Tip van de week

De tip van deze week komt van Inge, ze woont in Rotterdam en is druk bezig met het opzetten van haar eigen spirituele praktijk Scarabee. Inge heeft al heel wat jaren ervaring achter de rug en haar man John heeft al jaren een praktijk naast zijn werk.

Ik vroeg Inge vorige week om een paar Tips voor deze rubriek. En dit is de eerste die ze voor me heeft opgeschreven:

"Vrouwen gaan van hun gevoel naar hun verstand / mannen doen dit omgekeerd en hebben er een hobby voor nodig/ vrouwen willen hun gevoel bespreken".

De tip erin is eigenlijk dat je van elkaar niet moet verwachten hetzelfde te zijn en hetzelfde te denken. Als je dat accepteerd zul je innerlijk strijd om de ander te veranderen langzaam maar zeker opgeven. En kun je beter met elkaar omgaan in harmonie en met respect voor elkaar.  

Lees ook:De naakte waarheid, deel 3
Lees ook:‘Vaccin of ontslag’
Lees ook:Vraagje aan de lezers
Lees ook:De naakte waarheid, deel 5
Lees ook:Tip van de week

52 Reacties // Reageer

52 thoughts on “Tip van de week

 1. Sjaak

  Erg leuk om te lezen en naar mijn idee zeker interessant. Zeker omdat het “voelen” iets heel menselijks is. Het is volgens velen zelfs het gene dat ons mens maakt. Voelen is naar mijn idee een chirurgisch mes en ratio een (soms wat te botte) bijl. Beiden handig gereedschap voor de klus waarvoor ze bedoeld zijn. Maar wanneer nou denken en wanneer nou voelen? Ik geloof niet dat je deze twee los van elkaar gebruikt maar het is zeker mogelijk de één te veel en de ander te weinig te benutten. Ik lees dit ook in Isabel’s laatste alinea van de tip van de week. Ik vergeleek denken met een (soms iet wat) botte bijl. Hoe minder je ‘m met je gevoel hanteert, hoe botter hij is. Als alle informatie die je moet verwerken makkelijk toegankelijk en overduidelijk is dan is het een snel en makkelijk gereedschap. Moet je bijvoorbeeld personeel aan nemen en je hebt zes sollicitanten waarvan er twee aan de gestelde eisen voldoen dan is het makkelijk. Die laat je terug komen voor een vervolggesprek. Maar dan. Eén van de twee geeft je een wat vreemd gevoel. Je verstand vertelt je dat er twee prima CV’s voor je liggen en tegenover je zitten twee personen in een mooie outfit, een net kapsel en een brede glimlach. Kortom, duidelijke informatie. Maar toch spookt er iets in je hoofd… Eén van de twee is niet goed.
  Zonder dat je het bewust door had zag je nog een hoop meer aan beide personen maar je hebt het niet bewust verwerkt. Volgens je hersenen was de informatie niet “relevant”, net als de duizend reclameborden die je op weg naar je werk hebt gezien. Maar je hebt het wel waargenomen! Het zit alleen verstopt in een gebied in je hersenen waar je onderbewuste de regels uitmaakt. Onbewust zag je dat de ene persoon een beetje met zijn mondhoek trok, vaak jeuk had op dezelfde plek en soms een wat ongecoördineerde beweging met het oog maakte. Ook vonden je hersenen het niet nodig je bewust te vertellen dat de stem van die persoon iets te hoog is voor het volume van die persoon en een heel klein tikkeltje trillend klinkt. Maar de informatie is wel opgevangen en bewaard en wordt zelfs verwerk! In ons (vergeleken met andere dieren) gigantische brein. Alle subtiele informatie gaat rommelen en spoken (inderdaad, figuurlijk) en vindt uiteindelijk via een vervelend onderbuik*gevoel* een uitweg. Je weet niet waarom maar als je dan toch moet kiezen valt deze persoon zeker af.
  Later kun je die zenuwachtigheid misschien wel verklaren. De persoon loog over zijn of haar CV en kreeg het *gevoel* (op dezelfde manier) dat je die persoon door had. Conclusie: Je had die persoon ook eerder kunnen wegsturen als je die signalen eerder had opgevangen en verwerkt.
  Nu gaat het hier om iets relatief eenvoudigs maar *gevoel* (noem het intuïtie of instinct) is vandaag de dag zelden van levensbelang. Dit was vroeger wel anders. Je hersenen hadden door de afwezigheid van herrie, verkeer, reclame enz. een stuk minder die botte bijl nodig. Er was meer ruimte voor gevoel. Licht ruik je die geur van je prooi. Onbewust zag je in je ooghoek iets bewegen. Je *voelt* dat je prooi daar zit. En je gooit blind je speer in de hals van een hert.

    /   Reply  / 
 2. Redactie

  Prachtie aanvulling uit de praktijk van alle dag in het maken van een keuze die van belang is. Kan ik niets aan toevoegen.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 3. Dirk

  Naar mijn idee nogal onderschat is de film Shuang tong, met Double Vision als Engelse titel. Deze Chinees/Amerikaanse thriller handelt over de schijnbaar onverklaarbare dood van een aantal personen en de verschillen in cultuur en geloof waar een Amerikaanse agent mee te maken krijgt als hij samen met een Chinese agent op de zaak wordt gezet.

  Een extreem raadselachtige film met een dubbele bodem en een verrassend einde.

    /   Reply  / 
 4. Redactie

  Mooie toevoeging Dirk, dank je wel, mooie link voor horor liefhebbers.!

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 5. Sjaak

  Zeg maar Sjaak ;-)

    /   Reply  / 
 6. Redactie

  IP adres zegt ook een hoop he :)

    /   Reply  / 
 7. Sjaak/Dirk

  Ah, dus je weet intussen hoeveel bezoekers je echt hebt? ;-)

    /   Reply  / 
 8. Redactie

  In ieder geval meer dan 1

    /   Reply  / 
 9. Sjaak

  Altijd als ik naar I CAN HAS CHEEZBURGER kijk moet ik lachen.

  Een dag niet geademd is een dag niet geleefd.

  >^..^< - lulz

    /   Reply  / 
 10. Redactie

  Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, helemaal gelijk Sjaak. Alleen is dat al in de tip van de week verwerkt :)

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 11. rene

  Beste Sjaak,

  evenals de reactie van de redaktie is mijn reactie: Heb ik dit niet eerder gelezen?

  Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Je valt in herhaling.

  Maar je kunt ook genieten als de zon schijnt.
  Verlaat eens je pc, ga de natuur in,
  geniet van de pracht en de geur van de bloemen en, bij het krieken van de dag, het vogelgezang.
  Ook dat is leven.

    /   Reply  / 
 12. rene

  Excuus Sjaak,

  je schrijft: ,,Een dag niet geademd…
  Ik had het niet goed gelezen.
  Een leuke site trouwens. Bedankt.

    /   Reply  / 
 13. Redactie

  Hoi hoi,

  Er zijn ontzettend veel leuke dingen om te doen naast het hangen voor een pc. Zoals Sjaak het al zegt, om te genieten van het leven kunnen we heel veel doen en ondernemen.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 14. carin

  Sjaak,

  Zoiets moet je vaker doen.Ik doe het dagelijks,te voet of met de fiets.
  Toen ik klein was Op de Bos in Roggel,vanaf mijn zevende op de Bosstraat in Swalmen.Nu,dagelijks.Jammer dat er zo weinig mensen aan zulke ontspanning deelnemen en het vooral te vermoeiend vinden.
  Die weten niet wat ze missen.

  Carin.

    /   Reply  / 
 15. Karin

  Om te ontspannen…
  natuur, meditatie (niet zo diepgaand, gewoon goed leren ademhalen en je zorgen uit je kop proberen te bannen), lichaamsbeweging (maakt gunstige neurotransmitters aan, die ontspanning bevorderen).
  Negatief opgebouwd spanning ontstaat door zorgen en telkens in hetzelfde cirkeltje zitten. Een breakout is dus gunstig, maar als dat niet kan naar verweggistan, kijk dan eens in de natuurlijke omgeving. Ook in NL. is dat wel te vinden.
  Verder schijnt reiki een zeer gunstig effect te kunnen hebben.

    /   Reply  / 
 16. carin

  Grappig Karin,
  Weet je waar Verwegistan is?
  Vanuit mijn BDE ervaring is het antwoord op Eris,nigh billion lightyears away.
  Daar wordt dat plaatje gecreeerd?
  Isabel heeft me uit moeten leggen,dat dat ongeveer 51 jaar en enkele maanden was.
  Mooi,dat is pas een breakout vanuit de BDE.

  Kon het niet laten,een antwoord van maanden geleden,iets dat ik toen lachwekkend vond,nu nog eens te plaatsen.

  Groetjes Carin.

    /   Reply  / 
 17. Karin

  Nou, verweggistan is bij mij op Aarde, mooie plekjes overal ter wereld. We hebben een prachtige aarde ter beschikking, maar maken er weinig positief gebruik van. Als Eris zich ontwikkeld, net als Aarde… als de voorwaarden er zouden zijn en dat gaat denk ik zo, nog wel eventjes duren, gaan we er dan beter mee om? Doet me denken aan de film Wall-E. Mens verziekt eerst de aarde, om vervolgens in de ruimte elders te vertoeven…

    /   Reply  / 
 18. carin

  Ik heb alle mooie plekjes van deze wereld gezien en hoop dat nog jaren te mogen,maar ik ben blij dat ik ook een keer *verder* heb mogen kijken,dan mijn neus lang is.Hier is het super prachtig en ik kan daar echt van genieten.
  Dat andere Verwegistan was mooi om te *zien*,dat hoop ik een keer te beleven in het echt *misschien*.

  Carin.

    /   Reply  / 
 19. Redactie

  Hoi Dames,

  Verweggistan, nou Carribean is verweggistan en Midden Amerika, prachtige plekken, heerlijk. Maar ook dichterbij. Ik woon zelf in het landgoed van Nederland, Twente. Schitterend. We hoeven niet ver in Nederland voor landschappen en natuur. We kunnen er blijven of even de grens over gaan. Alles heeft wel zijn charme toch?

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 20. karin

  Graag gedaan…sorry ben nog niet aan toegekomen een foto te plaatsen en nu vallen ogen dicht….hele dag weer geruimd…wat kan een mens toch een troep hebben en wat is het dan erg als je gestoken wordt door een werkbij.

    /   Reply  / 
 21. Maria

  Hoi allemaal,

  leuk die tip :-)
  heb het net even gelezen,nu heb je wel meer info over de persoon achter het “Blog”. Isa je hebt veel in je mars…en Top wat je allemaal al bereikt hebt!

  En Karin top dat je dit zo schrijft over Isa!

  Groetjes Maria :-)

    /   Reply  / 
 22. Redactie

  Namaste :)

    /   Reply  / 
 23. Sjaak

  Konichiwa

    /   Reply  / 
 24. Redactie

  sushi

    /   Reply  / 
 25. Maria

  Zijn we eten aan het bestellen hier? :-)

    /   Reply  / 
 26. Sjaak

  Nee, we strooien met mystieke toverwoorden. =)

    /   Reply  / 
 27. karin

  parwerrewrap….

    /   Reply  / 
 28. Redactie

  Sukiyaki heerlijk ook weer, weten jullie ook wat ik straks ga eten.

  Gr

    /   Reply  / 
 29. Sjaak

  Maar Isabel, dat is winterkost!

    /   Reply  / 
 30. Redactie

  Stampot rundvlees, lekker toch.

    /   Reply  / 
 31. Sjaak

  Dieren eten! Barbaars! Je karma gaat eraan! Je reïncarneert in de vorm van een buidelrat! Je geeft angst, haat en groeihormonen door met je Reikibehandelingen! Geen eerbied voor leven! Na je dood wordt je tot in eeuwigheid opgevreten door alle dieren die je hebt gegeten!

  Oh sorry, ik was vergeten dat je dit stukje oosters geloof wenste te negeren ;)

  Tofu FTW!

    /   Reply  / 
 32. karin

  Maar Sjaak, waarom zijn mensen dan biologisch geen herbivoren?

    /   Reply  / 
 33. Redactie

  Omdat we gewoon carnivoren zijn hahahahahah en ook Reiki Masters zijn dat, velen eten gewoon vlees.

  Buidelrat ben ik al geweest in een vorig leven toen ik alleen konijnenvoer naar binnen werkte. Dat beviel me niet, dus heb ik de oppergod gevraagd weer terug te keren als mens. Als rat werd ik omver gereden door een baardmans :)

  Gr

    /   Reply  / 
 34. karin

  Mmmm…gevulde buidelrat. Waterkonijn, ook niet te versmaden….

  Ik eet trouwens regelmatig vegetarische koe, dus die biologische brandnetelvreters moeten niet zeuren!

    /   Reply  / 
 35. karin

  Oh, Isabel, wij zijn trouwens omnivoren.

    /   Reply  / 
 36. Redactie

  hahahaha

    /   Reply  / 
 37. Sjaak

  Je bent zoals je je gedraagt. Als je ook vlees eet ben je een omnivoor, als je alleen planten een ben je een herbivoor, etc. 1e klas biologie materie (Isabel).

  We hebben een vrije keuze in wat we doen en laten. Dat de mens van nature een vleeseter is is een excuus om niet na te hoeven denken en je eigen patroon te veranderen, Karin. Bovendien is het een beetje simpel om je te gedragen naar hoe de oermens dat deed omdat dat natuurlijker zou zijn.

  De geloven waar jullie stukjes van lenen die jullie goed uit komen, vonden vlees eten geen goed idee. Niet voor niks natuurlijk. Het milieu is er niet blij mee. Ontwikkelingslanden zijn er niet blij mee. Dieren zijn er niet blij mee. En het is niet goed voor je lijf.

  Het is een slechte gewoonte zoals we er zoveel hebben. Maar er is niets erg aan om ervoor te kiezen vlees te eten hoor. Ieder zijn eigen keuze. Het is alleen wel sneu als je geen argumenten vóór of tegen kunt bedenken, behalve “de oermens deed het ook” en “ik vinnet gewaun lekkah”.

  Maar zoals ik al zei, ieder zijn eigen keus. Maar ik weet hoe gevoelig en open jullie zijn voor nieuwe informatie, argumenten en dingen die tegen jullie beeld van de wereld in gaan: namelijk niet.

  En je kinderachtig gedragen is natuurlijk wel een hele genante methode om om en onderwerp heen te draaien, Karin.

    /   Reply  / 
 38. karin

  Kinderachtig? Nee, hoor….Sjakie, wat vind je van Groen Linkse brandnetelsoep met sojabrokken…en dan linksdraaiende yoghurt toe… en quornsate …yammie, heerlijk.

  Nee, ik vind vegetarisme ook een vorm van religie, gezien het fanatieke karakter van de argumenten van volgelingen (en niet te vergeten dito acties…)

  Ik gebruik sojaroom in de roomsaus van Ikea, maar wel bij de zweedse balletjes. Lekker hoor. Vegetarisch eten doe ik alleen als er ei of kaas bij zit, quiche, pizza e.d.
  Maar namaakbrokken/snitzels/burgers vind ik niet echt…..

  en zoals gezegd, eet ik regelmatig vegetarische koe.

    /   Reply  / 
 39. Don Kanonji (Éóû³óú)

  Die “hahaha” klinkt waarschijnlijk wat gedempt omdat je hoofd nog steeds in het zand zit, Isabel. Zowel Karin als ik proberen je wat basale biologie (en latijn?) bij te brengen:

  Omivoor = alles eter, omni betekent “alles”
  Carnivoor = vlees eter, carne betekent “vlees”
  Herbivoor = planteneter, herbi betekent “plant”

  Ach, wat kan het ook allemaal verrekken, in jouw wereld zit het toch anders of ik heb simpelweg geen gelijk of het is slechts de mening van de “Wetenschap”.

  XD

    /   Reply  / 
 40. karin

  Nou en, iemand kan toch wel eens een foutje maken Sjamanji? Het is toch al gezegd….

  Je weet het: ‘wie zonder (zonde) fout is werpen de eerste steen.’

    /   Reply  / 
 41. Don Kanonji

  Nou Karin, je laat je ware aard wel heel duidelijk zien zo. Moet je nou echt terugvallen naar dit pre-puberale gedrag? Je bent nog een stuk bekrompener dan ik al dacht en blijkbaar nog kinderachtig ook. Ik hoop dat je in het echte leven iets meer in je mars hebt dan je hier laat zien.

    /   Reply  / 
 42. Don Kanonji

  “Je weet het: ‘wie zonder (zonde) fout is werpen de eerste steen.”

  Ik hecht niet zo veel waarde aan de bijbel. Is mij een beetje gedateerd.

    /   Reply  / 
 43. karin

  Je mag van me denken wat je wilt hoor, maar ik gebruik hier maar een postnaam. ;)

    /   Reply  / 
 44. Zaza

  Die fanatieke vegetariërs ben ik nog niet vaak tegen gekomen. Veganisten kunnen erg recht in de leer zijn, en vleeseters zijn zo nu en dan net zo rigide, waarschijnlijk omdat deze beide groepen om de een of andere reden het gevoel hebben dat ze hun dieet-keuze met hand en tand moeten verdedigen. In mijn ervaring maakt de doorsnee vegetariër zich niet zo druk om het eten van vlees an sich, maar wel om dierenwelzijn en milieu, en vindt dit reden genoeg om dus actief afstand van de bio-industrie te nemen. Want laten we wel wezen: doodgaan en opgegeten worden is het kleinste probleem dat dieren in de vleesindustrie doorgaans hebben. Het leven dat ze ervoor leiden, dát is pas ellende.

  Ik heb niks tegen het eten van vlees. Het enige waar ik veel moeite mee heb, is dat de gemiddelde vleeseter zich niet eens af lijkt te vragen waar hun stukje vlees vandaan komt. En dan scharrelvlees gaat eten. Schijnt nog lekkerder te zijn ook.

    /   Reply  / 
 45. Don Kanonji

  Karin, je bent toch wel dezelfde als die Karin die zich op haar website (met die enge ogen bovenaan in beeld) als “een scepticus met een genuanceerde mening” beschrijft en dingen “met een open, maar ook kritische blik.” onder de loep neemt?

    /   Reply  / 
 46. karin

  ja, hoor, nog steeds… maar ik hoef toch niet altijd serieus te zijn?
  Vind je het enge ogen? Was niet echt de bedoeling. Ga ik veranderen in vlindertjes….

    /   Reply  / 
 47. Redactie

  Hoi Don,

  Het hahaha is absoluut niet bedoeld voor Karin, of jou maar voor Sjaak. Eens in de zoveel tijd krijgen we aan anti vleeseten recital van Sjaak. En ik ga er niet meer op in en lach het weg.

  De biologie les is prima hoor, neem ik ook wel aan. Dus maak je daar geen zorgen over.

  Het gaat me om het afdwingen van Sjaak dat ik accuut moet stoppen met vleeseten. EN DAT vertik ik.

  Gr

    /   Reply  / 
 48. Don Kanonji

  Lees mijn stukje nog eens. Of nog zes keer als het moet. Ik dwing niets af. Ik ga je voor de derde keer vertellen dat het je eigen keus is. (Bij dezen).

    /   Reply  / 
 49. Redactie

  Zo is het wel genoeg hoor Don, heb soms iets anders te doen dan tig keer reacties te lezen. Of moet ik Sjaak zeggen?

    /   Reply  / 
 50. Don Kanonji

  Wat jij wil, Isabel/Redactie. Eén keer aandachtig en onbevooroordeeld lezen mag ook hoor.

  Redactie:

  IS dat zo Sjaak?

    /   Reply  / 
 51. Seya

  Misschien een goede tip in het algemeen:

  Steek je niet in de schulden, als je iets over het paranormale wilt weten of een reading of channeling wilt.

  Denk verstandig, er zijn voldoende boeken, internetsites, televisieprogramma’s waar je je hart op kunt halen, als het je interesse heeft.

  Duik in je onderbewuste, doe meditatie, of laat je verleden los. Ook al heb je nog zoveel verdriet en pijn.
  Er zijn fora waar je met elkaar van gedachten kunt wisselen of op dit blog.

  Laat je niet verleiden tot dure telefoongesprekken en/of consulten..

  Meestal komt de paragnost er het beste vanaf en is jouw portemonnee lichter en ben je soms een illusie armer..

    /   Reply  / 
 52. Redactie

  Je moet inderdaad goed uitkijken en als je met iemand in zee wilt gaan er zeker van zijn dat er een “klik” is. Er zijn plekken om van gedachten te wisselen, sommigen beantwoorden vragen ook zo wel eens.

  En je gevoel he, je eigen gevoel verteld ook veel, mensen hebben een sterkere intuitie dan ze zelf vaak weten. Ze moeten slechts leren ernaar te luisteren. Durf als je op consult gaat of een lijn belt (let op je betaald slechts de lijn en geen consultprijs) ook te zeggen dat je een gevoel hebt, inzichten maken je een stuk wijzer! In korte tijd.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>