Peter van der Hurk eerste paragnost in theater

Op donderdag 23 september a.s. start de theatertour van paragnost Peter van der Hurk, bekend van het succesvolle RTL4 programma ‘Het Zesde Zintuig’, in theater De Muze in Noordwijk. Het is de eerste Nederlandse paragnost die met een paranormale voorstelling deel uitmaakt van het reguliere theatercircuit. Een nieuwe trend lijkt gezet: paranormaal entertainment.

Dat het bovennatuurlijke op veel belangstelling kan rekenen, bewijzen de kijkcijfers. Televisieprogramma’s zoals Het Zesde Zintuig en Derek Ogilvie trekken al jaren ruim 1 miljoen kijkers. Maar kan dit ook in het theater?

De Haagse paragnost Peter van der Hurk (61 jaar) weet zeker van wel, want het is niet voor het eerst dat hij zich voor een groot publiek begeeft. Ook de producent van de theatervoorstelling, TéVé Media Group, is overtuigd van de formule. ‘Natuurlijk is het een kwetsbaar genre, soms zelfs een intieme aangelegenheid’. De onderwerpen zijn vrijwel altijd heel privé. Maar Van der Hurk weet in de show een perfecte combinatie te maken van zijn bijzondere gave en die typische Haagse humor en dat maakt het toegankelijk voor een groot publiek. En niet te vergeten: vermakelijk – ‘ook voor de sceptici’, aldus de producent.

Maar wat kan de theaterbezoeker precies verwachten? Dat Van der Hurk over speciale gaven bezit, bewijst hij elke week op televisie. Maar in het theater gaat het natuurlijk niet om moord en doodslag. Van der Hurk laat op verbluffende wijze zien op welke diverse manieren hij zijn paranormale capaciteiten kan inzetten. Aan de hand van een simpele tekening, een handafdruk in zand of zoals we gewend zijn met een voorwerp of foto, slaagt Van der Hurk er steeds weer in om persoonlijke details te geven, zonder dat hij iemand kent. En dat leidt tot emotionele en soms zelfs hilarische situaties, dat laat zich raden.

Peter van der Hurk Live is een tour langs 29 reguliere theaters door het gehele land en duurt van oktober tot en met februari 2011. Voor de speellijst kunt u terecht op www.mojotheater.nl of www.petervanderhurk.nl
Kaartverkoop gaat via de theaters.

Bron: www.theaterparadijs.nl
Foto: Fotostudio AB

Lees ook:Peter van der Hurk; het lukt me niet altijd om een ‘lijntje te leggen met een overledene’
Lees ook:Ervaar het 6de zintuig van Peter van der Hurk!
Lees ook:Peter van der Hurk met spoed geopereerd
Lees ook:Peter van der Hurk mag zijn kunstjes weer vertonen
Lees ook:Het Zesde Zintuig van Peter van der Hurk, oproep

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Peter van der Hurk eerste paragnost in theater

  1. Brent

    Blij verrast dat Peter van der Hurk verder met zijn theatertour. Heb gelijk kaartjes gekocht voor 14 oktober in DE MAAGD in Bergen op zoom.

      /   Reply  / 
  2. netty

    23 november zitten we bij peter in eindhoven

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>