Paravisie de maand april 2010

Paravisie de maand april 2010

Jean-Luc Spaninks ‘Groei door je verlangens te realiseren’
 
De Brabander Jean-Luc Spaninks heeft door zijn ervaringen als coach een eigen visie opgedaan over hoe je positiever in het leven kunt staan. Doordat je je verschuilt achter excuses, blokkeer je jezelf jouw verlangens na te streven. “Wanneer je loskomt van vaste denkpatronen, zul je zien dat je spiritueel groeit op weg naar de realisatie van datgene waar je naar verlangt.”

Transformational Breathing – De kracht van ademen
 
In 2001 komt Marco de Jager in aanraking met Transformational Breathing (TB). Het verandert zijn leven en dat van zijn partner Jaquelien. Inmiddels zijn beiden zelf ademtherapeut en TB-trainer. Niet alleen in Nederland brengen zij mensen in contact met de zegeningen van TB, ook in Keniaanse sloppenwijken verspreiden zij hun boodschap. Deze luidt: als je je ademhaling verandert, kun je je leven veranderen. Marco: “TB is misschien wel de meest effectieve en holistische zelfhelingsmethode die op dit moment beschikbaar is.”
 
Isabelle Duchêne:

‘Het zesde zintuig is een synthese van alle zintuigen’
 De Belgische Isabelle Duchêne staat anderen bij om bewuster in het leven te staan. Hoewel ze ondermeer een medium is, wil ze liever niet dat die naam als een ‘sticker’ op haar wordt geplakt. Zelf spreekt ze graag over een ‘personal coach’ of ‘multidimensionele beoefenaar’. Op diverse gebieden kan Isabelle duidelijkheid verschaffen. “We zijn allemaal een ziel in een lichaam en het is maar net hoe we ermee omgaan. Ik reik een soort van ‘ondernemingsplan’ aan om mee aan de slag te kunnen.”

‘Samen maken we de hemel groter’
 
Engeland, 1915. De Engelse wetenschapper Oliver J. Lodge probeert het bestaan van leven na de dood te bewijzen door contact te zoeken met zijn op het Belgische slagveld overleden zoon Raymond. Nederland, 1963. Als baby ziet Sylvia Lucia een man met witte kleren en een sikje aan haar bedje zitten, haar persoonlijke begeleider uit de astrale sferen. Beide verhalen blijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Langzamerhand ontdekt Sylvia de verbijsterende waarheid…
 
Spirituele rouwverwerking. Verbinding op zielsniveau blijft bestaan

Rouwverwerking kan op verschillende manieren worden ingevuld. Wij vroegen aan vijf deskundigen die cliënten bijstaan tijdens een rouwperiode, hoe zij te werk gaan en wat hun visie is op spirituele rouwverwerking. Er zijn diverse mogelijkheden, waarbij de gemene delers zijn: zingeving, het volgen van je gevoel en de bewustwording dat de verbinding met een overledene blijft bestaan.

Gezondheid

In deze rubriek wordt maandelijks een alledaags thema in verbinding met spiritualiteit gebracht. De vraag op welke wijze spiritualiteit ook praktisch kan zijn, staat daarbij centraal. In deze eerste aflevering ‘Spiritualiteit en Gezondheid’.

De zin van het toeval

‘Toeval bestaat niet’, zo horen we menigeen regelmatig uitroepen wanneer hem of haar iets onverwachts overkomt. Maar de neiging om overal betekenis achter te zoeken zit, vanwege de oerdrang de omgeving te ordenen en te interpreteren, diep geworteld in de mens. Toch lanceerde de Zwitserse psychiater Jung het begrip synchroniciteit, schijnbare toevalligheden die een verborgen structuur lijken aan te duiden. Herkenning van deze symboliek zou ons leven aanmerkelijk kunnen vergemakkelijken. De mens die niets aan het toeval over wil laten, doet er dus tóch goed aan om de zaak grondiger te bestuderen…
 
‘Overgewicht is een schild’

Petra Busio weet wat het is; het jojo-effect. Herhaaldelijk viel de paratherapeut kilo’s af, om vervolgens even zo snel weer aan te komen. Totdat ze ontdekte dat overgewicht in belangrijke mate samenhangt met onverwerkte emoties en energetische blokkades. Haar inzichten, die met name via automatisch schrift tot haar komen, vatte ze samen in het boek ‘Overgewicht Alslicht’. Petra: “Er hangt een negatieve lading rondom het begrip overgewicht. Terwijl naar mijn mening een positieve benadering veel meer effect sorteert en inzicht biedt.”
 
Bron: Paravisie

Lees ook:Het Zesde Zintuig Event, en Open Dag Reiki
Lees ook:Hoe ga je om met de verwerking van verlies?
Lees ook:Speel De Magische Verbinding…
Lees ook:Paravisie, de maand Oktober
Lees ook:Paravisie, november 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>