Reiki, tegenstrijdigheden in de behandelingen

Vorige kon men lezen dat er erg verschil is in de vormen die men Reiki denkt te noemen. En die vaak zijn bedacht om snel geld te verdienen. Dat is erg jammer.

 Sensei Usui

Vandaag kun je iets leren over de verschillen in behandelingen met Reiki.

Tegenstrijdigheden zijn er ook in de het behandelen zelf naast de vele diverse vormen die zich nu presenteren. Behandelingen van botbreuken, hartklachten en kanker worden veel genoemd. Voor veel kwalen zijn er standaard handopleggingen. Voor anderen moet je je gewoon laten leiden.

Vraag is dan wel of niet op een breuk, wel of niet bij die pacemaker, wel of niet tijdens een chemo-kuur. Vele manieren, vormen en uitingen zijn erin. Allerlei methoden zijn er te vinden en te onderscheiden. Feit is echter dat men al lerende een eigen vorm krijgt in het behandelen. Bij een klant die chemo ondergaat kan de Reiki een positieve aanvulling geven om de kuur goed te kunnen doorstaan. Je geneest de kwaal niet, maar geeft extra energie. Als je het goed doet, genoeg om de kuur aan te kunnen. Het is algemeen bekend dat je er heel erg ziek van kunt worden. Ziekte vreet energie, doe energie toe te voegen aan het welzijn van de te behandelen persoon krijgt deze net dat extra om niet zo ziek te worden. Dus die kan zich dan beter op de genezing focussen omdat de bijwerkingen van de kuur beter te verdragen zijn. Bij botbreuken gaat het genezen vaak in een sneller tempo en wordt het bot sterker. Ook mensen met een vorm van botontkalking kunnen er baat bij hebben omdat de groei wordt bevorderd en de heling eerder plaatsvindt. Bij een wond ondervind je een positieve invloed omdat het bloeden door Reiki snel wordt gestopt. Al met al kan het veel bijdragen aan herstel. Neemt niet weg dat het ook door dit alles geen vervanging is van het bezoek aan de reguliere arts en wij ook niet zullen zeggen wat de diagnose is en je ook niet laten stoppen met het gebruiken van medicijnen.

Ervaringen is hetgeen dat er voor zorgt hoe men uiteindelijk de behandeling zal gaan doen en voortzetten. De een moet langer behandeld worden dan de ander. Het advies is om in ieder geval 4 dagen aaneen te behandelen en dan naar keuze verder te gaan.

Voor eerste hulp is Reiki bijzonder geschikt, een bloeding kan stoppen, een shock worden behandeld zodat de patiënt rustig wordt, pijn kan verminderen door de Reiki. Uiteraard geen directe handoplegging op de breuk toepassen maar iets ernaast. Bij een bloeding deze verbinden en dan behandelen, en kijk uit als jezelf wondjes heeft. Voor kanker zijn er verschillende boeken geschreven over hoe het een therapie en het leven positief kan beïnvloeden Lees het goed, kan beïnvloeden. Het helpt natuurlijk niet altijd en mag alleen als aanvulling worden gegeven. Let daar wel op, Reiki is niet de genezende therapie.

Positief denken kan zonder Reiki, echter Reiki kan niet zonder positief denken.

Bron: Reiki 1 handboek geschreven door mijzelf

Lees ook:Reiki en kanker
Lees ook:Reiki, tegenstrijdigheden in de vormen
Lees ook:Reiki, de inwijdingen in het Usui Systeem
Lees ook:Trek eens een Reiki inzichtkaart…
Lees ook:Reiki een helende energie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>