Jan Berlijn, Sapaho

 Jan Berlijn is de motivator achter Sapaho, de man die de contacten met de media onderhoudt en de Politie. Op mijn aandringen is hij toch bereid geweest om over Sapaho te vertellen waarin hij oa met Karin Plugge en mij (UPDATE MEI 2010 IK ben gestopt en heb enkele readingen gedaan in de Cassandra zaak, Gert Nijkamp, Joanna Noording (voor vermist, mijn reading is niet ingeleverd) en Marianne Vaatstra (mijn reading heb ik uit eigen initiatief afgestaan aan Bauke Vaatstra) nadat ik van vader Bauke hoorde in mei 2010 dat Jan Berlijn NOOIT de opdracht heeft gekregen voor deze zaak. ,

Het verhaal hieronder gaat over Jan Berlijn, die zich enerzijds ziener noemt, anderzijds dectective. Ik heb de banden met Sapaho verbroken nav het verhaal van Bauke Vaatstra.

Jan is inmiddels op mijn verzoek ook begonnen met zijn visie als ziener (zo noemt hij zich) over de vermissing van een jongen op Aruba. De oproep stond in een van de reacties en Jan is zoals hij is, hij is er meteen ingedoken. Een blog over de vermissing volgt nog.

Jan geeft over zijn gave en de ontwikkeling ervan het volgende voorbeeld: “Als kind had ik al last van mijn gave. Ik wist toen niet wat het betekende en wist niet beter dat het normaal was. Om een voorbeeld te noemen: Ik rook een bepaalde lucht die je ook in ziekenhuizen rook. wanneer ik dit rook kwam er binnen enkele minuten een ziekenwagen voorbij. In het begin denk je dat is toeval maar als later je vriendjes het ook opmerken dat ik het iedere keer goed had bleek het toch opmerkelijk.”

Jan is een praktijk mens, die op zeer persoonlijke wijze zijn verhaal verteld met voorbeelden. Zo verteld hij o.a. over een voorval als kind over de hond van de nieuwe buurman. Hij was dol op het dier maar voelde dat het mis zou gaan, en dat de hond zou overlijden. Tot Jan’s verbazing gebeurde dat ook een week later.

Hij was niet bewust met al deze ervaringen bezig, dacht meer aan toeval, en wilde niets weten van mensen die hem vertelden over de gave te beschikken. Totdat er iets persoonlijks gebeurde in het gezin waar hij uit komt. Zijn moeder werd erg ziek, ze leed aan een ernstige vorm van Reuma. Via het werk van de broer, TV monteur, van Jan (zelf monteur bij PTT) kwamen beide broers op een avond bij een magnetiseur. Ze vertelden de man het verhaal van de moeder. Deze is later bij hun thuisgekomen en ging de moeder behandelen. Hij bleek een goede magnetiseur te zijn! Na ongeveer 6 behandelingen waren alle klachten verdwenen en moeders heeft nooit geen klachten meer gehad!! Het zal de lezer niet verbazen dat de man een vriend van de familie werd. En dat uitgerekend deze man Jan wees op zijn gave. Opmerkelijk is te noemen dat beide heren een tafel lieten zweven.

Helemaal klaar voor het werk was Jan echter niet, de intensiteit van beelden nam halsoverkop toe, zozeer dat Jan dacht er gek van te woorden in zijn hoofd. Er kwamen zoveel beelden binnen van moorden, verdrinkingen en dergelijke dat hij zijn huisarts bezocht die hem doorstuurde. De psychiater kon er evenals de huisarts niets mee, maar de psychiater bracht hem wel in contact met een paragnost in Vleuten. Het eerste wat deze deed was hem verzekeren dat hem niets mankeerde, het is de gave. Dus wederom (recent, vorig jaar nog) werd Jan met zijn gave geconfronteerd.

We hebben al kunnen lezen dat hij er persoonlijk niet veel mee kon, laat staan ermee werken dus probeerde hij het wederom te vergeten. Tevergeefs. Een meisje dat vermist trok zijn aandacht. Ze vertelde Jan waar ze was en hij nam contact op met de Politie. Die wilden niet zoveel, de ouders van het meisje echter wel toen Jan deze had gemaild. Jan kreeg een lijst met circa 50 vragen en mailde die terug. De antwoorden waren allemaal goed! De Politie belde hem voor een afspraak, en Jan legde uit hoe hij aan de antwoorden kwam. Prompt werd het meisje gevonden! Dit gebeurde kort erna nog een keer met een ander meisje. Bij de vermissing van een Wethouder wist Jan ook te benoemen waar de man was gebleven en hoe hij overleden was.

En dit zegt veel over het talent van Jan. En hij besloot zich verder te bekwamen in het paranormale. Hij probeerde het bij Enigma maar die wees hem af. Te weinig ervaring was het, en ga maar beurzen af. Bedenk wel, alcoholisten zonder talent mogen er wel werken maar een echte ziener niet! Opmerkelijk, zegt veel over Enigma ben ik bang.

Maar Jan zou Jan niet zijn om op te geven en zo ontstond het idee van Sapaho! En daarin zitten de besten van Nederland verenigd.

Jan, van mijn kant, heel erg bedankt voor je open en eerlijk persoonlijk verhaal. We zullen nog veel van je horen.

Lees ook:Gelezen op Sapaho,
Lees ook:Ouders Marianne Vaatstra: ‘Wij zijn dubbel gestraft’
Lees ook:Sapaho Investigations lossen doodsoorzaak Cassandra van Schayk op.
Lees ook:Sapaho Investigations gaat zich vooral bezig houden met vermissingen.
Lees ook:Sapaho: “Zaak rond dood Cassandra van Schayk is rond”

28 Reacties // Reageer

28 thoughts on “Jan Berlijn, Sapaho

 1. carin

  Geweldig dat Jan als kind ziekenhuislucht rook en even later een ambulance voorbij kwam.Dat herken in nu overal waar ik kom.Net of ik een gps heb voor ambulances.Het geleidelijk paranormaal worden,eerst toevalligheden en dan overstelpt worden met te veel beelden,is voor mij ook duidelijk herkenbaar.
  Het negeren heb ik ook geprobeerd,dat lukt absoluut niet.Zo een gave krijg je,moet ontwikkelen en dan pas kun je bepalen of je er iets mee wil doen.
  Jan ik wens dat je veel geluk met je gave,en hoop dat je veel mensen gelukkig kunt maken,met het terugvinden van een vermiste.

    /  
 2. Redactie

  Hoi Carin,

  Ik dat Jan blij is met jou reactie. Zo zie je maar weer hoeveel mensen bepaalde dingen door kunnen gaan zonder te beseffen wat het is he.

  Gr,

  Isabel

    /  
 3. Karin

  Oh, dat negeren lukt wel hoor, na eindeloos oefenen, negeren, jezelf emotioneel afsluiten en gewoon je aandacht richten op hele andere dingen…behalve als er dan iets gaat gebeuren met een dierbare…

  dus dan nee, negeren lukt niet, maar het groeiproces is niet gemakkelijk, moet ik zeggen. En dan is het wel handig als je het open deurtje weer naar believen kan dichtgooien of openzetten. Zo ontstaat er een filtering van wat je wel wil weten en wat niet, wat belangrijk is of niet.

    /  
 4. Redactie

  Precies Karin, hoe leer je het gebruiken wanneer het uitkomt. Dat is dan de vraag nadat er een acceptatie is dat het bij je gebeurd. Eenmaal dat geleerd kun je het gebruiken voor dit werk.

  Gr,

  Isabel

    /  
 5. Jan Berlijn

  Carin,

  Ik hoop dat u er eerder wat mee kan dan ik.

  Dan het afsluiten, sja, ik doe vaak mijn best maar moet ook lopende zaken in gang houden.Ik kan het zelf niet verkroppen dat er vaak veel te veel tijd gaat zitten in het wachten op tips door de politie.Dit omdat er in sommige zaken door Sapaho duidelijk aanwijzingen zijn die niet kunnen worden tegengesproken.
  Dat houd me bezig en denk zelf dat er binnenkort groot nieuws te verwachten is in de zaken die wij in behandeling hebben.
  Ik zeg vaak nu allemaal even weg… laat me met rust.Dat lukt in de regel wel.Ik zie het toch als een missie om dingen op te lossen en hoop dan ook dat dit snel gebeurd.Dan pas heb ik rust.

    /  
 6. carin

  Jan, ik hoopte er snel iets mee te kunnen,maar men wil mij nergens *horen*.Ik ben na mijn eerste BDE tegen een muur van weerstand gelopen.Psychose,psychisch gestoorde en al van die dingen heb ik gescoord in de medische wereld.Ik sluit mij vaak af en dat is moeilijk,past niet bij mijn spontaniteit.Ik beweer dat er meer is tussen hemel en aarde op ERIS.Dat dat het rijk der doden is en dat men vandaaruit *kontakt*legt met mediums.Ik voel me slachtoffer van twee BDEs en heb in de zorg, totaal geen hulp gekregen.Toch,probeer ik doortegaan,ondanks de tegenstand, die ik momenteel weer opnieuw ondervind in de familie.
  Reincarnatie betaat en in mijn familie zijn ze geboren en gaan ze dood op volgorde van 1806 tot 18/06 de verjaardag van mijn dochter.
  ps.Nicky Verstappen van de Heibloem *vertoefd *op Eris.Hij laat jou,via mij weten, dat hij niet vermoord is,maar dat het een tragische samenloop de omstandigheden is geweest,onbedoeld????Ongeluk???
  Hij is in een mooie nieuwe kinderwereld,die daar aan het ontstaan is.

  Groetjes Carin.

    /  
 7. Jan Berlijn

  Carin,

  Neem even contact met me op middels Sapaho,

    /  
 8. Sjaak

  Beste carin,

  Heb je wel eens met een psycholoog over je problemen gesproken? Recentelijk? Hier is niet zoveel medisch aan, het zijn professionals in het ontdekken wat er met de psyche aan de hand is. Zou het niet waar kunnen zijn dat je een psychose hebt of had? Is je ook een advies gegeven hoe je hier mee om kan gaan? Medicijnen?

  Mocht het namelijk zo zijn dat wat je weet en ziet over de kinderwereld op Eris etc., niet zo echt is, dan is het ronduit gevaarlijk om hier mee door te gaan en je door anderen te laten bevestigen in dit waanbeeld. Dit kan er voor zorgen dat je de grip op de werkelijkheid nog verder verliest en daar erg ongelukkig van kan worden.

  Maar… aan jou de keuze.

    /  
 9. carin

  Sjaak,ik ben psychologisch gecheckt van top tot teen,naar parapsycholoog Drs.M.Schoonbrood geweest op advies van Drs.Hans Gerding.Met mij is alles okee,tweemaal BDE gehad en die zal in de toekomst steeds duidelijker worden.Dr P.van Lommel is benaderd,Titas Rivas.Parapsychologische opleiding als advies gehad,maar dit doe ik niet.Schrijven en delen,ervaringen uitwisselen en bijleren.Medicijnen slik ik nooit,nergens voor nodig.Ongelukkig voel ik me zelden,ik geniet van de natuur,van elk vogeltje dat fluit,vanalles rondom mij heen,behalve van onrecht.Daar kan ik niet tegen.De BDEs heb ik niet om gevraagd,maar ik haal er wel alle positiefs uit om er mee om te gaan.Bevooroordeelden zal ik altijd blijven tegen komen.Sceptisch ben ik zelf ook altijd geweest.Nu weet ik wel beter.

  Mijn keus is:Gewoon doorgaan,genieten en gevaarlijk is het niet.Het zijn dromen oftewel visioenen, die *zie* ik in de nacht.
  Of ze uitkomen,ik hoop het.Ik leef bij de dag.

  Groetjes Carin.

    /  
 10. Sjaak

  Beste carin,

  Als je geen klachten hebt is er niets aan de hand. Wel denk ik dat er van het begin af aan de conclusie is getrokken dat je last hebt van bovennatuurlijke fenomenen. De eerste persoon waar u te raden ging was Heer Gerding. Hij is directeur van het Parapsychologisch Instituut te Utrecht en “Metafysica in de geest van de theosofie”. (Als we het over dezelfde persoon hebben)
  Ik kan me voorstellen dat iemand met een bepaalde achtergrond de oplossing in zijn/haar vakgebied zoekt.

    /  
 11. carin

  Ja hoor,we hebben het over dezelfde persoon.Hij heeft M.Schoonbrood geadviseerd en me zelfs na verloop van tijd doorverwezen,naar Drs.Titas Rivas.Hier heb ik mee gemaild en stamboomgegevens uitgewisseld,waar voor mij *duidelijk*bewijs van reincarnatie inzat.Het constant zien van herhaling,in de familie.Hij stelde mij erg moeilijke vragen (vond ik).
  Ik heb naar eer en geweten geantwoordt,vanuit mijn ervaringen uit de BDE.
  Ik moest maar iemand anders zoeken,ik ging hem boven de pet en ik moest het maar bekijken,als een tekortkoming van hem.

  Ik mag een manuscript van mijn BDEs,nog indienen bij Drs.Pim van Lommel en daar ben ik mee bezig.Alleen ik heb het gevoel,dat er geen einde komt.Alles blijft zich aanvullen.Een eindeloze puzzel.
  En alle parapsychologische dingen vullen zich in.

  Het lost zich wel op.
  Meedenkers,zoals jou.Kom maar met suggestie’s.

  Carin.

    /  
 12. Sjaak

  Beste carin,

  Je geeft zelf aan geen probleem te hebben dus een onderzoek of behandeling is in dat geval niet nodig.

  Voor psychische klachten ga je naar een psycholoog. Uit het rijtje is Drs. Titus Rivas de enige psycholoog. Als hij geen behandelmethode kan/kon aandragen zou je gewoon een ander kunnen proberen.

  Je geeft zelf aan te zoeken naar begrip en dat je wilt praten over je ervaringen. Dan kun je altijd kijken of je een vereniging van mensen met dezelfde ervaringen kan vinden. Kijk eens op http://www.merkawah.nl. Deze club organiseert ook bijeenkomsten van mensen met dezelfde ervaring. (Een onderwerp voor een nieuw stukje, Isabel?)

  Succes en vooral veel plezier!

    /  
 13. carin

  De Stichting Merkawah is al lang geleden benaderd en zo ben ik aan de reactie van Drs. Hans Gerding gekomen.Een prachtig vicieus cirkeltje,van de een na de ander.Van het kastje naar de muur.Ik heb contacten met BDEers en wissel daar ook veel mee uit.Zo ken ik iemand die *wandelt* in de nacht door een mooie tuin en zo zijn er meerderen.Ik ben geintereseerd of er iemand is ,die een rustig kabbelende zee ziet,een lang zandstrand,goudkleurig en een prachtige berg.Hierin ben ik geinteresseerd.
  Gezien BDE steeds meer wordt geregistreerd,kom ik iemand tegen met dezelfde *beelden*.
  Je weet maar nooit.

  Carin.

    /  
 14. Redactie

  Hoi Carin en Sjaak en Jan,

  Wordt toch mooi heen en weer gepraat nu en een nieuwe tip. Bedankt Sjaak!

  Probleem waar Carin tegenaan loopt is ook wel onze maatschappij denk ik. Als je bewijst paranormaal te zijn komt een ander om de hoek kijken die zegt, nee ik heb het geanalyseerd en dat bestaat niet. Blijft moeilijk. Carin is ook geen patient voor een psych moet ik bekennen. Ze ziet dingen, voelt dingen en heeft m.i. prachtige dingen op papier staan. Heb er een paar mogen lezen.

  Carin mail me even over die uittreding, ik kan hier namelijk wel wat mee.

  Gr,

  Isabel

    /  
 15. Jill

  Prachtig, om met paranormale gaven zoveel moois te mogen doen.
  Jammer, dat nóg-lang-niet iedereen hiervoor “open” staat en/of e.e.a. erkent.
  Vraag:
  Ik ben voor iemand, die niet over Internet beschikt, op zoek naar een psychiater met paranormale gaven.
  Kent iemand zo’n psychiater?
  Verder: Jan, kun jij mij informeren wie die paragnost in Vleuten is?
  Hartelijk dank,
  Jill

    /  
 16. Karin

  Volgens mij hebben vele psychologen en psychiaters paranormale gaven. Alleen beredeneren ze de meesten het weg. Ze doorzien heel snel mensen, maar noemen dat mensenkennis, beroepskunde of whatever. Volgens mij wordt een psychiater ie er wel openlijk voor uitkomt dingen te zien, meteen uit zijn ambt gezet of door zijn collega’s voorzichtig aangemaand om toch even een consult bij een beroepsgenoot aan te vragen.

    /  
 17. Volgens-mij-heb-jij-paranormale-gaven Sjaak

  “Volgens mij hebben vele psychologen en psychiaters paranormale gaven. Alleen beredeneren ze de meesten het weg.”

  Ze beredeneren helemaal niets weg, ze snappen alleen wat er aan de hand is. En noemen het dus gewoon bij de naam. Mensenkennis, beroepskunde (wat dat ook mag wezen) of whatever.

  Voor denken dat je bovennatuurlijke krachten hebt zal geen psychiater, psycholoog of whatever ontslagen worden. Zo lang de persoon in kwestie gewoon kan functioneren. Op dezelfde manier dat je een arts die acupunctuur pas op de keien schopt als hij aangeeft dat dankzij die acupunctuur die antibiotica kuur niet nodig is.

    /  
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Volgens-mij-heb-jij-paranormale-gaven Sjaak, welcome back :)

     /  
 18. Karin

  Sjaak, jij hebt paranormale gaven, maar je benoemt ze alleen anders.

    /  
 19. Carin

  @Sjaak,jij bent jezelf,normaal,met bijzondere ervaringen en een dosis natuurlijke drang naar het onderzoeken van alles…en jezelf.Jij bent een normale paranormale met veel mensenkennis,die eindeloos blijft zoeken,maar weet.Je draagt de naam Sjaak met respect,je wisselt vaak.De ontwikkelingsfase naar Nieuwetijdskind Sjaak was mooi,maar deze naar @Volgens-heb-jij-paranormale-gaven-Sjaak,kun je gerust vervangen door gewoon Sjaak en velen weten dan wel dat jij ook para bent,niks meer en niks minder,gewoon niks buitengewoons,gewoon Sjaak dus.
  Gezellig toch.

    /  
 20. Anoniem

  Inderdaad, Carin, Sjaak stelt dingen aan de kaak. En daar is niets mis mee.

    /  
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Anoniem, precies dat mag zeer zeker. Er zijn vele dingen niet zeker op het gebied van de wetenschap, en vele dingen werpen nu eenmaal vragen op he.

     /  
 21. Anoniem

  @Isabel, dat klopt. Wij vragen en Sjaak geeft er een antwoord op. Soms is het ook weleens andersom. Zo kunnen wij veel van elkaar leren.

    /  
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Anoniem, inderdaad zo is het.

     /  
 22. Karin

  Dit topic gaat toch over volgens-mij-heeft-hij-paranormale-gaven Jan en toch niet over volgens-mij-heb-jij-paranormale-gaven-maar-ik-heb-daar-altijd-wel-een-rationeel-antwoord-op-Sjaak?

  Ach, ik mag Sjaak wel en heel soms kan ik ook wel iets met zijn stellingen, maar de meeste keren denk ik, en dat-is-niet-om-te-plagen-Sjaak, lul maar tegen mijn kont, mijn kop is ziek.

    /  
 23. Rene

  Waaruit blijkt dat Sjaak paranormaal begaafd is?????

    /  
 24. Carin

  @Renee,Sjaak een tijd lang observeren,analyseren en vooral je intuitie gebruiken en je weet.

    /  
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Carin, en heeft het hier al toegegeven he.

     /  

Comments are closed.