Bekende paragnosten in Nederland

Dit is eigenlijk een oproep aan jullie. Geef mij een naam van een paragnost en ik vertel je wat ik er van vind. Heel gewaagd, maar toch dat is een uitdaging die ik wel aandurf

Dus kom maar op met namen, ervaringen en we zullen er leuke blogs over schrijven.

Lees ook:Norma uit het Zesde Zintuig heeft een boek geschreven!
Lees ook:De oude doos
Lees ook:Hoe moet het nu verder met de Paus na alle schandalen?
Lees ook:Paralympics 2008 is begonnen!!! Een voorspelling :)
Lees ook:Stellingen: Top of flop? Nederland en de rel om het Songfestival

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Bekende paragnosten in Nederland

 1. F.Floor (62)

  Nou ik ken er in Nederland wel 2 die nog nooit zijn overtroffen. Dat waren Greetje Hofmans en Gerard Croiset. Beiden kwamen dus ook regelmatig bij koningin Juliana op bezoek. Croiset zat al op z’n 10e bij een politiewagen op de achterbank om een lijk in het kanaal bij Breukelen op te sporen en dat lukte hem dan ook zo vaak dat vanaf toen de politie hun eigen paragnosten ging opleidden. Dat had iets met “de mond voorbijpraten” oid. te maken denk nog steeds.
  Croiset heeft verscheidene boeken geschreven en gaf ook veel lezingen die ikzelf wel eens bijwoonde.
  Buitenlanders zullen er natuurlijk wel meer van zijn. Op paleis Soestdijk kwamen dus ook G.Adamski die een buitenaards wezen had ontmoet; ene van de Hurk die van een ladder was gevallen en de lepeltjesbuiger Uri Geller die er slechts 1x is geweest. Geller zou ‘ingestraald’ zijn door een vliegende kop en schotel of zo – en is vanaf toen aardoliejager geworden voor de olieboringen dat hem maandelijks een salaris van 80.000 dollar opleverde en dat is meer dan ooit ook maar 1 paragnost ermee heeft verdiend.
  De huidige grote paranormaal is David Copperfield die zichzelf overigens persé magiër/illusionist noemt.
  Kortom Isa, keus genoeg maar degene die er de meeste poen mee heeft verdiend is toch meneer Geller in zijn helicopter en een wichelroede aan boord: $.80.000,- als maandloon dat is een heleboel geld.

    /   Reply  / 
 2. Redactie

  Hoi,

  Bedankt voor deze mooie uitgebreide reactie. Gerard Croiset komt deze week al aan bod. Die mag hier zeker niet in ontbreken. Greet Hofmans is een goed onderwerp om te behandelen ook. Wordt aan gewerkt :)

  Copperfield is ook de moeite waard om eens verder te onderzoeken of het paranormaal of illisionist is. Uri Geller zit al in het blog.

  Kortom ik heb een hoop info weer. Dank je wel ben er erg blij mee :)

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 3. Karin

  Wat denk je van Warner Tholen? Wat minder bekend misschien, wel interessant.

    /   Reply  / 
 4. henk

  Kijk eens bij Enigma en Sapaho.
  Daar zitten er genoeg

    /   Reply  / 
 5. Redactie

  Hoi,

  Toppie, dank je wel :)

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 6. Sjaak

  Geller is jaren geleden al opgerold en de truuks van Copperfield worden ook door anderen uitgevoerd. Je aan studio-draad op laten takelen met een muziekje en een lichtshow heeft niets met paranormaal te maken. Dit toont weer dat mensen het zo graag *willen* zien dat ze iedere straathoek een paragnost zien. In het woord “Illusionist” zit het woord “Illusie”. Copperfield noemt zichzelf een illusionist. Hoe makkelijk wil je het hebben? Lees ook eens wat over het leven van Houdini en over zijn kijk op geesten en het paranormale. Kejje lagge.

    /   Reply  / 
 7. Redactie

  Houdini kon het van Margary Crandon (zie blog erover) NIET winnen inderdaad, stond bol van trucks die later toegegeven zijn. Hij was een meester in de illusie, het scheppen van vermaak. Echter er schijnt ergens iets paranormaals in te zitten. Wordt vervolgd hier dus.

  Geller, is als medium begonnen ook al kent hij veel trucks. Ook is hij in Rusland doorgezaagd door de wetenschap die heeft geconcludeerd dat hij een echte is. De mosad in Israel heeft jarenlang van zijn telepathische kant gebruik gemaakt en met succes. Dus hij is wel degelijk ook een medium!

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 8. Sjaak

  Bronvermelding?
  en inderdaad, Wordt vervolgd hier dus: Vanaf 1920 hield Houdini zich bezig met het oprollen van mediums en paragnosten. Het tegenover gestelde dus van de vage bewering dat er “iets paranormaals” in Houdini zat. Hij dacht er zelf in ieder geval heel anders over. Hij sprak met zijn vrienden af dat ze allemaal zouden proberen een teken te geven vanuit de “gene zijde”. Houdini stierf als laatste en kreeg geen bericht. Loze niet controleerbare beweringen genoeg in dit blog, tijd voor een bronvermelding: Lees vanaf http://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Houdini#Debunking_spiritualists

    /   Reply  / 
 9. Willem

  Als je iemand als paragnost mag aandragen die zelf aangeeft geen paragnost te zijn dan wil ik Sjef van Oekel aandragen. Hij heeft nooit beweerd paranormaal begaafd te zijn maar ik denk daar persoonlijk heel anders over. Hij heeft net als veel anderen geen concreet bewijs op zijn naam staan maar dat maakt blijkbaar niets uit.

    /   Reply  / 
 10. Redactie

  Hoi Willem,

  Mail me even meer informatie over jou voorstel op [email protected]

  Gr,

  Isabel

  ps de link wordt gelezen enne er zitten in dit blog heel veel links dus bronvermelding in blauw vindt je ze terug met klik hier, of website !

    /   Reply  / 
 11. Willem

  “Geef mij een naam van een paragnost en ik vertel je wat ik er van vind.”
  Ik dacht dus dat een naam genoeg was en jij de rest zouden doen. Als je ‘m niets bijzonders vind mag je dat best zeggen hoor. Trek ik me niet persoonlijk aan. ;)

    /   Reply  / 
 12. Redactie

  Ik was nieuwsgierig eigenlijk naar meer informatie over de naam die je noemt. Vandaar het verzoek.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 13. Redactie

  Er wordt gewerkt aan de vele genoemde suggesties waarvoor mijn dank.

  Maar schroom niet om nog meer reacties te geven.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 14. Linda

  Kijk eens op de website van de stichting Enigma http://st-enigma.nl/
  Ik denk dat je daar hele goede mediums zult vinden.

  grt Linda

    /   Reply  / 
 15. Redactie

  Raad eens welke site ik nu zit te lezen :)

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 16. Sven

  Mijn moedre heeft ook een site

    /   Reply  / 
 17. Jankees

  Zorgvuldigheid blijft geboden,ook in de oudheid en bijbels etijden waren er al zienaressen/profetessen/profeten.Ida Peerdeman was in Amsterdam ook zeer bekend.Hieruit voorgekomen is de kapel: Vrouwe Aller Volkeren ontstaan,wat nu tevens een klein bedevaartsoord is..En Gerard Croiset in de jaren 60/70/80

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>