De Fox Sisters, mediums of?

Kate (1837-1892), Leah (1814-1890) en Margaret (1833-1893) Fox hadden in de 19de eeuw bij het tot stand komen van de Spirituele Beweging in Amerika. De zussen werden bekend door een “onverklaarbaar snap geluid” althans zo moest men het geloven.  Copyright Isabel Blanco dus elders te lezen

Lees ook:Henri Bergson (1859-1941) nobelprijs winnaar en voorstander van het paranormale
Lees ook:Uit de oude doos Eusapia Palladino
Lees ook:Sir William Fletcher Barret, nog een groot wetenschapper VOOR paranormale verschijnselen
Lees ook:Edgar Cayce 1877-1945
Lees ook:Society for Psychical Research, HET forum voor wetenschappelijk onderzoek!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De Fox Sisters, mediums of?

 1. Sjakie van de Hoek

  Edward Crookes (de titel “Sir” is ‘ie kwijt geraakt) kon niet aantonen dat ze de boel belazerden en concludeerde dat ze dus “echt” waren. En zo ging Crookes te werk. Bij alle drie de “mediums” die hij onderzocht. Een kromme redenering die berust op omgekeerde bewijslast. Je hebt superkrachten totdat dor hem wordt aangetoond dat je die niet hebt. En dat is de man die bewijs heeft gevonden voor paranormale krachten? Hij heeft in de drie gevallen niet kunnen aantonen dat ze de boel belazerden, dat is iets anders dan bewijzen dat paranormale gaven bestaan. Maar wel makkelijk verkeerd te interpreteren en te verdraaien. Omdat ik je hoog in schat denk ik dat je dit met opzet doet.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @Sjakie van de Hoek, de term Sir heeft ie nog steeds!

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   @Sjakie van de Hoek, de opzet vergeten te beantwoorden. Ik heb niets met opzet gedaan in dit stuk, geef ook nergens aan dat ik de dames zelf de hemel in prijs met dit gepruts. Crookes heeft zijn manier van onderzoeken gebruikt op het moment dat het nieuw en vers in England was aangekomen.

   NIEMAND kon toen bevroeden waar de geluiden vandaan komen, dat heeft ie namelijk onderzocht!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>