Marianne Notschaele-den Boer:”VORIG LEVEN IN EEN WEESHUIS”

VORIG LEVEN IN EEN WEESHUIS Deel 1, deel 2 volgt 10 juli a.s.

Samira (40) kwam met een aantal vragen bij Marianne Notschaele (www.vorigelevens.nl) voor een consult ‘vorige levens’.

Samira vroeg zich af: ‘Waarom heb ik zo’n hekel aan strijken?’Hoewel ze thuis als kind nooit in het huishouden hoefde te helpen, had ze ‘zolang ze zich kon herinneren’ een grondige hekel aan ‘de strijk doen’.

Op haar 18e ging ze uit huis; van haar moeder kreeg ze toen nota bene een strijkijzer en strijkplank kado: ‘omdat ze vond dat ik goed voor mezelf moest kunnen zorgen.’ Samira raakte beide attributen nauwelijks aan, kocht zoveel mogelijk strijkvrije kleding en vouwde het wasgoed gekreukt en al op: ‘Van mij hoefde al dat gestrijk niet. Ik heb ooit één keer een witte blouse gekocht met plooitjes en vouwtjes. Vreselijk! Nooit meer!’

Was- en strijkgoed namen in hoeveelheid toe, o.a. dankzij de komst van man en kinderen in haar leven. ‘Ik nam een werkster in dienst, niet om schoon te maken, maar om het wasgoed voor ons gezin te strijken.’

Telkens als Samira het over haar ‘hekel aan strijken’ heeft, ziet Marianne Notschaele een jong meisje voor zich: in een andere tijd, lang geleden, in een piepklein washok. Opgestapelde lakens, witte schorten en mutsen om haar heen. Een meisje dat met ouderwetse strijkijzers werkt, die op een ijzeren plaat boven een haardvuur worden verwarmd.
Als ze dat Samira vertelt, zegt ze: ‘Hoe kan jij nou weten dat ik daarvan nachtmerries heb gehad?’ Dat kan Marianne inderdaad niet weten, want daarover heeft Samira niets gezegd, maar beelden/plaatjes uit voorgaande levens van anderen floepen bij haar  gewoon tevoorschijn als ze mensen hoort praten, tenminste… als ze zich goed concentreert op uitspraken die cliënten doen. Ze moet er wel haar ‘derde oog’ voor inschakelen.

Marianne vraagt of Samira zich wil concentreren op ‘strijkgoed’ in combinatie met ‘van die zware ijzers’. Wat levert dat voor emoties op? Wat voelt ze daarbij? Denkt ze daarbij? Wat is er aan de hand als ze dergelijke gedachtes en gevoelens ‘meeneemt, terug in de tijd?’

Samira komt in een vorig leven terecht dat zich afspeelt tussen 1600-1700. Land onbekend. Het gebied doet Europees aan.

Wordt vervolgd.

© Uitgeverij RHA Publishing

Lees ook:Marianne Notschaele-den Boer:”VORIG LEVEN IN EEN WEESHUIS”
Lees ook:Ouders Marianne Vaatstra: ‘Wij zijn dubbel gestraft’
Lees ook:Marianne Notschaele-den Boer: “Vorig leven INCA”
Lees ook:Lezing NPB Ede over een paranormale dochter
Lees ook:Marianne Notschaele-Den Boer:”Vorig leven INCA”

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Marianne Notschaele-den Boer:”VORIG LEVEN IN EEN WEESHUIS”

 1. marianne

  Hoi Isabel, moet er dan niet bij staan: ‘wordt vervolgd’ op dit blog ? Anders eindigt het wel erg raar? :)
  PS met deze tropische hitte van vandaag moet ik er niet aan denken, zo’n vorig leven met een gloeiend heet strijkijzer in zo’n benauwd washok… :)

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @marianne, ow, stond erin, zal bij opslaan iets mis zijn gegaan denk ik maar ga ik corrigeren.

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   @marianne, staat bovenin deel 1 met volgende week deel 2.

     /   Reply  / 
 2. Karin

  Goh… ik heb ook al zo lang ik me kan herinneren een hekel aan strijken … en allerlei andere huishoudlijke klusjes… vast een huissloofje geweest in vroegere tijden… :) Eentje die stokslagen kreeg als ze het niet goed genoeg deed….

    /   Reply  / 
 3. carin

  Ik *erken en herken* zulke verhalen direct en weet dat zoiets kan,omdat ik in twee van mijn eigen vorige levens heb mogen kijken.De oorzaak ligt *in het vroeger of voorheen* en de gevolgen leef je mee *in het nu,na je reincarnatie.

    /   Reply  / 
 4. Iem

  Ik ben in mijn vorige leven violist geweest. Ik heb in dit leven ook een hekel aan strijken. Behalve op mijn viool. Toch ben ik later contrabas gaan spelen, zonder strijkstok.

    /   Reply  / 
  1. Karin

   @Iem, mijn oplossing? Gewoon zoveel mogelijk strijkvrije kleren kopen. Mijn strijkijzer staat al weer een tijdje werkloos in de kast. De enige die af en toe strijkt is mijn man.. zijn eigen overhemden

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Karin, ik zou het liefst op een tropisch eilandje willen wonen met wat nudisten! Dan is het probleem van strijken ook opgelost.

      /   Reply  / 
 5. marianne

  Hahaha, en je kunt ook een hekel hebben aan magnetiseren, zogenaamd ‘wegstrijken van overtollige energie in iemands aura’….:)

  Alle kinderen die trouwens graag een rol in de musical ‘Annie’ willen bemachtigen hebben misschien ook wel weeshuis-levens achter de rug, of gewoon veel fantasie natuurlijk, haha.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @marianne, toppertje

     /   Reply  / 
   1. carin

    @Marianne,kinderen die in een weeshuis leven,hebben ook veel fantasie nodig,want rondom zich heen *zien* ze een droomwereld,de echte wereld van een gezin,die totaal anders is als de hunne.De film Annie raakt bij veel weeshuiskinderen een gevoelige snaar,een droom.

      /   Reply  / 
 6. Karin

  @Marianne, nee daar heb ik geen hekel aan, maar daar gebruik je andere spieren en nog meer energieen voor. Als ik kleding ga strijken voel ik die energetische stroom niet, alleen maar ergernis omdat die duffe plooi er niet uit wil. Toch, vanavond wil ik het wel proberen, omdat ik een heel leuk jasje in de kast heb hangen die ik morgen aan wil (en weer pas).

  @Iem, tropisch eiland, ja… nudisten … nou, nee… ik ben in mijn vorige leven een non geweest … denk ik … en kan niet tegen al dat bloot. Bah, bah, bah!

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @Karin, ik had vroeger(vorige leven) een bloedhekel aan nonnen. Aan jou heb ik dat niet hoor. Ik kreeg altijd straf van die chagerijnen, omdat mijn moeder de bloesjes nooit goed gestreken had. Hahaha.

     /   Reply  / 
   1. Karin

    @Iem, ik was een hele lieve non. maar als ik bloot zag steeg het schaamrood naar mijn kaken. Het kan natuurlijk ook zijn dat ik stiekem, onbewust, een hoge bloeddruk kreeg van de opwinding, maar dat ben ik me dus niet bewust….:)

      /   Reply  / 
    1. Iem

     @Karin, hahahahahaaaaaaaaaaaa!!!

       /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   @Karin, hahahahahahahahahahahahahahah is teveel geworden he, is ook best vermoeiend dan :)

     /   Reply  / 
 7. Pingback: Vorige levens in beeld bij Tineke de Nooij 1 | Paranormaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>