Sektes, Unity Church

Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden met betrekking tot het geloof. Het is eigenlijk bijna niet voor te stellen hoeveel sektes daar zitten. Op een onorthodoxe manier maakte ik kennis met de Unity Church, die ook in Nederland is gevestigd. Niet als Kerk natuurlijk maar als “Stichting”. Mocht je ziek zijn is dit zeker geen club waar je bij wilt horen. Ziekte wordt namelijk in zijn geheel ontkent. Het bestaat niet binnen de gemeenschap. Dus artsen e.d. zijn totaal overbodig!!! Jaha, geen geintje hoor!

En het lijkt zo mooi als je de website bekijkt van de Nederlandse tak toch? Zo rustig en vol geloof. Alsof ze alleen maar bidden enzo…. Er is inderdaad een tak: silent unity die alleen maar bidt voor de mensen en waar je een verzoek tot bidden kunt neerleggen.

Het verhaal met Unity begint zo rond 1889 toen Myrtle Fillmore, vrouw van en mede-oprichter van Charles Fillmore op “wonderbaarlijke” wijze was genezen van TBC. Dit is gebeurd nadat zij bij mw. Etty van de Christian Science (wordt nog behandeld) had geleerd hoe je het beste kunt bidden en ook mediteren. Wat men er tegenwoordig NIET bij verteld is dat Myrtle geen TBC had maar Malaria, welliswaar dageljiks haar gebed met meditatie deed maar ook keurig haar medicijnen innam. Wij weten allemaal dat zowel TBC alsook Malarie in die tijd met medicijnen te genezen waren! De combinatie van dat alles genas haar.

Charles inmiddels volledig geintrigeerd door het gebed, de meditatie EN de Oosterse Filosofie legde zich toe op die combinatie met het Christelijke geloof. Schreef een boek, maakte uiteraard bekend HOE zijn vrouw de gebeden uitsprak, waardoor steeds meer mensen mee gingen doen en voila. Een nieuw geloof zag haar licht. Nieuw omdat mw. Etty van de Christians Science niets zag in de “leider” aspiraties van de Fillmores en ze trapte de nieuwe Goden uit haar eigen sekte. Uw wil geschiedde ga je bijna denken.

De kern van deze sekte ligt in het bidden dus. De gemeenschap is hecht en wie erin komt, kan er niet uit. Men woont keurig bij elkaar in Amerika in de Bibble Belly en men probeert de wereld te veroveren met prachtige leefomgevingen rondom hun “kerken”. The Lord is my sheppard….. right zeg ik dan. De kracht van het gebed en de leer van Jesus is hun drijfveer tot een …… eh andere wereld?

Mijn “kennismaking” was wat vreemd en bizar. Een studente had voor het eerst in jaren een bijbel gekocht. Mede door mij en mijn Katholieke Gebeden (noveen voor Maria). Ze had een rode gevonden en de woorden van Jezus waren allemaal in het woord… Ik vroeg of er ook een Oud Testament bij zat. Niet dus. Op dat moment was ik erg ziek, longonstekingen kwamen en gingen. De studente was van mening dat mijn gebed niet sterk genoeg was??? Ik opperde voor de gein naar Lourdes te gaan. Toen onstak de studente opeens op een dag in grote woede en ik kreeg een complete tirade over me heen die door Charles Fillmore op papier was gezet. Ziekte bestaat niet! Het zit in je hoofd en de arts die je verteld een bepaalde ziekte te hebben (in mijn geval Astma met nare bijverschijnselen) is knettergek. Jazeker! OP mijn vraag of artsen nodig waren zei ze nee, onzin. En ziekenhuizen? Ook niet. En alternatieve genezers?? Nee ook niet. Je moet het hoofd leegbidden. Ik wacht overigens nog op een datum wanneer de medische boeken worden verbrand en de artsen. therapeuten en dergelijke gedwongen worden de hele dag te bidden.

Ja dan raak je wel uitgepraat inderdaad. Ziekte uit je hoofd bidden want het lijf “erft en vraagt niet om” ziekte. Natuurlijk deed ik wat research naar dit fenomeen en heb het echt geprobeerd met Unity in Amerika en Nederland om antwoordt op de vraag te krijgen: geneest bidden ziektes of bestaan deze niet. Je raadt het al, maanden verder en nog steeds geen antwoordt. Dan maar een waarschuwing. Staat er bij u iemand aan de deur die Jezus in de naam van Unity meeneemt…… WEG ERMEE. Ver weg zelfs.

Lees ook:Oktober, de tweede Mariamaand…
Lees ook:Deel 5 Charles Manson Family
Lees ook:Oef…. Samen willen bidden leidt tot ontslag
Lees ook:Het gebruik van een Noveenkaars…
Lees ook:Wie bidt er nog de Rozenkrans?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>