Pas op voor alternatieve artsen!! Geschorste artsen behandelen toch

Geschorste artsen behandelen toch

AMSTERDAM -  Van de dertig artsen en psychologen die een beroepsverbod hebben gekregen, werken er minstens acht nog steeds in Nederland met patiënten.

Meld je probleem bij Meldpunt Aansprakelijkheid Zorg en mail me via [email protected]

Alle artsen die een beroepsverbod hebben gekregen, staan op een ‘zwarte lijst’ van het ministerie van Volksgezondheid. Uit onderzoek van RTL Nieuws is gebleken dat zeker acht van deze geschorste artsen nu gewoon nog aan het werk zijn, maar zich nu bijvoorbeeld alternatief genezer noemen.

Eén van die artsen is René Broekhuyse die in 2006 door het Tuchtcollege definitief uit zijn vak werd gezet. Hij was één van de behandelaars van actrice Sylvia Millecam die in 2001 aan borstkanker overleed. Haar drie alternatieve behandelaars zeiden dat ze niet meer dan een infectie had. Broekhuyse werd als enige van de drie definitief uit zijn beroep gezet omdat het niet de eerste keer was dat hij met het tuchtcollege te maken kreeg. Tegenwoordig noemt hij zich ‘natuurgeneeskundig therapeut’. Hij behandelt nog steeds zieken.

In een reactie verklaart minister Klink (Volksgezondheid) dat hij de wet wil aanpassen om ook alternatieve genezers aan te kunnen pakken. Hij vindt het onwenselijk dat de geschorste artsen nog met patiënten werken omdat zij geschorst zijn omdat ze een gevaar zijn voor de patiëntveiligheid.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Alternatieve arts moet stoppen
Lees ook:Vrijspraak voor Jomanda in zaak Sylvia Millecam
Lees ook:Arts Millecam weer in opspraak ivm grieppillen!
Lees ook:EIS JAAR VOORWAARDELIJK TEGEN JOMANDA
Lees ook:OM in beroep tegen vrijspraak Jomanda

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Pas op voor alternatieve artsen!! Geschorste artsen behandelen toch

  1. Vrijdenker(?)

   Dramatisch, deze man is een gevaar voor de samenleving. Waartoe “eigenwijsheid” kan leiden. Deze man is zelf ziek. Iedereen mag zich therapeut noemen. Juridisch moeilijk aan te pakken. Pas nadat er (nog meer)brokken zijn gemaakt.
   (Filmpje had ik nog niet eerder gezien, daarvoor bedankt Roos.)

     /   Reply  / 
   1. Roos

    Ik ben er dan ook erg voor, dit soort figuren vooral veel en vaak te benoemen, zodat mensen wel drie keer nadenken voordat ze bij dat soort figuren hulp gaan zoeken (mensen wil ik het niet noemen)

      /   Reply  / 
 1. Marry

  Lieve mensen, Als jullie nu weten dat het de keud van Sylvia zelf was onder behandeling te gaan van deze arts waar blijft dan onze vrijheid van keuze maken. Ik wil nooit meer naar een reguliere arts omdat ik daar vergiftigd wordt en er niet naar mijn probleem gekeken wordt wat er werkelijk zit.Dus laat deze man zijn vak uitoefenen net als alle andere reguliere artsen die fout op fout maken. Kijk naar de 3 dode kinderen in het ziekenhuis in Hoorn en ja hoor wie is daar het hoofd van Cees Renckens.En ja dat wordt verzwegen als het graf, kijk maar eens in de keuken van de reguliere doktoren daar wordt je echt niet blij van. Neem de mexicaanse griepprik, niet nodig ja het brengt geld in het laadje met verboden middelen erin, is nu heel even toegestaan bullshit. Hoeveel doden zijn er gevallen of zullen er nog gaan vallen op langere termijn?? Ik ga naar mijn alternatieve arts die vrijheid heb ik en daar kies IK voor.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   De keuze en de vrijheid ervan van Sylvia heb ik nooit betwist, kan ook niet want wij moeten die keuze maken. Feit is dat er over en weer inderdaad heel veel fouten worden gemaakt.

     /   Reply  / 
 2. Paul

  Er zijn ook reguliere artsen die na een schrosing gewoon doorwerken.
  De arts in het ziekenhuis van Emmen werkte, had al een schorsing in Duitsland op zijn naam staan. Werd in Nederland zonder problemen aangenoemn en veroorzaakte de dood van zeker 6 mensen waaronder een bekende van mij.

  Berry RIP

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>