Zucht: Comapatient 23 jaar lang bij bewustzijn

Comapatient 23 jaar lang bij bewustzijn
 
Het zal je maar gebeuren, niet bij machte om te praten dus ben je in een coma beland en dan blijkt het ineens niet zo te zijn. Een wedergeboorte of blunder van de hoogdte orde?
De 46-jarige Rom Houben blijkt de 23 jaar dat hij in coma zou hebben gelegen gewoon bij kennis geweest te zijn. Hij raakte in 1983 als gevolg van een auto-ongeluk totaal verlamd. De artsen hadden hem volgens de toenmalige geldende regels voor coma-onderzoek onderzocht en verklaard dat hij de rest van zijn leven als kasplantje door zou brengen. Een top-neuroloog deed 3 jaar geleden met de laatste hi-tech scanners opnieuw onderzoek en toen bleek dat Rom Houben gewoon bij bewustzijn was. Hij kan nu weer communiceren via een computerscherm en een boek lezen. De ontdekking dat hij weer bij kennis was door de neuroloog was voor hem een tweede geboorte.

Lees ook:Bij volle bewustzijn na doodverklaring…
Lees ook:Gevangen in je eigen hoofd…
Lees ook:Bijna-doodervaring: “Prachtig halletje met felle kleuren”
Lees ook:Nieuwe inzichten in het menselijk bewustzijn
Lees ook:Spiritueel bewustzijn fluctueert door de dag…

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Zucht: Comapatient 23 jaar lang bij bewustzijn

 1. Roos

  Wat een bizar bericht….het zal je maar overkomen. 23 jaar lang, ongelofelijk dat nooit iemand iets gemerkt heeft, tot drie jaar geleden dan. Pfff, afschuwelijk!

    /   Reply  / 
 2. carin

  Ik sta hier niet van te kijken.In Amerika,een vrouw ook 23 jaar in coma,wordt wakker en snapt niet dat haar kinderen al volwassen zijn.Daar hadden de artsen ook niet op geteld,medisch onverklaarbaar,maar het behoord tot de mogelijkheden.Door de nieuwe technologische snufjes en een, in de patient geìnteresseerde, neuroloog ontdekt men steeds meer van die *wonderen*, die je niet voor mogelijk houdt.

    /   Reply  / 
 3. emiel

  Zijn het wel wonderen of is dit een bewijs dat men nog bijna niets van de hersenen weet??
  Persoonlijk denk ik het laatste. Ik heb helaas zelf te maken met de neuroloog en een chinese alternative geneeskundige op zijn manier. Ik kan je vertellen dat die chinees meer weet dan de neuroloog met al zijn boeken

    /   Reply  / 
  1. Roos

   Emiel, wat dat betreft staat de medische wetenschap nog maar in de kinderschoenen. Niet alleen wat de hersenen betreft, hoewel ze vanalles daar toch wel het minste echt vanaf weten.

     /   Reply  / 
   1. carin

    Emiel,de wetenschap wil niet weten, hoe de hersenen werken,die chines alternative deskundige,heeft zich in meer verdiept.(jaren van ervaring en visie geleverd zonder bewijs).Regulier,wil die leer niet EEn maken,men wil tussen die twee gebieden een kloof houden.

      /   Reply  / 
 4. C

  wel fijn hoor di hitech van tegenwoordig
  zo zie je maar dat computers steeds belangrijker worden
  kennenlijk ook om vast te stellen dat iemand niet in coma ligt

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>