Reiki, de behandelaar

Vandaag is het tijd om eens uit te leggen waar een Reik behandelaar zich aan dient te houden.

De behandelaar is degene die u als klant behandeld in de sessie hands on of op afstand. De hands on wil zeggen de handoplegging van de Reiki. De behandelaar is niet altijd per definitie een Master. Indien men de graad heeft behaald waarmee de kanalen kunnen worden geopend kan men anderen behandelen. Na Reiki 1 en 2 gevolgd te hebben kunt u dit al doen.

De behandelaar is degene die de energie laat stromen en het lichaam in laat vloeien. De behandelaar kan evenwel de behandeling niet beïnvloeden. Echter de behandelaar kan de energie wel leiden door het lichaam. Maar er kan niet worden gestuurd in de energie om aan te geven waar wel en waar niet. De energie zoekt als het ware de plek op waar het lichaam de energie het meeste nodig heeft. En gaat vervolgens daar verder met de healing.

Je hoeft er geen uitgebreide medische kennis voor te hebben om het te geven. Dat wordt niet verwacht omdat wij geen diagnoses stellen met Reiki. De behandelaar moet zich ervan bewust zijn niet op de stoel van de arts te gaan zitten. Het kan een aanvulling zijn van een reguliere behandeling of omdat iemand het nodig heeft maar het is nimmer de behandeling die voorgaat. Stuur iemand altijd naar een arts als je het niet vertrouwd maar ga niet in op het stellen van een diagnoses. We zijn therapeuten en gebruiken een energie om te helen maar niet om te genezen zonder de reguliere geneeskunst. Dus Reiki kan prima gebruikt worden naast een therapie van een arts maar niet in plaats van.

De behandelaar kent de ethische codes van de Reiki en dient deze te allen tijde te respecteren en te hanteren. Heel belangrijk is dat je geen oordeel velt over degene die je behandeld en uiteraard diens privacy ten allen tijde waarborgt. Hetgeen dat je wordt verteld is in vertrouwen verteld en blijft daar waar het hoort. Geloof maar dat een klant niet zit te wachten op het doorvertellen van diens kwalen en problemen. De basis is bij een behandeling gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Dat vertrouwen mag je niet beschamen, op geen enkele wijze. Je kunt best globaal vertellen waar je mee bezig bent maar niet in detail treden. Met globaal vertellen kun je bijvoorbeeld wel ervaringen uitwisselen over de behandelingen van bepaalde kwalen en ziektes. De code vindt u terug in dit handboek, lees deze zorgvuldig door en hanteer deze altijd als men de Reiki gebruikt. Het is gewoon erg belangrijk en mag niet vergeten worden.

Lees ook:Reiki, een behandeling
Lees ook:Reiki, nog even het ontstaan en het wat het is
Lees ook:Trek eens een Reiki inzichtkaart…
Lees ook:Reiki een helende energie
Lees ook:Reiki en kanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>