Marianne Notschaele-Den Boer:”Vorig leven INCA”

Vandaag deel 2 Vorig leven INCA

Marianne Notschaele (www.vorigelevens.nl) beschreef zelf een fragment uit een van haar eigen vorige levens:

Ik zou die grijze, gladde stenen van de poort -waar ik nog doorheen moet- aan willen raken. Thuis willen zijn. Daar beneden. Maar dat ga ik niet meer halen. Ik kan geen stap meer verzetten. Mijn benen trillen van vermoeidheid. Ik zou willen dat ik met mijn handen over de rechte groeven van de grijze, grote steenblokken kan gaan. De hoofdpoort. Ik moet het halen, maar dat lukt me niet meer.


De afdaling kan ik niet volbrengen. De lucht is te ijl, ademen gaat zwaar. Ik ben doodop. Heb te lang en te hard gelopen. De vorige loper was er niet. Ik moest het tweede traject erbij nemen. Dat was veel te zwaar, zelfs voor mij. Maar de boodschap is zo belangrijk, ik moest de dubbele afstand hard lopen. Doorgaan met rennen.

Met mijn linkerhand bevoel ik het stoffen pakje dat ik bij me draag. Ik weet dat daarin de boodschap zit, bestaande uit kunstig gevlochten, gedraaide en geknoopte strengen koord. Kleurrijk. Net zoveel kleuren als verwerkt in mijn kleding. Als ik naar mijn eigen kleding wil kijken, zie ik alles om me heen draaien. Duizelig. Ik heb geen adem meer. Pijnscheuten in mijn borstgebied. Piepende longen. Mijn hart kan het niet aan. Het stopt met kloppen.  Ik was een Inca-Indiaan, niet ouder dan een jaar of 30.

Meer verhalen uit de praktijk zijn te vinden op de website van Marianne Notschaele www.vorigelevens.nl of in haar boeken ‘Ik was eens…’, ‘Diehards in de war’, ‘Waarom Esther geen Robinson werd’ of zijn verwerkt in haar paranormale roman ‘Boodschappenmeisje’.

© Uitgeverij RHA Publishing

Lees ook:Marianne Notschaele-den Boer: “Vorig leven INCA”
Lees ook:Marianne Notschaele-den Boer:”VORIG LEVEN IN EEN WEESHUIS”
Lees ook:Vorige levens in beeld bij Tineke de Nooij 1
Lees ook:Marianne Notschaele-Den Boer recensies “Ik was eens” & “Diehards in de war”
Lees ook:Vorige levens bij Tineke de Nooij

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Marianne Notschaele-Den Boer:”Vorig leven INCA”

 1. laura

  Ik heb op je site je verhandeling gelezen over je jeugd en hoe je tot dit vak kwam. Ik heb wel bewondering voor je openheid, vind het stoer dat je er zo voor uitkomt. Zelf worstel ik daar nog altijd mee. Beetje zenuwachtig voor een mogelijke brandstapel zeker, haha..

  Laura

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Ze is ook nog ontzettend lief, neem dat maar van me aan.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>