De zaak Adri Knops, Zesde Zintuig Plaats Delict

Aflevering 4: de zaak Adri Knops

Of we nu kijken of niet, de zaken vinden we hier wel terug op het blog omdat deze onze aandacht verdienen. Heeft u tips neem dan contact op met de Politie.

Na een paar uur sleutelen aan de auto van zijn vrouw gaat de gepensioneerde trucker Adri Knops even een proefritje maken. Zonder papieren op zak rijdt hij de straat uit. Vanaf dat moment is Adri van de aardbodem verdwenen. Dochter Dineke vecht jaren samen met haar broer Wim om de onderste steen boven te krijgen. Ruim 3 jaar later wordt Wim dood aangetroffen in een hotel op Curaçao. Het zal je maar gebeuren; je vader is plotseling vermist en drie jaar later vindt je broer een mysterieuze dood in een hotel op Curaçao. Na acht jaar is Dineke samen met haar moeder nog steeds bezig de onderste steen rondom de verdwijning van Adri Knops boven water te krijgen.

Testritje
Het is maandagmiddag 2 juli 2001. Adri heeft die ochtend de carburateur afgesteld van de witte Suzuki Alto van zijn vrouw en wil een testritje gaan maken. Zonder papieren of geld op zak gaat hij weg. Twee dagen na zijn verdwijning, op woensdag 4 juli, wordt de Suzuki teruggevonden op een parkeerterrein bij de voetbalvelden aan de Kruisnetlaan in Hoogvliet-Rotterdam. Dit is een plek waar Knops doorgaans niet zomaar komt. Zoekacties in de buurt leveren niets op.

Mannen
Het is die dag 25 graden. Adri moet iemand zijn opgevallen in zijn warme blauwe overall. Een fietser heeft die dag rond 14.40-15.00 uur, vlak na de sluis langs het Hartelkanaal tussen Spijkenisse en Geervliet, twee donker getinte Antilliaanse mannen zien lopen. Verdere uiterlijke kenmerken zijn dat de twee mannen veel op elkaar lijken, ongeveer 1.90 meter lang en goed gebouwd zijn. Mogelijk droegen de mannen een zwarte broek met witte T-shirts of kakikleurige overhemden.

Contact
Deze mannen hebben mogelijk contact gehad met Adri die ongeveer 500 meter verderop gezien is. Hij stond met zijn auto in de berm, met de motorkap open. Deze getuige heeft later op die plek een bril zien liggen. Helaas is die bril verdwenen en heeft men nooit kunnen onderzoeken of het de bril van Adri betreft.

Witte auto
Dezelfde twee mannen zijn op de dag van de vermissing van Adri in een kleine witte auto gezien. Ze reden met een hoge snelheid van Spijkenisse richting Geervliet. Een getuige herkende de auto en zwaaide naar de bestuurders omdat hij dacht dat Adri in de auto zat. De bestuurders van de auto doken weg. Een andere getuigenis verklaart dat de auto 3 of 4 juli nog verplaatst moet zijn geweest.

Vrijwillig?
De politie is destijds van een vrijwillige verdwijning uitgegaan. Voor de familie wijzen alle omstandigheden erop dat Adri iets is overkomen. Adri is vermoedelijk op het verkeerde moment, op de verkeerde plek, de verkeerde mensen tegengekomen.

Signalement Adri Knops 
Vermist sinds 2 juli 2001  
Leeftijd: 63 jaar  
Donkerblond/grijs haar  
1.74 meter lang  
grijsblauwe ogen  
draagt een bril  
Opvallend kenmerk: Adri mist een halve wijsvinger aan zijn linkerhand.  
Adri droeg op de dag van zijn verdwijning een blauwe overal met het logo HS van de firma Spijkenisse.

Heeft u nog tips over deze zaak? Neem dan contact op met de politie of met de redactie van ‘Het Zesde Zintuig – Plaats Delict’ via 035-6727777 of email naar: [email protected].

Bron: RTL 4 Zesde Zintuig Plaats Delict

Lees ook:UPDATE: Blijf uitkijken naar Milly Boele, nieuwe foto!!!
Lees ook:Reuzen bestaan…of toch niet…?
Lees ook:Chris Zoet, Moord op Willeke Dost, in september 2009 betrokken bij onderzoek!
Lees ook:Geen zwarte auto’s in de straten van Turkmenistan…
Lees ook:Telegraaf: ‘Politie laks bij verdwijningen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>