Zembla haalt uit naar Char Margolis, fabel of mythe?

 Char Margolis, morgen op Zembla in beeld gebracht als zijnde een nep medium. Wat is er waar en wat niet? Cold reading, wat moet ik me daar bij voorstellen???

Volgens een amerikaan is alles wat Char doet raden en gissen. Hij noemt het cold reading. Char roept wat letters in de hoop respons te krijgen en roept dan: is het een man of vrouw? EN uiteraard komt die reactie dan ook. Enkelen zijn uitermate teleurgesteld in de uitkomsten van Char. Kan, ze is niet alwetend. Dat is niemand.

Maar neem al die programma's die je hebt gezien van haar. Hoe vaak zat ze er compleet naast????? Nou? Niet vaak dus. Ze is hoe dan ook in staat feiten en omstandigheden te noemen die ze niet KAN weten. Omdat ze simpelweg niet zijn verteld. In haar boeken lees je prachtige verhalen terug van mensen die wel tevreden zijn, en vooral dankbaar. Ook is ze in staat gebleken bij velen rust te brengen.

Haar methode is natuurlijk uniek, persoonlijk ken ik weinig mensen die met letters werken. Ik geloof in haar, ook na Zembla.

Lees ook:Paragnosten onder de loep, inkijk in onderzoek van Skepsis
Lees ook:Char Margolis, binnenkort terug op RTL 4!
Lees ook:Char Margolis, vanavond bij RTL 4
Lees ook:Dit najaar geen medium Char bij RTL
Lees ook:Cold Reading ? wat is dat eigenlijk?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Zembla haalt uit naar Char Margolis, fabel of mythe?

 1. Sjakie van de Hoek

  He, dat is alweer een oude post! Toen geloofden mensen nog in Char. Intussen weten de meesten wel beter en zijn andere TV mediums weer geloofwaardig. Ik wilde zeggen “Derek Ogilvie”, maar die is volgens mij ook alweer uit de gratie gevallen.

  Ik kan iedereen die dit interessant vindt de documentaire “Messiah” van Derren Brown aanbevelen. Ook al ben ik bang dat de gemiddelde paranormaal.blog ganger te weinig Engels kent om hier chocola van te maken. En dat is best jammer want dan zie je hoe relatief het eenvoudig is experts op het gebied van het paranormale te laten geloven dat je bepaalde gaven hebt. In de docu kan hij bekeren met een aanraking, geeft hij een geweldig gedetailleerde medische diagnose, leest hij dromen met een apparaatje met een kristal in en praat hij met geesten. En haalt een volle 100% score. En dat allemaal met behulp van mentalisten truukjes. Een eyeopener als je open staat voor een rationele verklaring voor het paranormale.

  Zeker een aanrader voor mensen in de paranormale business, want als je weet hoe je het doet kun je je techniek verbeteren.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Sjakie van de Hoek, Derren is een mentalist he, dat vergat je er nog bij te zetten, het stuk over hem kun je hier vinden op het blog.

   Lees je graag boeken? Dan is “Ik zie wat jij niet ziet” van Liesbeth van Dijk een aanrader voor je, die omschrijft keurig waar men op moet letten wil men een goede paragnost kunnen herkennen. Liesbeth is ziener! Dus werkt in het paranormale maar zet zelf ook de nodige vraagtekens bij een aantal mensen.

     /   Reply  / 
  2. Iem

   @Sjakie van de Hoek, mentalisme heeft niets met het paranormale te maken! Dat zijn 2 verschillende dingen. Dit is een vergelijking van een huisschilder en een kunstschilder.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>