Politie bekijkt nieuw spoor Tanja Groen door tip paragnost

Politie bekijkt nieuw spoor Tanja Groen

Door Judith Houben

Politie en justitie overwegen de zoektocht naar de vermiste studente Tanja Groen voort te zetten in Noord-Frankrijk. Aanleiding is een recent hulpverzoek van de Franse justitie, dat is ingediend na een tip van de Hoensbroekse paragnost Piet Nendels.

Een woordvoerder van het politiekorps Limburg-Zuid kon vrijdag nog niet zeggen wanneer een besluit wordt genomen. Samen met justitie gaat de politie eerst kritisch kijken naar de informatie van Nendels. De paragnost is afgelopen zomer met de gendarmerie van Charleville-Mézières, in de Franse Ardennen, al op de plek geweest waar Tanja Groen volgens hem ligt begraven. ,,Wij zouden heel graag het onderzoek voortzetten”, zegt Alexandre Promeneur, politiechef in Charleville-Mézières. “Maar voor verder onderzoek hebben we toestemming nodig van Nederland.”

De Maastrichtse studente raakt in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 vermist, als ze met haar fiets vanuit de Herbenusstraat in Maastricht op weg gaat naar haar studentenwoning in Gronsveld. Tot zover de feiten. Want noch van Tanja Groen noch van haar fiets is ooit enig spoor gevonden.

Paragnost Piet Nendels vertelt dat hij ‘van hogerhand’ heeft doorgekregen dat Tanja Groen die nacht pech heeft gekregen met haar fiets en moest lopen. “Toen stopte een witte Mercedes bestelbus naast haar. De twee jongens die uitstapten, Marc en Jean-Pierre, zeiden dat ze haar een lift naar huis wilden geven. Maar ze reden de snelweg op”, beweert Nendels. Hij zegt dat Tanja Groen is meegenomen naar Nouzonville, vlakbij Charleville-Mézières, en dat ze onderweg met geweld is verkracht. Eenmaal in een autogarage is ze mogelijk door wurging om het leven gebracht en in een bos verderop in een ondiepe kuil begraven, samen met haar fiets en tas. “Afgelopen voorjaar heb ik deze informatie doorgekregen en van de zomer ben ik in Frankrijk geweest.”

De ouders van Tanja Groen laten per e-mail weten dat ze hopen dat hun dochter gevonden wordt. “Als de politie niets met de informatie doet, waarom gaat die meneer dan niet zelf kijken?” Nendels: “Als er geen onderzoek komt, ga ik inderdaad weer naar Frankrijk. Ik heb al een metaaldetector om haar fiets te vinden. Maar laat ik eerst afwachten wat de politie doet.”

Bron: Limburger.nl

Lees ook:Helderziende meent vermissingszaak opgelost te hebben
Lees ook:Paragnost mogelijke verdachte bij vermissingszaak Tanja Groen
Lees ook:Inzet paragnosten bij vermissingszaken is verspilling van tijd
Lees ook:Tanja Groen en de seriemoordenaar in Belgie?
Lees ook:Het Zesde Zintuig/Plaats Delict gaat weer van start! Deel 2

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Politie bekijkt nieuw spoor Tanja Groen door tip paragnost

 1. Michael

  Geen vervolgonderzoek vermiste Tanja Groen

  Justitie en politie hebben besloten geen verder onderzoek in te stellen in de verdwijning van Tanja Groen op basis van de ‘aanwijzingen’ van paragnost Piet Nendels uit Hoensbroek.
  Hoensbroek
  Door Judith Houben

  Nendels zegt dat hij ‘van hogerhand’ heeft doorgekregen dat de Maastrichtse studente in 1993 is ontvoerd, verkracht en vermoord. Ook zegt Nendels dat hij heeft ‘gezien’ dat Groen samen met haar fiets begraven ligt in een bos vlakbij het Noord-Franse Nouzonville.
  Een woordvoerster van het openbaar ministerie in Maastricht vertelt dat justitie in het verhaal van Nendels ‘onvoldoende redenen’ ziet om de zaak opnieuw te onderzoeken. ,,Er zijn wel meer mensen die vanalles beweren. Dat kunnen we echt niet allemaal gaan onderzoeken. Wij moeten ons baseren op feiten”, aldus de woordvoerster.
  Jammer, vindt Nendels. Hij wil binnen nu en twee weken met zijn metaaldetector naar Nouzonville gaan om Groen en haar fiets op te speuren.

    /   Reply  / 
  1. Ariadne

   Mooi en als de fiets gevonden is kunnen ze hem misschien nog door de Kelloggs cornflakes doen.
   Sorry hoor, dat ik hier wat cynisch van word.

     /   Reply  / 
 2. jennifer

  Is ze al gevonden??

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>