Brugse bisschop misbruikte jongen jarenlang

Brugse bisschop misbruikte jongen jarenlang

Tsja hoezo alleen Nederland, Ierland, Duitsland en Amerika (en Malta ook, de Paus heeft met slachtoffers gesproken………..) nu ook Belgie. Het was te verwachten he.

BRUSSEL -  In België heeft de Brugse Bisschop Roger Vangheluwe (74) bekend in de periode „toen hij nog geen bisschop was en ook enige tijd daarna” een minderjarige jongen uit zijn directe omgeving te hebben misbruikt. De bisschop heeft zijn ontslag aangeboden dat vrijdag door de Paus Benedictus is aanvaard. Dat is vrijdag op een persconferentie in Brussel bekendgemaakt.

Vangheluwe heeft zijn slachtoffer „jarenlang doorheen meerdere fasen van zijn ontwikkeling seksueel misbruikt en er was sprake van machtsmisbruik”, aldus professor Peter Andriaenssen. Hij is de voorzitter van een commissie die klachten over seksueel misbruik in de kerk behandelt.

Een geëmotioneerde Belgische aartsbisschop André-Joseph Léonard zei op de persconferentie dat de Rooms-Katholieke Kerk met het ontslag duidelijk wil maken „dat er in deze problematiek geen middenweg bestaat”. De bisschop zei dat de gedachten van de kerk allereerst uitgaan naar het slachtoffer en zijn familie. Hij voegde er echter aan toe dat „Roger Vangheluwe, net als elk ander mens als persoon recht heeft om tot inkeer te komen, vertrouwend op Gods barmhartigheid”.

lees hier het hele artikel verder op de Telegraaf

Lees ook:‘Duivel achter misbruikschandaal kerk’
Lees ook:‘Bisschop misbruikte nog een kind’, Seksschandalen Rooms-Katholieke Kerk
Lees ook:Nova: ‘Ratzinger wist het’
Lees ook:Paus rept geen woord over misbruik
Lees ook:Bisschop Van Luyn klaagt priester aan!!!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>