Derek Ogilvie op RTL 4 de uitzending

Derek Ogilvie is vandaag weer te zien op RTL 4. Op de site van RTL 4 hebben ze weer een paar filmpjes gezet waar in Derek zelf aan het woord komt over zijn werk. Uiteraard kun je de uitzending van vorige week hier terug zien.

Derek Ogilvie

En wat kunnen we vandaag in de uitzending van Derek verwachten? We weten inmiddels dat het stof op doet waaien, dat is waar. Derek is geliefd bij velen maar er is ook stevige kritiek op dit moment op de man en zijn manier van werken. Dat zien we wekelijks in de vele reacties terug.

Bron en copyright RTL 4 Derek Ogilvie en Isabel Blanco

Lees ook:Derek Ogilvie Family Circle vanavond RTL 4
Lees ook:RTL 4 vanavond 21.30: Derek Ogilvie is terug en hoe!
Lees ook:Derek Ogilvie, de laatste uitzending
Lees ook:Derek Ogilvie leest paranormaal blog en voert actie voor Haiti
Lees ook:Derek Ogilvie RTL 4

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Derek Ogilvie op RTL 4 de uitzending

 1. jan

  Ik heb het internet eens afgezocht naar verhalen en verklaringen over coldreading.
  Veel dingen die derek laat zien zijn erg herkenbaar.
  Verleden week kwam hij bij iemand thuis waarvan de zoon door electriciteit was omgekomen.
  Bij binnenkomst zat de familie op de bank en aan de wand hingen de foto,s van de zoon.Dus ja, 1+1=2.
  Hij zat niet op de bank dus voor een goede lezer en makkie.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Hoi Jan,

   In het blog staan ook al een aantal stukken over Coldreading, 1 met medewerking van Logates. En als je die leest, lees je inderdaad wat Derek ook goed kan. Weet je een goed verstaander heeft een half woord nodig he :)

     /   Reply  / 
 2. jan

  Ja klopt,ik blijf in herhaling vallen maar ik hoor nooit iets wat de familie niet zelf al weet.
  Dus het gaat om herkennen van uitspraken en dat is coldreading.
  Daar is char en derek goed in.Ik vind het wel een kunst om het zo goed te doen.
  Heb derek opgenomen en ga het straks even bekijken.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Precies, zo kun je de truckjes leren en lees het stuk coldreading ook even op het blog. Wordt het erbij uitgelegd met de termen die steeds terugkomen.

     /   Reply  / 
 3. Anoniem

  Natuurlijk is dit coldreading.

    /   Reply  / 
 4. Bert

  Ik heb enorm genoten van deze aflevering van derek, temeer omdat het enorm herkenbaar is voor mij.

  Bert.

    /   Reply  / 
 5. Anoniem

  Zo weer 28.000 euro in de zak.

    /   Reply  / 
 6. Lidewij

  Heeft een van jullie derek Ogilvie wel eens ontmoet?En dan niet tijdens een show bedoel ik.

    /   Reply  / 
 7. Denk eens na

  Als jullie zo hoog opgeven van coldreading daag ik
  wie dan ook uit om het en publiek toe te passen… moet toch te leren zijn….kun je ook vrij makkelijk veel verdienen…. jammer he lukt geen van jullie, waarom niet??? moet je blijkbaar toch iets meer kunnen?

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Zoek in het blog naar Coldreading en je leest direct hoe simpel het kan zijn. En in februari 2009 komt er een boek uit van Liesbeth van Dijk, Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Dan lees je precies terug wat er wordt bedoeld. Sommige dingen zijn kinderlijk eenvoudig aan te leren en dan lijkt het net echt. Lees ook het blog logisch redeneren van Logates. Erg interessant, die man weet precies hoe het moet het coldreaden en kan het je leren ook. Dan begrijp je wellicht waar een oplettend paragnost naar kijkt!

     /   Reply  / 
 8. Denk eens na

  Jan , Isabelle,

  Veel kijken en veel oefenen, kijk eens of het je lukt… of durven jullie niet….bang dat er toch meer is….Aleen kritiek leveren van achter je PC…. lekker makkelijk of ga je de uitdaging aan?

  Niet alleen maar lullen, maar ook doen!

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Ik werk liever vanuit mijn talent dan met truckjes. Dus ik pas. Tis geen kritiek allen. Er zijn mensen die bij zijn theatershows zijn geweest en die zich af hebben zitten vragen of ze bij een medium waren of een kloon van Robbin Williams. Er valt een hoop te zeggen over Derek.

   In mijn optiek zal hij best wat kunnen voor klein publiek of thuis, echter de exploitatie van talent doet de gave weinig goeds. En dat zijn feiten!

     /   Reply  / 
 9. jan

  Mijnheer denk eens na,
  Dat is precies wat u eens moet doen.
  Net even de uitzending bekeken.Vertel mij nu maar eens wat u er zo goed aan vond en dan wil ik dat wel overtreffen.Graag reargeren met uw eigen naam want afspraken maken met nepnamen doe ik niet.
  Dit was wel de slechtse aflevering en dat weet derek ook.Even ter verduideling, ik ben geen showmaster en ook geen coldreader.Maar deze uitzending was wel zo voorspelbaar dat ik kijkend zelf al de antwporden kon invullen, dus toch misschien een coldreading gave?

    /   Reply  / 
 10. Lidewij

  Ik sluit mij aan bij Denk eens na.
  Een tjdje gekeden heb ik derek ogilvie ontmoet.
  Tijdens een signeersessie want ik wilde natuurlijk ook weten hoe en wat.Ik was met een zeer zwaar paranoraal begaafde kennis die haar mond hield,en ik vroeg aan derek wie de gids was van mijn vriendin.
  Hij had het bij het juiste eind,want zoals ik al zei,mijn vriendin is zeer begaafd.Er was zeer zeker geen sprake van cold reading.Van ons heeft hij geen info gekregen,wij hebben niets gezegd.er werd ook niets geraden,zoals bij Char bijvoorbeeld het geval is.

    /   Reply  / 
 11. Ariadne

  Ik denk, dat ik de gulden middenweg kies, maar blijf pro Derek. Om te beginnen is hij een prima cold reader. Daar voeg ik aan toe, dat ieder medium dat is en er graag gebruik van maakt om bepaalde leemtes in een reading op te vullen. Maar daar komt bij, dat Derek ook een prima medium is en blijft. Dat de uitzending van gisteren belabberd was doet daar niets aan af. Niet iedereen is altijd 100% goed en dan vertel ik niets nieuws. Je kunt nog zo vaak proberen uitzendingen te analiseren en beeldje voor beeldje bekijken, maar dat is dom. Er zijn meer beeldjes dan worden uitgezonden. Bovendien zegt hij ook in de uitzendingen dingen die niemand kan weten. En als je dat in de analise niet meeneemt ben je selectief bezig om je gelijkt te halen.
  Het is absoluut een feit: wanneer je de man (nou ja..) live meemaakt zie je en voel je direct wat hij wel of niet kan en ik vind hem prima.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Het knippen en plakken gebeurd soms erg belabberd in de uitzendingen van Derek, waarom weet ik niet. Men zet het niet achter elkaar maar gooit het door elkaar heen. Hierdoor lijkt het vaak raar, coldreading (wat er absoluut tussen zal zitten), vaag en druk.

     /   Reply  / 
 12. Niels

  ²Jan

  Mooi gezegd! Je legt de vinger op de zere plek.
  coldreading is idd heel moeilijk en al een kunst op zich!
  Er zijn ook mensen die zich uitgeven voor Mentalist die beweren goed te zijn in ‘coldreading’, maar in hoeverre is dit hotreading? Ik denk overigens dat je op basis van een televisieuitzending iemand NIET kan beoordelen
  Wat was er voor al het geknip en geplak én heeft de reader echt geen voorinfo?

  Prettige dagen iedereen! Ook de fanatieke halstarrige sceptici!

    /   Reply  / 
 13. Ariadne

  Over tv gesproken: voor de liefhebber vanavond bij Pauw & Witteman bergbeklimmer Wilco v.Rooijen over zijn BDE op de K2.

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Ik ga zeker kijken!

     /   Reply  / 
 14. Carin

  Ik vind Derek gewoon goed.Hij *overtuigd* de familieleden van het feit,dat er meer is….en helpt dus iemand…op weg.Hij brengt op een onrustige manier,toch rust.Velen komen daarmee uit een tweestrijd.De sceptici komen ook in een tweestrijd.
  Iemand kan dit,doet dit en *speelt* op die manier Sinterklaas,op een acceptabele positieve manier.Omdat er helaas het grote geld meegemoeid is,krijgt hij ook de Zwarte Piet.Die tweestrijd deed deze wereld daar maar een iets aan.Onthou de *goede bedoelingen* van Derek.Laat de rest eens wegebben.Geld is vaak een oorzaak van afgunst,jaloezie.Negatief???Zit er niet mee,gun het hem ,blijf positief.

    /   Reply  / 
  1. Lidewij

   Ben het helemaal met je eens.

     /   Reply  / 
 15. gabrielle

  ben ik mee eens carin

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Dat zal ze zeker kunnen waarderen :)

     /   Reply  / 
 16. S.Driessen

  Al vanaf de eerste uitzending stoor ik me heel erg aan de manier waarop De naam Ogilvie wordt uitgesproken. De klemtoon ligt namelijk niet op de O, maar op gil. Het is dus niet OOOgilvie, maa O”gil”vie. En haalt u s.v.p. die vervelende vrouw van het tussendoortje weg, want die maakt het helemaal te bont met haar Okkulvie, vreselijk.Dit lijkt mij anti-reclame!

    /   Reply  / 
 17. Isabel Blanco Auteur

  Ja die uitspraak, dat is inderdaad waar, het klopt niet. Hoewel dat vrouwtje het wel grappig zet :)

    /   Reply  / 
 18. Anoniem

  Ja ik kan er niets aan doen maar ik spreek geen perfect Schots en zei altijd, DERIK OKLIEVIE. Iedereen wist wie ik daar mee bedoelde. What’s in a name?

    /   Reply  / 
  1. Isabel Blanco Auteur

   Exactly :)

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>