Het blog van Yohanna Hermans, Reiki Master

Het is een terugkerend blog. Yohanna Hermans schrijft exclusief voor ons een blog over haar wel en wee als Reiki Master EN mens. Vandaag de eerste van dit jaar.

Yohanna Hermans

Blog van Yohanna, 5 januari 2008

Sacrale dans

Zaterdag 3 januari jl. was ik in Utrecht deelnemer aan een dag met Sacrale Dans. We dansten de hele dag op het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, en met name de nummers 4, 5 en 6. Het zesde nummer eindigt op 6 januari: het feest van Driekoningen, tevens afsluiting van de kersttijd. Het slotgedeelte gaat gepaard met vreugdevol trompetgeschal.

Onder de inspirerende leiding van Jacqueline van Male die een dansopleiding heeft gevolgd en ook heel veel kan vertellen over Bach en diens kerstoratorium, dansten we op deze prachtige, krachtige religieuze muziek. Bij sacrale dans gaat de danser op zoek naar spiritualiteit terwijl hij/zij volgens bepaalde passen danst in een kring of vrij door de ruimte beweegt. Altijd in verbondenheid met elkaar. En dit alles op cd-muziek.
De meeste dansers worden niet moe van zo’n hele dag dansen. Het geeft hun juist energie en inspiratie! Een mooi begin van het nieuwe jaar, wat mij betreft.

Alle lezers wens ik een gelukkig en gezond 2009 toe! Zolang je de wensen van je hart volgt, zal het zeker goed met je blijven gaan.

Yohanna Hermans

PS: Tenslotte nog even dit:

Teken de petitie Stop Geweld in Gaza!

In de Gazastrook voltrekt zich een ramp. Honderden Palestijnen zijn inmiddels gedood en ook in het zuiden van Israƫl vallen dodelijke slachtoffers. Een groot deel van hen zijn burgers. Onderteken de petitie op www.stopgeweldingaza.nl en roep de Nederlandse regering op om zich in te zetten voor een onmiddellijk en volledig staakt-het-vuren tussen beide partijen en te zorgen dat hulpverleners onbelemmerd toegang krijgen tot het gebied.

Teken op www.stopgeweldingaza.nl

Groet,
Yohanna

Bron: Yohanna Hermans

Lees ook:Reiki, Yohana Hermans Reiki Master
Lees ook:Yohanna Hermans, Reiki master
Lees ook:Reiki, het blog van Yohanna Hermans
Lees ook:Een paarse IRIS voor een bijzonder mens: JIJ!
Lees ook:Reiki, Open Dag voor je Welzijn in Hilversum 1 november a.s.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het blog van Yohanna Hermans, Reiki Master

  1. Daan van der Meulen

    Veder op aarde is wel een mooie gedachte zo rond kerst.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>