloog Jansen

Het net staat gespannen, meer en meer verhalen komen naar boven. Kingma in het nauw! Natuurlijk was dit te verwachten van de oud baas van de Inspectiedienst, thans directeur van het MST Enschede, horros house voor vele (ex) patienten. Het volhouden van niets te weten over de neuroloog Jansen werd al ongeloofwaardig in het Inspectierapport van 19 februari 2009. De Inspectie gaf in dat rapport aan dat er een gezamenlijke beslissing was genomen met alle inspecteurs om Jansen weer te laten werken. En nu wordt hij hiermee glashard geconfronteerd en kan ook geen excuus meer bedenken. TV Oost gaf gisteren wederom aan, wordt vervolgd en ik blijf volgen op dit blog. Immers was het niet Kingma die vond dat Jomanda in de bajes moest???

Kingma tekende brief over neuroloog

Bestuursvoorzitter Kingma van het MST in Enschede had als hoogste baas van de Inspectie voor de Gezondheidszorg kunnen weten dat het mis was met neuroloog Jansen Steur.

   

Kingma heeft destijds een brief ondertekend, waarin staat dat de inspectie op de hoogte was van de foute diagnoses die Jansen Steur stelde. Kingma heeft tot nu toe gezegd dat hij daarvan níet op de hoogte was. De Tweede Kamer praat donderdag opnieuw over het rapport dat de commissie Lemstra over de kwestie opstelde. Het TV Oost-programma ‘In de Wandelgangen’ besteede woensdagavond aandacht aan de zaak.

Bron: TV Oost

Lees ook:Kingma (MST) furieus en vervolgonderzoek neuroloog MST
Lees ook:Het Medisch Spectrum Twente neemt de klachtenprocedure inzake medische missers onder de loep.
Lees ook:Dr. Jansen Steur wordt in Duitsland rijk van medische missers!!!
Lees ook:Dr. Jansen Steur, het verhaal gaat verder en verder en……
Lees ook:Het blijft rommelen rondom de zaak Dr. Jansen-Steur.

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “TV Oost: Kingma tekende brief over neuroloog Jansen

 1. Roos

  Ik hoor net op het nieuws dat er een extern onderzoek komt naar de handel en wandel van deze arts, alle behandelde patienten moeten achterhaald worden en Kingma? Die zal zich moeten gaan verantwoorden, hij heeft zijn mond voorbijgepraat en hangt nu.

    /   Reply  / 
  1. marianne

   jeetje die poll slaat natuurlijk nergens op.
   MST sluiten en dan? Waar gaan de twentenaren dan naar toe voor topklinische zorg. Lekker naar arnhem of groningen rijden.
   Voor 1 rotte appel 4000 medewerkers op straat zetten. Goede zet in deze kredietcrisis.

     /   Reply  / 
   1. Roos

    Noem jij dat topklinische zorg wat daar uitgeoefend word? Als je leven je lief is, dan rijdt je liever een stukkie om lijkt mij…

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     Heel ver om de regio uit, overal waar interim bestuurder Bronhorst zit moet je niet zijn.

       /   Reply  / 
   2. Isabel Blanco Auteur

    correctie meerdere rotte appels zitten er in het MST (neurochirurg, internisten) en als het niet goed onderzocht wordt, desnoods een tijdelijke sluiting komt het daar niet goed met de veiligheid van de patient. IK durf te stellen dat het er levensgevaarlijk is!!!!! En strijd net zolang door todat de veiligheid gegarandeerd is.

    Zelfs Kingma geeft toe dat het niet veilig is in dit ziekenhuis.

      /   Reply  / 
    1. Roos

     Dus zo gek is de stelling niet lijkt mij….

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      Echt niet

        /  
    2. Karin

     Is dat nu dezelfde Marianne als die andere? Zoja…hummmmmm.

       /   Reply  / 
     1. Isabel Blanco Auteur

      Nope tis een ander, ze zou er kunnen werken he.

        /  
 2. marianne

  Nou, mijn moeder heeft in MST gelegen en is fantastisch geholpen. Specialisten, zusters, iedereen was even aardig en kundig. Ze was er bijna niet geweest maar ze hebben haar leven gered. Dus alles over één kam scheren is kortzichtig. Er werken 4000 mensen en dan is het logisch dat er een paar tussen zitten die niet functioneren. Dat wil nog niet zeggen dat alle specialisten hun werk niet goed doen. Ik heb bewondering voor de mensen die mijn moeder hebben gered. Petje af!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>