Jaap van den Bold, paragnost

Jaap van den Bold is een man die al heel wat jaren in dit vak meedraaid. Heeft een eigen website maar was ook bereidt om zelf mee te werken aan dit blog. En zo zien we dat natuurlijk ook graag. Hij heeft tegenwoordig een praktijk in Amstelveen en Curaçao, al is hij die aan het afbouwen nu.  

 Jaap van den Bold

Als kind wist Jaap al dat er meer tussen hemel en aarde was, maar hij kon er niet veel mee. Dat is pas later gekomen en hoe! Een bloeiende carriere volgde als paragnost, freelance journalist en presentor tot vandaag aan toe.  

Karin een van onze lezers heeft meegeholpen om er een leuk stuk van te maken. Jaap is al ruim 25 jaar actief als Paragnost. Karin ontmoette hem ongeveer 20 jaar geleden al. Met recht een oude rot in het vak om het zo te noemen. Zelf omschrijft Jaap zijn werk als volgt: "Met mijn 'mix' van numerologie, tarot, handlezen, psychometrie, helderziende waarnemingen en nuchtere verstand probeer ik de mensen nu al zo'n 25 jaar van dienst te zijn. Het liefst op een begrijpelijke manier en graag zo kort en bondig mogelijk. In de gesprekken die ik met mensen heb leg ik zelden het accent op wat sommige noemen 'zweverige' dingen, maar meer op de problemen waar mensen mee zitten en vooral wat ze er ZELF aan kunnen doen."

 

Jaap vervolgd met: "Ik ben niet iemand die een eenzijdig verhaal gaat vertellen, maar beschouw ieder gesprek als een dialoog!" Samenwerken met zijn klanten is belangrijk en zo draagt hij dat uit. Hij is ook geen grote onbekende, vele kennen hem van radio en tv, Veronica (Het zwarte gat!), Tros, KRO, NCRV, RTL, SBS. Bij Radio West heeft hij jarenlang het programma "Parodox" gemaakt. Daarnaast heeft hij jaren als freelancer gewerkt bij het het blad Paravisie (in het blog wordt maandelijks Paravisie behandeld). In de jaren negentig heeft Jaap ook spirituele stukken voor het blad Panorama geschreven. Eigenlijk is het de grote bekende in Nederland.

Jaap is nog steeds druk in de weer, ondanks zijn leeftijd. Ik wil niet zeggen dat hij oud is hoor, maar hij zit al erg lang in het "vak" en is erg druk geweest. Beetje bij beetje wordt er wat afgebouwd, hoewel ik denk dat we nog veel over Jaap zullen horen. Wat hij nog wel doet en vooral waarom kunnen we Jaap het beste zelf laten vertellen.

"Wel ben ik sinds enige tijd verbonden aan de spirituele hulplijn van het maandblad Paravisie en de Paralijn in Den Haag en incidenteel ben ik aanwezig op een klein aantal paranormale beurzen (Grote Kerk in Den Haag, Evenementenhal in Rijswijk en ook de grote jaarlijkse Pasar Malam in Den Haag sla ik als deelnemer nooit over).
Hoewel ik net als ieder ander normaal mens ook geld moet verdienen voor mijn levensonderhoud ben ik niet iemand die de mensen 'het vel over de oren haalt' en probeer ik altijd op een verantwoorde manier mensen van advies te dienen onder het motto: 'Ik probeer mensen te helpen!'"

Omdat ik Karin heb gevraagd een referentie te schrijven over Jaap zal ik dit ook plaatsen in dit blog. Volgens Karin is hij niet alleen goed maar vooral een mensen mens. Iemand die normaal is en doet. Dit stuk van Karin is zeker vernoemenswaard. Ze heeft het stuk van Jaap ook gelezen en kan alleen maar beamen dat hij is wie hij zegt te zijn. Het stuk dat ik van Karin ga plaatsen is haar eigen ervaring met Jaap.

"Jaap van den Bold is in de paranormale wereld een zogenaamde ‘oude rot in het vak'. De eerste keer dat ik hem ontmoette is alweer zo'n twintig jaar geleden. Op aanraden van een vriend, die positieve ervaringen met deze man had, ging ik op consult. Wel met de nodige reserve, omdat ik al heel wat vreemde, zweverige hapsjesjenissen in het parawereldje was tegengekomen. Deze man was echter een eye-opener voor mij, want hij deed normaal.
Hij begreep mij ogenblikkelijk, wist precies wat er aan de hand is, kwam bijzonder professioneel over en bovenal integer en nuchter. Later ben ik nog een keer naar hem toe gegaan en ook daar had ik geen spijt van. Zijn werkwijze is verantwoordelijk, precies wat je zou mogen verwachten van mensen in het parawerkveld."

Bijzonder is hij zeker. Hebben jullie ook ervaring met Jaap? Schroom niet om een reactie te plaatsen.

Rest mij te zeggen: Jaap en Karin heel hartelijk bedankt voor de medewerking aan dit stuk.

 

Lees ook:Jaap van den Bold verzoek om lichtcirkel
Lees ook:Jaap van den Bold over het fenomeen Bandstemmen!
Lees ook:PERSVERKLARING ISABEL BLANCO VERSUS DRASTIES.COM = SAPAHO
Lees ook:WK voorspelling Jaap van den Bold
Lees ook:Paravisie, de maand September

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Jaap van den Bold, paragnost

 1. Sjaak

  “Een andere hobby is de jazz in al zijn facetten en ook new age muziek. Ik verdiep mij in het Boeddhisme, science fiction boeken en films, alsmede thrillers.”

  Aldus Jaap van den Bold.

  Ga uit je bol op

    /   Reply  / 
 2. Sjaak

  Stardust Radio en luister naar stukje 1 en 2 met Jaap van den Bold.

    /   Reply  / 
 3. Redactie

  Hoi Sjaak,

  Je bent er maar druk mee geweest om een van de bekendste paragnosten van Nederland.

  Gr

  Isabel

    /   Reply  / 
 4. Karin

  Leuk stukje is het geworden, Isabel

    /   Reply  / 
 5. Redactie

  Wat wil je met zoveel hulp he :)

    /   Reply  / 
 6. Sjaak

  Beste Isabel,

  “Je bent er maar druk mee geweest om een van de bekendste paragnosten van Nederland.”

  Je maakt er wel een echte cliffhanger van ;)

  Ja, zoals je weet is het leven voor mij één grote speurtocht en als ik ergens iets over lees dan zoek ik dat graag verder uit. Ik heb er een hekel aan om dingen maar een heel klein beetje te snappen. Na verloop van tijd wordt je best snel en handig met dit soort dingen.

    /   Reply  / 
 7. Redactie

  Hoi Sjaak,

  Ik vind het prachtig hoor dat je mee speurt, voor je eigen ontwikkeling en het beantwoorden van je vragen. En dat zijn er nogal wat. Is voor mij ook wel een uitdaging moet ik bekennen in de zin van: als Sjaak er ook iets mee opschiet, bereik ik dat toch ook maar mooi weer.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 8. Jaap van den Bold

  Hallo Isabel en Karin

  Een hardstikke leuk stukje. Ik heb al racties thuis gehad. Leuk!!!
  Gr.

  Jaap

    /   Reply  / 
 9. Redactie

  Hoi Jaap,

  En daar doen we het voor he :)

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 10. Cilia

  Graag zou ik in contact willen komen met Jaap van den Bolt voor een vervolgconsult. Ik woon echter helaas in Duitsland en kan dus het 0900 nummer niet bellen. Welke andere mogelijkheden zijn er? Hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet, Cilia.

    /   Reply  / 
 11. esther steenbergen

  Is Jaap nog af en toe werkzaam/bereikbaar op Curacao? Hoor het graag.

    /   Reply  / 
 12. Stephanie

  Goedemorgen,

  Weet iemand misschien of het mogelijk is om op consult te gaan bij meneer Van der Bold?
  Ik heb rondgekeken op internet maar helaas kan ik daar alleen chat/telefoonnummers vinden.

  Groetjes,
  Steohanie

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>