RTL: SBS 6 kopieert ons

RTL-baas Erland Galjaard heeft op BNR uitgehaald naar concurrent SBS 6. Volgens hem kopieert de zender teveel dingen van RTL: “SBS heeft de neiging om dingen hetzelfde te doen. Wij hebben al jaren RTL Boulevard en toen gingen zij afgelopen zomer Shownieuws in dezelfde opzet doen. Als je dan goed of onderscheidend wil zijn, moet je meer dingen zelf verzinnen.”

Als voorbeeld noemt Galjaard de talentenshow Popstars. “Daar kwamen ze pas mee nadat wij Idols en X Factor deden. Nu zal SBS wel iets met draaiende stoelen gaan doen”, zegt de RTL-baas met een knipoog, verwijzend naar zijn succesvolle RTL-show The Voice of Holland.

Kortgeleden kondigde SBS 6 het programma Paranormale Kinderen aan. “Het thema paranormaal is allang te zien op RTL 4, maar ook andere zenders mogen uiteraard met thema’s aan de gang. Alleen het voornemen was om het ‘Help, Mijn Kind Heeft Een Zesde Zintuig’ te noemen. Dat is een combinatie van twee RTL-titels. Dat is heel ongebruikelijk. Dat vond ik wel ergerlijk. Maar ook dom. Als je je als zender probeert te profileren, dan moet je dat juist niet doen”, aldus de tv-baas.

Galjaard zegt zich niet te irriteren aan de concurrent: “Maar soms denk je: kan het niet even wat anders?” Het kopieergedrag van SBS lijkt echter niet veel vruchten af te werpen. De zender kampt al tijden met zeer matige kijkcijfers.

Bron

Lees ook:Dit najaar geen medium Char bij RTL
Lees ook:‘Beau van Erven Dorens naar SBS om geld’ (boegbeeld Zesde Zintuig)
Lees ook:Paragnosten laten nabestaanden verbaasd achter
Lees ook:Het Zesde Zintuig gaat over de grens
Lees ook:Het Zesde Zintuig met een tegenoffensief? Nep of echt.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “RTL: SBS 6 kopieert ons

 1. Theo Wanders

  Al zou het een kopie zijn van RTL het blijft een prachtig programma dat door Liesbeth heel mooi begleid wordt. Zij vangt de kinderen heel erg goed op en praat ook op en normale manier met hen en dus niet op een kinderlijke wijze. Verder ben ik enorm blij dat dit eindelijk voor kinderen is vooral voor de Indigo kinderen die al zo erg gevoelig zijn en waar bij een grote kans bestaat dat zij in plaats van hulp te krijgen vervallen RTL maar prijs het dat Liesbeth dit zo goed doet en dat deze kinderen hier enorm mee geholpen worden.

  Liesbeth… je doet het fantastisch!

  Theo Wanders

    /   Reply  / 
 2. hanneke winia

  des te meer programma,s des te beter,niet voor glorie van de programma,
  maker maar om mensen een ander inzicht te geven.
  het is de waarheid. beter dan deze kinderen de mist in laten gaan.
  meer programma,s meer inzicht.liesbeth je doet het geweldig.
  groetjes hanneke winia.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>