Tip van de week

De tip van de week, een bekende categorie in het blog bevat van alles en nog wat. Komt ook iedere keer terug he, de ene keer met een levenswijsheid, de andere keer met een dagelijkse tip. Vandaag een tip voor een vervelend iets dat we allemaal wel eens hebben.

Vandaag een eenvoudige ouderwetse oma tip. Makkelijk om te doen en het helpt gegarandeerd!

Soms heb je het idee dat je oog teveel aan het tranen is, en dan weet je eigenlijk wel zeker dat er iets in zit. Het raakt dan geirriteerd en ontstoken. Het kan ook door de wind komen natuurlijk dat er iets in komt. Het oog traant, er komt troep uit en in de ochtend als je wakker wordt heb je het idee dat er lijn tegenaan gesmeerd is. Je krijgt em niet los…….

Van de week had ik dat en gebruikte een truckje van mijn overgrootmoeder. Heel simpel, kost bijna niets en het helpt. Vanochten kon ik gewoon mijn ogen weer losdoen zonder de troep en het zanderige gevoel.

Wat heb je nodig? Een kopje koude thee, een papierenzakdoekje. Je stopt de helft van het zakdoekje (gevouwen, niet uit elkaar halen!) in de thee, klapt het dubbel en houdt dit ongeveer 10 minuten tegen je oog gaan. Je voelt dat de troep er als het ware uitgetrokken wordt. Doe dit een paar dagen achtereen, 2 of 3x per dag.

Makkelijk of niet?

Lees ook:Op zoek naar de juiste edelsteen…
Lees ook:Maak je eigen kruidenthee
Lees ook:Spiritueel reizen laat je hart weer kloppen
Lees ook:Jasmijn, mijn favoriete lievelingsolie
Lees ook:Tip van de week

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Tip van de week

 1. Carin

  Een goede tip.
  Je kunt ook *oogentroost* toepassen.
  In de middeleeuwen wist Hildegard von Bingen al van de ontstekingsremmende werking van deze gewone tuinplant.Breng het kruid met water aan de kook,10 minuten,afkoelen en dep je ogen met een tissue.Het heeft een ontspannende werking en schijnt ook voorkomend te werken.

    /   Reply  / 
 2. Isabel Blanco Auteur

  Precies, simpele dingen werken goed he.

    /   Reply  / 
 3. Ariadne

  Allebei de tips zijn erg goed, ook mijn oma kende ze en gaf ze me door. Daarbij had ze er nog een die eigenlijk nog simpeler is: boorwater. Kan je gewoon altijd in huis hebben en word je wakker met een dicht oog: leg er even een watje of zakdoekje met wat boorwater op en voila, euvel verholpen.

    /   Reply  / 
 4. Liesbeth

  goede tip! zeker iets om te onthouden

    /   Reply  / 
 5. Isabel Blanco Auteur

  En het werkt echt!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>