Sjamanisme Teachings in Nederland, onder de loep.

Een oplettende lezer mailde mij informatie over een Shamanistische groep van de Grand Sachem and Chief Ralph Oquendo, Opperhoofd van de Susquehannock tribe uit Florida.

In 2009 zijn er weer lessen in zijn Sjamanisme. En ik heb er net als mijn lezer een heel slecht gevoel bij. Ik zal in dit blog uitleggen waarom. Het verhaal klopt niet. Omdat de stam niet bestaat, al eeuwen niet meer. In een uitgebreid onderwerp kom ik er op terug.

 

Zo wordt er geadverteerd op het internet erover:”Dancing Thunder, Grand Sachem & Chief van de Susquehannock tribe uit Florida. Hij is oprichter van de Dreamtime Healing Circle, medicijnman, spiritueel leider en leraar. Hij wordt bijgestaan door Blue Star, transpersoonlijk genezeres. Dancing Thunder spreekt Engels en Nederlands” Klinkt goed toch? Er is echter een maar die ik heb onderzocht.

Lees ook:Sjamanisme, wat het werkelijk is
Lees ook:Sjamaan is geen medicijnman
Lees ook:Filmpje: Stigmata in beeld!
Lees ook:Sektes, cult groepen
Lees ook:Zomaar een foto, maar wat kan het zijn? Sprookje of ……

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Sjamanisme Teachings in Nederland, onder de loep.

 1. miranda custic-schellingerhout, sjamaan

  Sjamanisme is geen religie en kan niet onderwezen worden….alle veelal dure cursussen ten spijt.

  Sjamaan word je door overerving of mensen die vanuit de spirituele wereld worden geroepen en een intens proces doormaakten waarin zij vaak ziekes moesten doorstaan voordat zij als sjamaan door het leven konden gaan.

  De huidige opleidingen geven de leerlingen de mogelijkheid tot het beoefenen van sjamanisme als een spirituele zoektocht.

  De sterkst ontwikkelde sjamaan heeft ook geen rituelen, zweethutten, krachtdieren, trommels of trance nodig…want die kan DIRECT in contact komen met de geestenwereld.

  Sjamanen kunnen contact maken met overledenen, zien en voelen ziektes van lichaam en geest, zien in de toekomst, geven zeer krachtige healingen omdat die direct met de geest van de ander in contact komt, werken met natuurgeneeswijze en bovenal….kunnen zonder moeite van heden naar verleden naar toekomst reizen.

  Dit leer je niet in een cursus of workshop…..

    /   Reply  / 
 2. Anoniem

  Ik ben het volkomen met Miranda eens. Ik zelf heb nooit met rituelen of iets dergelijks gewerkt en ik ben trouwens ook geen sjamaan, maar een doodgewone magnetiseur. De gave zit in je, je hebt het of je hebt het niet. Iemand die zich een beetje in het paranormale/spirituele wil verdiepen kan ook informatie krijgen via internet of wat boeken lezen uit de bieb.

    /   Reply  / 
 3. Isabel Blanco Auteur

  Ik vond deze opleiding ook erg raar en heb Miranda inmiddels gevraagd hoe het echt zit zodat het in het blog terecht kan komen.

    /   Reply  / 
 4. Ariadne

  Ik kan hier het volgende over zeggen: ik heb veel vrienden onder native americans en andere stammen van over de hele wereld. Ik heb zo’n 2 maanden met ze door Europa getrokken en in Amerika een aantal tegenbezoeken gebracht. Urenlange gesprekken met peace elders hebben me duidelijk gemaakt, dat er nooit medicijnmannen(vrouwen) naar Europa zullen komen om lessen te geven, want hun rituelen zijn voor hun en niet voor ons. Wel gaan ze ervanuit, dat als er geld te verdienen is aan die domme blanken, ze dat zeker niet zullen nalaten. Er heerst, ook na al die generaties, nog steeds een pittige rancune tegen de blanke man en als je hem een poot kunt uitdraaien: doen!!!
  Soms komt er iemand, die zich sjamaan noemt, hierheen en laat inderdaad een deel van een ritueel. Een deel, want het geheel is van hun. Daarmee is het dus waardeloos. Bovendien, al zouden wij het geheel zien, dan zouden we het niet begrijpen, laat staan nadoen.

    /   Reply  / 
 5. suzanne

  http://www.newagefraud.org
  Een website van en door native americans tegen frauduleuze shamanen, vision quests, zweethutten enz. Er wordt ondermeer geschreven over deze grand sachem van een niet meer bestaande tribe.

    /   Reply  / 
  1. q

   Inderdaad een prima site voor mensen die kritische artikelen zoeken over de zogenaamde ‘plastic shamans’!

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   Precies Suzanne, en ze zijn ook behoorlijk boos op de man die stelt Grand Sachem te zijn.

     /   Reply  / 
 6. Ariadne

  Geweldig! Deze site kende ik nog niet. Hij voorziet absoluut in iets dat erg hard nodig was! Bedankt voor de tip!

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Ja die is goed he, absoluut waar.

     /   Reply  / 
 7. Anoniem

  Er komt meer fraude voor in de paragnosie als iemand denkt. Over zuiver werken gesproken.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Inderdaad, ook zo waar.

     /   Reply  / 
   1. Anoniem

    @Isabel, ik was nog iets vergeten. Er komt niet alleen heel veel fraude voor, maar ook heel veel oplichterij, erg genoeg.

      /   Reply  / 
 8. Anoniem

  Ik ben in leugens gaan geloven. Alleen ik trap er niet in. Hahaha.

    /   Reply  / 
 9. River

  Ook ik was bij deze groep..maar toen was Dancing
  thunder..opperhoofd van de Sioux stam…vraag mij af hoe dat mogelijk is.

  Vreemde man, Dancing thunder…veel vreemde dingen
  gezien en meegemaakt..deze meneer is niet goed
  bezig…daarom ben ik gillend weggegaan…met een
  slecht gevoel…draaid het om geld?????

  River.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   @River, vast wel, eerst de dollars en dan de rest.

     /   Reply  / 
 10. Johan

  Ik zou opletten bij deze groep. Gaat veel geld in omloop en ik zet grote vraagtekens bij de intensies. Het creëeren van volgelingen en behoorlijke bedragen ontvangen klinkt mij sekte-achtig in de oren. Of ze wel puur en oprecht zijn, is de vraag…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>