Moord Willem Wijker in Het Zesde Zintuig

Moord Willem Wijker in Het Zesde Zintuig

Bergen aan zee 
De moord op Willem Wijker, nu ruim negen jaar geleden, wordt weer opgerakeld. Dochter Bianca Wijker stemde toe dat het RTL-programma de moord gebruikte voor de tv-serie ‘Het Zesde Zintuig; Plaats Delict’. Te zien woensdagavond bij RTL 4.

Willem Wijker, uitbater van Gasterij ‘t Woud, gelegen op de grens van Bergen en Egmond aan den Hoef, betrapte in de nacht van 30 april op 1 mei 2000 twee inbrekers in de woning boven het restaurant. Hij moest dit met de dood bekopen. De inbrekers schoten hem neer en vluchtten.

De daders werden nooit gepakt. Wel werden er twee verdachten opgepakt. Steef van de M. en Willem G. uit Castricum werden drie jaar na de moord echter vrijgesproken door het Amsterdamse gerechtshof.

Bianca, die ten tijde van de moord dertien jaar oud was, hoopt dat het tv-programma alsnog naar de daders leidt. ,,Daarom ben ik erin gestapt. Misschien dat de uitzending tips oplevert, dat hoop ik met de uitzending te bereiken. Ik wil weten wie mijn vader vermoord heeft.”

Bron: Noordhollands Dagblad

Lees ook:De zaak Willem Wijker (Zesde Zintuig Plaats Delict)
Lees ook:Tips nav de uitzending Zesde Zintuigs Vaatstra Zaak.
Lees ook:Moord Snaphaan bij Het Zesde Zintuig
Lees ook:Het Zesde Zintuig, de zaak Manon Seijkens
Lees ook:Het Zesde Zintuig De kerkhofmoord op Piet Mergelsberg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>