Hennie Kerens over Reiki

Vanaf vandaag heeft Paranormaal.blog een nieuwe Columniste erbij, haar naam is Hennie Kerens, zij werkt voor Paravisie op de consultenlijn. Ze schrijft echter ook prachtige columns, vandaag de eerste over Reiki.

Even voorstellen ik ben Hennie Kerens  ben sinds een aantal jaren werkzaam bij de paravisie hulp en advies consult lijn. 

Door middel van mijn mediumschap en ruime kennis op velerlei gebied kan ik u begeleiden tijdens uw spirituele en paranormale ontwikkelingen. Tevens geef ik inzichten en antwoorden op al uw levensvragen en helderheid geven als u bent vastgelopen.Thuis in mijn praktijk.

Door mijn ruime kennis en levenservaring heb ik een geheel eigen visie op een aantal zaken die ik hierin mee deel.Let wel dit is geen veroordeling alleen een aanrijking om het geschreven in overdenking te nemen

Reiki wie beoefent het niet op de dag van vandaag De reikimasters rijzen als paddenstoelen uit de grond zo ook de cursussen. Reiki is een mooie zuiveren energie die aanvullend kan werken tijdens je genezingsproces, rust brengt en eventueel helpt bij slapeloosheid etc..

Reiki kan en is een aanvulling op je eigen kwaliteiten die jij al ontwikkeld hebt en zo ook als lichtend mens verantwoordelijkheid- kan dragen voor je hulp aan je medemensen. Als reikimaster wordt je geacht een zuiver kanaal te zijn voor de ontvangende energieën. Als je dat alles in een hoog vaandel hebt staan en ook zo werkt is er niets aan de hand, zo ook kennis hebt van hoe en wat er gebeuren kan bij te vroege inwijdingen.

Er is een andere kant aan de medaille en wel het volgende.

Dat Reiki een vorm van energie is weten we nu wel . Je kunt na een aantal inwijdingen aan de slag gaan en als je Master bent zelf inwijdingen geven aan anderen. Tussen de inwijdingen behoord een tijd te zitten van minimaal een jaar dit ivm processen die na een inwijding op gang komt. Vele zijn niet op de hoogte van de gevaren van te vlug op elkaar volgende inwijdingen dwz bij Reiki 1 wordt je energie kanaal geopend en kom jij in een opruimingsproces terecht.Heel logisch er is een proces op gang gebracht en oud zeer en zo moet er nu uit om je kanalen te zuiveren.Als dan Reiki 2 en 3 te kort op elkaar gegeven worden kunnen er problemen ontstaan.Deze problemen zijn van allerlei aard en kunnen zeer ernstig zijn zo ook van geestelijke aard.

Een aantal keren heb ik dat in mijn praktijk mogen ervaren voorbeeld 1. Een jonge man van amper 21 jaar komt in mijn praktijk voor spirituele begeleiding hij is Reiki master en wilt verder hem was gezegd hij was een bijzonder iemand met mooi kwaliteiten. Ik constateerde dat de jongeman helemaal niet geaard was en boven zichzelf zweefde  en waande zich verheven boven alles en iedereen vermijden  zijn klasgenoten die waren ja minder als hem  zo ook zijn ouders waar hij ineens op neerkeek. Bood een ieder reikbehandelingen aan en liep van de ene helderziende naar de ander voor paranormale begeleiding terwijl hij dat helemaal niet was.

Voorbeeld 2 is van een mevrouw die na de inwijdingen in ernstige psychische nood terecht komt omdat haar kanalen te wijd en te vroeg geopend waren.Dus ineens kwamen al haar onverwerkte stukken naar boven.
Dit zijn een paar praktijkverhalen wat er kan gebeuren bij niet goed geleide of lukraak inwijden aan personen die hier niet klaar voor zijn.

Vandaag de dag wordt er met Reiki niet zuiver meer mee omgegaan[zuiveren Masters uitgesloten] Iedereen kan en wordt ingewijd ongeacht de staat van bewustzijn of trillingsniveau dus ook de niet bewuste die uit zijn op een status symbool met alle gevolgen van dien. Wat zijn dan die gevaren of gevolgen.

Het onbewuste is vaak nog behept met jalousie afgunst egoïsme die zich in het sociale leven niet weten te handhaven mensen die geen zuiverheid bezitten in hun denken die nog smaad en laster gebruiken om hun medemensen te beschadigen. Wat je denkt dat ben je dat zend je uit Gedachten zijn krachten.Zo ook is dan jouw energie. Deze mensen kopen zich via Reiki inwijdingen een status symbool. Daar komen de gevaren! Deze mensen hebben dus een lage trilling   als zij mensen behandelen geven zij ook de lagere energie mee, energie scheid zich niet maar vermengd zich  en komt zo bij jou terecht met  alle gevolgen van dien  Ga er niet van uit baad het niet dan schaad het niet

Alles is energie  zo ook het zuiveren is er negatieve energie, met negatief bedoel ik dus onzuivere energie doorgegeven door onbekwaamheid  en onzorgvuldigheid  met deze materie. Dit vind ik een kwalijke zaak,reikimasters  moeten  bekwaam en selectief zijn wie wel en wie niet toe is voor inwijdingen.

Helaas zijn er Masters die iedereen die zich aanmeld inwijden   het is ja zo materialistisch geworden  Kassa!! En daarom is de zuivere vorm van Reiki vaak niet zuiver meer. Zelfs via computer kan je ingewijd worden  de wonderen zijn de wereld nog niet uit (toevoeging, het kan wel via de computer mits je als master sterk genoeg bent en het stap voor stap doet, geeft ook Fylis Furumoto nu toe, zelf doe ik het ook, de Alianze keurt het niet meer af, maar het moet een goede master zijn anders lukt het inderdaad niet!)

Inwijdingen behoren in een mooie  rustige omgeving te gebeuren door een integere reikimaster die de persoon een beetje kent  en kan invoelen. Zuivere kennis van zaken is wel vereist bij deze  zo ook dat reikimasters hier voor hun verantwoordelijkheid  nemen en niet meer lukraak iedereen  inwijden in iets wat ooit als zijn zeer zuiver werd doorgegeven  De kosmische wetten worden hier mee geschonden.

Ik ben er tegen dat mensen die onbewust zijn maar via een Reikicursus hun status willen op poetsen  en dan denken boven hun overwerkte en overwonnen tekortkomingen  heen te zijn. Ingewijd worden in deze materie  en er verder geen enkele  kennis van hebben genomen.

Hennie Kerens

Copyright Klaarhelder en Isabel Blanco mbt tot alle stukken uit de rubrieken columns, tv, voorspellingen, dossier en dossier Vaatstra, wetenschappers, mediums, interviews, films, oude doos, paravisie, nieuwtjes allerlei, beursagenda, religie en spiritualiteit, spookhuizen, sektes , tip van de week en alle andere stukken muv sapaho en vredesduif, alle rechten zijn overgedragen januari 2010 en gelden vanaf dat moment.

Lees ook:Reiki, de inwijdingen in het Usui Systeem
Lees ook:Reiki, Yohana Hermans Reiki Master
Lees ook:Reiki, nog even het ontstaan en het wat het is
Lees ook:Trek eens een Reiki inzichtkaart…
Lees ook:Oktober Reiki maand, Reiki festival!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hennie Kerens over Reiki

 1. Katrien Decocker

  Beste, ik wil toch even reageren op wat je schrijft betreffende de mening van Phyllis Lei Furumoto.
  “toevoeging, het kan wel via de computer mits je als master sterk genoeg bent en het stap voor stap doet, geeft ook Fylis Furumoto nu toe, zelf doe ik het ook, de Alianze keurt het niet meer af, maar het moet een goede master zijn anders lukt het inderdaad niet!)
  Deze alinea klop helemaal niet. Dit is zeker niet hoe Phyllis en leden van The Reiki Alliance te werk gaat. Laat dat duidelijk zijn aub.
  Katrien Decocker

    /   Reply  / 
 2. anneke

  hallo,helaas moet ik Hennie op vele punten gelijk geven,ikzelf ben reiki master A,wat wil zeggen dat ikwel al mensen mag “behandelen” maar nog niet mag iwijden,ik ben lid van de vereniging reiki-seichem tera mai en ik moet zeggen dat wij ons aan strikte regels moeten houden,voor ik me heb laten inwijden heeft mijn reiki-master me duidelijk uitgelegd dat er blokkages,trauma’s en dergelijke konden loskomen,wat ook is gebeurd,maar ze heeft me altijd bijgestaan en ik kon dag en nacht op haar rekenen.Reiki is in de eerste plaats bedoeld om jezelf te helen dan pas anderen,ik heb mijn eerste inwijding in 2007 gehad en behandel nog altijd geen andere mensen,soms duurt het echt jaren voor je er klaar voor bent,daarom deze goede raad,wil je je laten inwijden of reiki volgen,informeer eerst goed op zoveel mogelijke sites,forums enzovoort,want er zijn inderdaad mensen met minder goede bedoelingen!Ikzelf heb geen spijt van deze inwijdingen,alhoewel ik sindsdien het één naast het andere moet verwerken,maar al deze ervaringen zijn nodig voor mijn genezing en persoonlijke groei,nogmaals,eerst goed informeren!!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>