RK doofpot!!!! Zuster Theresa Brenninkmeijer mishandelde demente vrouw

Zuster Theresa Brenninkmeijer mishandelde demente vrouw

KOPENHAGEN -  De Deense politie is op zoek naar de Nederlandse non Theresa Brenninkmeijer, overste van een klooster in een Deens gehucht.

Brenninkmeijer wordt door een voormalige zuster beschuldigd van mishandeling en dood door schuld. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld en probeert in contact te komen met de non, die zich in Peru bevindt.

De vrouw maakt deel uit van de steenrijke C&A-familie Brenninkmeijer, die zeer katholiek gelovig is en uit zakenmensen en kloosterlingen bestaat. Brenninkmeijer zou haar agressie op verschillende nonnen hebben botgevierd. Tijdens één woedeaanval zou ze een oudere, demente non aan een stoel hebben vastgebonden. Ook zou ze deze vrouw, die alleen dunne kleding aanhad, ‘s winters bij een paar graden boven nul in de tuin hebben buitengesloten. De oudere non, die werd gestraft omdat ze de rust tijdens de mis had verstoord, werd een half uur later dood in de tuin gevonden.

De zaak stamt uit 1993 en is juridisch gezien verjaard. Toch heeft de Deense politie een onderzoek ingesteld. Politiecommissaris Frits Kjeldsen: “We kunnen geen proces meer aanspannen. Maar de beschuldigingen zijn zo serieus dat we dit niet ongezien voorbij kunnen laten gaan”

Bron: De Telegraaf

Lees ook:De Gelderlander en Telegraaf: “Joanne Noordink 2 verdachten en een lichaam gevonden”
Lees ook:‘Dood Michael Jackson behandeld als moordzaak’
Lees ook:Zuster Josefa, zaligverklaard door een wonder
Lees ook:Tros Vermist Nederland 1 21.55 een verslag over Joanna Noordink
Lees ook:Vermoorde Joanne Noordink mogelijk ook verkracht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>