O.a. in Zesde Zintuig: Tipgever claimt beloning na moord Gert Nijkamp

Tipgever claimt beloning na moord

We konden de zaak al zien bij Het Zesde Zintuig, maar wie zit erachter? Een paragnost of een oplettende persoon die de moord heeft gezien? Het is duidelijk te lezen dat er met de gouden tip niets is gedaan, die is door omstandigheden blijven liggen. En mocht het een paragnost zijn is dit dus helaas aan de orde van de dag. Je meld het, het komt in de la terecht om er vervolgens niets mee te doen.

APELDOORN – Een man die beweert de gouden tip te hebben gegeven in de moordzaak Gert Nijkamp eist de beloning op. Hij heeft een advocaat in de arm genomen om de claim kracht bij te zetten.

Justitie heeft 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Anita Nijkamp, weduwe van de in juni 2007 vermoorde Apeldoornse ondernemer, loofde 150.000 euro uit.

De tipgever komt vooral tot zijn actie omdat hij zich op geen enkele manier serieus voelt genomen door de politie. “Ik heb de gouden tip gegeven maar er is niets mee gedaan. Na telefonisch contact met het team bellen ze me niet eens terug, wat wel is beloofd. Terwijl alles wat ik heb aangedragen, uiteindelijk bleek te kloppen, tot en met de scooter toe.”

De tipgever meldde zich bij deze krant naar aanleiding van ons verhaal dat de gouden tip drie maanden in een la is blijven liggen en pas nadat het onderzoeksteam wegens slecht presteren is vervangen, is opgepakt. Hij wil niet vertellen wie hij is, hoe hij aan de informatie komt en waar hij woont. “De politie weet precies wie ik ben en wat ik heb aangedragen. Om veiligheidsredenen wil ik niet in het dossier en niet in de publiciteit. Ik heb geen zin aan een kogel door mijn hoofd.”

De man zegt dat hij niet alleen een tip heeft gegeven over de moordenaar maar ook over de opdrachtgever, die feitelijk het doodvonnis voor Gert Nijkamp tekende. “Op 15 januari 2008 hebben ze het zwart-op-wit van mij gehad. Op 4 februari 2008 kreeg ik via een mailtje te horen dat het onderzoek even op een laag pitje was gezet. Vervolgens heb ik op 11 maart weer aan de bel getrokken.”

Het oorspronkelijke politieteam is in de beklaagdenbank terecht gekomen. Niet alleen omdat de gouden tip is blijven liggen, maar ook omdat een onderzoeksleider informatie zou hebben gelekt naar een verdachte. De advocaten die de drie verdachten verdedigen, zetten grote vraagtekens bij de gang van zaken. Ze willen onder meer duidelijkheid over de tip die leidde tot een doorbraak in het moordonderzoek. Volgens officier van justitie mr. Pollyan Spoon moet de identiteit van de bron uit veiligheidsoverwegingen worden afgeschermd.

Meer mensen die de politie in hun ogen belangrijke tips hebben verstrekt na de brute moord op Gert Nijkamp zeggen nooit enige reactie van de politie te hebben gehad. Een andere tipgever laat deze krant weten dat hij zich meldde bij de politie nadat in Opsporing Verzocht op 4 juli 2007, twee weken na de moord, voor het eerst aandacht werd besteed aan de moord. Die uitzending leverde tien tips op.

De man noemde een naam van een man, vertelde dat die actief is in de Apeldoornse drugswereld en rondrijdt met een vuurwapen. De man heeft nooit enige reactie gehad, ook niet nadat hij zich nog een keer had gemeld. “Ik vind dat onbegrijpelijk.”

De politie zegt in een reactie dat onderzocht zal worden wat er met deze tips is gebeurd. “Maar we gaan zeer serieus om met alle inkomende tips”, aldus een woordvoerder. Tot nu toe heeft zich volgens hem nog niemand gemeld voor de beloning.

Bron: De Stentor

Lees ook:Gezien bij het Zesde Zintuig de moord op Gert Nijkamp
Lees ook:Tot twintig jaar voor moordenaars Gert Nijkamp (Zesde Zintuig zaak)
Lees ook:Ten Brink valt van de ene in de andere verbazing in het Zesde Zintuig Plaats Delict
Lees ook:De zaak Willem Wijker (Zesde Zintuig Plaats Delict)
Lees ook:Het Zesde Zintuig terug naar de basis?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>