Liesbeth van Dijk en haar “Paranormale Kinderen” bij SBS 6 SEPTEMBER !!!!!

Nog heel even en SBS 6 zend het programma “Paranormale Kinderen” uit. De promo is al te zien bij de zender. Er wordt hard gewerkt achter de schermen om er een prachtig programma van te maken. Liesbeth kan ons nog niet exact vertellen wanneer het te zien is, maar we kennen SBS 6, zodra de promo er is komt ook ineens de aankondiging.

Liesbeth, het programma “Paranormale Kinderen” komt binnenkort op TV bij SBS 6. Wanneer begint het?

Daar mag ik nog geen uitspraak over doen! (Liesbeth zegt het met een knipoog)
 
Wat kunnen wij als kijkers verwachten van het programma? 

Er is een hoop commotie rondom kinderen met bijv ADD/ADHD/PD Nos/autischtische kinderen enz  enz. Kinderen die niet alledaags zijn, helaas is er nog nooit aandacht besteed aan paranormale kinderen. Ik merk het in mijn praktijk. Echter ook als ervaringsdeskundige door mijn eigen jeugd, waarin ik bijna alle psycholgen hier heb gezien en getest ben, dat er weinig is over en voor paranormale kinderen. Kinderen komen terecht bij psycholgen, remedail teaching enz enz. Daarin wordt niet door deskundige begeleid op paranormaal gebied en krijgen kinderen toch vaak last van andere verschijnselen. Een kind dat overgevoelig is en niet wordt gehoord (er wordt niet geluisterd naar het kind) kan zich natuurlijk anders gaan ontwikkelen terwijl het misschien gewoon paranormaal is. Ik ga nu met de kinderen samen kijken hoe ze het kunnen gebruiken voor zichzelf en van een “last” iets gewoons proberen te maken maar ook door er normaal mee om te gaan.
 
Hoeveel kinderen hebben zich al gemeld?

Veel kinderen hebben zich al gemeld, er zijn helaas veel kinderen die ook door de ouders gek worden gemaakt. Bijvoorbeeld omdat een moeder het gevoel heeft dat zij geesten ziet geeft zij het door aan het kind terwijl het kind het helemaal niet ziet. Er zijn heel veel kinderen die met opa en oma praten maar als ik er dan dieper op in wil gaan komen wij niet verder dat oma zegt dat ze niet mag snoepen of dat ze vroeg naar bed moet. Ik heb veel behoefte aan kinderen met een echte gave die concreet en aantoonbaar is. Ik heb bijvoorbeeld een jongentje die precies kan aanwijzen bij elk dier waar er eventueel een ziekte zit, dat is te checken bij de dierenarts. Kinderen die echt met concrete aanwijzingen komen daar wil ik mee werken.
 
Ik ken zelf een klein bijzonder meisje in Druten en ook een nichtje van mij praat echtmet haar overleden opa. Volgens mij is er veel behoefte aan een programma voor kinderen. Wat is jou motivatie geweest om dit programma te maken?

Mijn motivatie is dat ik heel graag met de zuiverheid van kinderen werk, geen truckjes, geen hot en coldreading maar oprechte paranormaliteit. In de wereld van volwassenen is zoveel haat en nijd. Ik ken niet een branche waarin er zoveel kwaadheid wordt gesproken over elkaar. Ik zie ook een heleboel oplichters die niet zuiver bezig zijn. Met kinderen is dit volledig uitgesloten zij gewoon recht op hun doel af en kennen geen onderlinge strijd. De kinderen vangen elkaar ook op dus delen hun angsten en ongenoegen met elkaar. De sessies die ik heb gehad met kinderen zijn heel bijzonder omdat je dan ziet hoe ze naar elkaar luisteren en ze voelen zich niet meer zo alleen. Ze hebben andere kinderen die hetzelfde hebben ( hoera)
 
Wat verwacht je van het programma? Herkenning voor de kinderen? Of?

Ik hoop dat kinderen die nu een andere “stempel”  krijgen met de verkeerde begeleiding de erkenning gaan krijgen dat ze niet liegen of fantaseren dat ze niet aan de pillen hoeven. Maar dat er inderdaad meer is tussen hemel en aarde. Waarom wel scholen voor hoogebegaafden en  waarom ook niet voor overgevoelige of paranormale kinderen. 
 
Zijn er nog opnames gepland?

Ja de opnames zijn al gepland ik ga straks de kinderen in hun eigen omgeving bezoeken ook eventueel de  school, familie, vriendjes enz enz.
 
Kunnen kinderen zich nog aanmelden, of beter gezegd, kunnen ouders contact opnemen om mee te doen? Zoja hoe kunnen ze dit het beste doen?

Ja kinderen kunnen zich nog aanmelden, echter wel kinderen met echt gave die aanwijsbaar is. Ieder kind is speciaal en uniek, maar het gaat mij erom dat de kids die er echt last van hebben. De kids die door hun omgeving niet worden begrepen om die een kans te geven dat er niets met ze  aan de hand is. 

Volgens mij kunnen wij volwassenen veel leren van de kinderen, wat heb jij geleerd van ze?

Hahaha de zuiverheid en oprechtheid, als ze iets niet voelen zijn ze daar oprecht in ze vijnzen niet. De kinderen met elkaar zijn zo blij dat ze een lotgenoot hebben ontmoet dat ze daar al van opbloeien.
 
Tenslotte wat wil je ons allemaal nog meer vertellen over dit bijzondere programma.

Kijk vooral naar SBS 6, mensen hoeven zich geen zorgen te maken dat het niet integer zal zijn. Integendeel ik heb alles op alles gezet dat dit een soort documantaire-achtig programma wordt met portrettjes van kinderen. Het wordt zeker geen circus, de kinderen worden volledig in hun waarde gelaten. Er zijn ook kinderen bij die niet op tv willen maar er erg nauw er bij betrokken zijn. Het wordt geen wedstrijd of “wanne be a popstar” programma het wordt een pedagogisch programma met een lach en een traan.
 
Met dank aan Liesbeth van Dijk en SBS 6.

Copyright Klaarhelder en Isabel Blanco mbt tot alle stukken uit de rubrieken columns, tv, voorspellingen, dossier en dossier Vaatstra, wetenschappers, mediums, interviews, films, oude doos, paravisie, nieuwtjes allerlei, beursagenda, religie en spiritualiteit, spookhuizen, sektes , tip van de week en alle andere stukken muv sapaho en vredesduif, alle rechten zijn overgedragen januari 2010 en gelden vanaf dat moment.

Lees ook:SBS 6: Liesbeth van Dijk en paranormale kinderen binnenkort op TV
Lees ook:SBS 6 zoekt paranormale kinderen voor programma Liesbeth Van Dijk
Lees ook:Paranormale kinderen geloofwaardiger dan volwassenen
Lees ook:SBS 6 nog deze maand met Paranormale Kinderen
Lees ook:SBS 6 zoekt jou! Paranormale kinderen

111 Reacties // Reageer

111 thoughts on “Liesbeth van Dijk en haar “Paranormale Kinderen” bij SBS 6 SEPTEMBER !!!!!

 1. Roos

  Leuk intervieuw! Het lijkt mij in elk geval een heel bijzonder programma. :)

    /   Reply  / 
 2. Emiel

  Er is een hoop commotie rondom kinderen met bijv ADD/ADHD/PD Nos/autischtische kinderen enz enz. Kinderen die niet alledaags zijn, helaas is er nog nooit aandacht besteed aan paranormale kinderen. Ik merk het in mijn praktijk.
  Dit wil ik wel even rechtzetten. Ik heb zelf namelijk over deze kinderen meerdere uitzendingen gemaakt in het verleden. Ik gun Liesbeth het programma maar ze is niet de eerste.

    /   Reply  / 
  1. kabouter

   Emiel, het is al een tijdje geleden, het is tijd dat je iets rechtzet.
   Jou onhebzuchtige welwillende paranormale bijdrage is eng gemeen.
   Jij weet echt niet waar je over spreekt.
   Jij preekt/spreekt uitsluitend voor je ego.
   Gaat het nu iets beter, of ben je nog steeds zo verbitterd ?

     /   Reply  / 
   1. Rob

    Pauper kabouter

      /   Reply  / 
 3. Kudo

  Eerst de belachelijke bedriegerij van Uri Geller met zijn vuile trucjes, en nu worden er zelf kinderen betrokken met dit soort onzin.

  Wat is de volgende stap? Spontaan nieuwe religies bedenken in een liveshow? Walgelijke kutkoppen dat jullie zijn.

    /   Reply  / 
  1. kabouter

   Kudo, ik heb je gevonden.
   Ik bouw kudo`s om je heen en daar verandert je kop van.
   Je kop wordt week en je lippen roze.
   Je toekomst is als je verleden. SH*T.

     /   Reply  / 
   1. Rob

    Werkloze bijstandsoplichter, alle tijd om onzin reacties te plaatsen
    Achter je computertje durf je wél, face to face een loser

      /   Reply  / 
 4. jacqueline

  beste sbs ik vind dat jullie nu echt te ver zijn gegaan om dit programma te maken waar in kinderen die paranormaal begaafd zijn te gebruiken.
  het onderwerp in een programma behandelen ok maar jullie doen deze kinderen onherstelbare schade aan door ze zo op tv te laten komen.
  jullie als makers van dit programma hadden beter moeten weten.
  let op mijn woorden dit gaat grote gevolgen krijgen en veel schade toebrengen aan de kinderen.
  vooral om de dat kinderen op spiritueel vlak nog te kwetsbaar zijn en zich niet goed kunnen verweren omdat hun spiritualiteit nog niet voldoende is ontwikkeld.

  denk aan de kinderen en niet aan de kijk cijfers!!!!!

    /   Reply  / 
  1. emiel

   Beste Jaqueline, ik ben het helemaal met je eens. Wat ik in het voorstukje zag deed mij de haren ten berge rijzen.
   Wat zal dat meisje gepest worden nu ze openlijk verteld dat de geest in de kast op haar kamertje zit.
   Eeen schande van SBS maar ok een schande van het medium Liesbeth van Dijk om zo’n programma te willen maken.
   Een ziekelijk programma waarvan ik hoop dat het slecht zal worden bekeken en voortijdig van de buis gaat.

     /   Reply  / 
   1. jacqueline

    Beste Emiel idd de kinderen die mee doen aan het programma zullen een extra last er bij krijgen doordat ze gepest zullen worden op school.
    Maar niet alleen dat ze zullen door de “gewone” niet spirituele mensen nog raarder aangekeken worden of erger nog vermeden.
    En dat komt puur door onbegrip en mischien wel angst voor de spirituele wereld.
    wel moet ik zeggen dat medium Liesbeth van Dijk op 1 punt wel gelijk heeft dat het taboe van kinderen en spiritualiteit onderbroken mag worden.
    Maar mijn vraag is dan waarom op deze manier?
    Het is zeker goed om kinderen die beschikken over spirituele gaves goed te begeleiden en te leren hoe ze met hun gaves om kunnen gaan.
    En daarbij ook hun gezin, hoe hun ouders bv het beste om kunnen gaan met hun spirituele zoon of dochter.
    Maar wat er door sbs vergeten wordt bij het maken en uitzenden van dit programma is de na zorg en begeleiding van de kinderen en hun familie.
    Wat grote gevolgen gaat krijgen.
    De kinderen voelen zich in meeste gevallen al als vreemd en raar omdat hun iets kunnen en hebben wat anderen niet kunnen en hebben.
    En door zo’n programma met slechte begeleiding en na zorg ben ik bang dat de kinderen hele maal in een isolament terecht komen.
    Dus mijn vraag is behandel het onderwerp “spirituele kinderen” in een programma maar laat die kinderen buitenbeeld en schrap dit programma.

      /   Reply  / 
 5. Mirna

  Belachelijke reacties, niet over nagedacht. Je kunt kinderen wel mee laten doen aan idols en allerlei shows, ouders die langs de lijn staan om hun kinderen op te zwepen dat ze moeten winnen. Maar op een oprechte manier om te gaan met hooggevoeligheid begeleid door psychologen en getest door deskundige kan niet?? Er schuilt een onwetenheid door het in het bijzondere te trekken maakt het kinderen ziek en angstig wel programma”s over ADHD enz. Door volwassenen worden kinderen angstig gemaakt. Het is een normaal gegeven dat kinderen meer voelen dan ouderen laat dat nu maar eens zien.Er zijn scholen voor hoogbegaafde maar waarom niet voor hoogegevoelige?? Tegenwoordig smullen mensen van OH Oh Cheriso dat kan wel…………?

    /   Reply  / 
  1. jacqueline

   @ Mirna
   Ik snap jou reactie wel en ergens geef ik je ook wel gelijk, echter is het wel zo dat ADHD een aandoening is en daardoor meer geacepteerd.
   Stel je voor dat jou kind op tv komt met het verhaal: Ik praat elke dag met een ” onzichtbaar” jongetje in mijn kleding kast.
   Wat denk je dat zijn klasgenootjes gaan zeggen en hoe hij of zij daarmee gepest gaat worden?
   Natuurlijk snap ik wel dat er allerlei argumenten zijn op te noemen om dit programma te rechtvaardigen, maar mijn punt is niet zo zeer dat dit programma niet mag of kan, mijn punt is juist dat men niet weet wat een grote belasting dit voor de kinderen zelf is.
   Doktoren en psychologen hebben genoeg kunde in huis om ADHD te begrijpen, echter wat betreft spiritualiteit snappen ze er niet genoeg van om daadwerkelijk te kunnen begrijpen wat er in die kinderen omgaat.
   Ik ben een groot voorstander van het idee achter het programma, maar de wijze waarop het gebracht gaat worden is slecht doordacht, gezien het feit dat de ouders hier waarschijnlijk ook geen grip op hebben.
   Je moet natuurlijk wel begrijpen dat dit geen idols is en dus ook niet iets is waar je voor kiest of wat je met een pilletje kan genezen en je kan het ook niet uitzetten.
   En zelfs voor de erkende paragnosten en mediums is het moeilijk om in het dagelijks leven hiermee om te gaan.
   Hoe moet dat dan met die kids?
   Die ondanks alle goede hulp in een keer in het diepe worden gegooid?
   Voor mij persoonlijk is spiritualiteit geen nieuwtje en ook geen raar iets aangezien wij zelf in de familie een gerenomeerd paragnost/ medium hebben.
   Maar heel veel mensen die dus niet geloven in dit en dit dus niet of nauwelijks snappen zullen raar hierop reageren.
   Dit geldt ook voor de kinderen die in dit programma mee doen, die zijn nog heel kwetsbaar (Uitzondering daargelaten)
   En dit is dus het punt waar het om draait.
   Als je ook met andere paragnosten praat (En dan heb ik het niet over de standaard kwakzalver) dan zul je ook horen hoe hun hun jeugd hebben ervaren, en dan zul je ook snappen dat dit programma mischien wel een goed doel dient, maar dat de uitvoering ervan en de gevolgen zwaar onderschat worden.
   Maar om een lang verhaal kort te maken beste Mirna, wat jij een belachelijke reacties noemt, noem ik gewoon gezond verstand aangezien ik niet de gene ben die: ADHD en OH Oh Cheriso als vergelijkings materiaal gebruikt voor spiritualiteit.
   Dit is geen aanval op jou, maar ik probeer je dus uit te leggen dat je het iets verder moet zoeken en even iets verder er over na moet denken voordat je zomaar een reactie plaatst.
   Wat betreft scholen voor “spirituele” kinderen kan ik alleen zeggen,
   Hele grote onzin!!! het is geen X-Men of zo.
   Spiritualiteit is zo uniek en zo verschillend dat het to op de dag van vandaag nog steeds niet begrepen wordt door wetenschappers.
   Mensen worden in diverse landen nog steeds voor gek verklaard en in sommige gevallen zelfs opgehaald door de mannetjes in een witte jas….
   En er zijn hele goede spirituele mensen hier op aarde, maar geen een van hun is instaat iemand anders ” het vak/ kunde of de gave (noem het maar hoe jij het wil) te kunnen leren.
   Aangezien je ermee geboren wordt je hebt het of je hebt het niet.
   En je kan er pas mee omgaan en je kan er pas mee werken wanneer jij ervoor klaar staat en mentaal en geestelijk er voor klaar ben.
   Voor de een is dit op zijn 10de jaar en voor de ander kan het misschien op zijn 80ste zijn.
   En dit proces is voor ieder uniek en daar zullen dikke 10en op een raport van de spirituele school echt niet aan mee helpen.
   Denk hier maar eens over na.
   Het enige wat wat wel goed aan een “school voor hooggevoelige” kinderen zou zijn is het wederzijds begrip dat gestimuleerd zou kunnen worden doordat de kinderen dan zelf ook kunnen zien dat hun niet de enige zijn die wat kunnen.
   En dit zou voor de ouders en familie ook goed zijn aangezien het bijdraagd aan de algemene acceptatie, welke zelfs hier in nederland nog een hoop tekort schiet.
   En mede daarom is dit programma geen goed idee.

   Met vriendlijke groet,
   Jacqueline

     /   Reply  / 
 6. emiel

  Ik heb zelf ervaring met het maken van programma’s en zeker over dit onderwerp.
  Het gaat alleen om de kijkcijfers. In al die idols programma’s is het al niet anders. Vraag door wie ze zijn opgegeven en het zijn bijna altijd anderen die het hebben gedaan.
  Tevens vind ik de gevoeligheid van een kind wel wat anders dan mee doen aan een muziek programma.
  Ik weet waar ik over praat

    /   Reply  / 
 7. Mirna

  Eerst kijken dan oordelen…………….Emiel kijk uit dat je door jaloezie niet verzuurd.

    /   Reply  / 
  1. emiel

   Mirna wees niet bang ik verzuur niet hoor.

     /   Reply  / 
 8. sandra

  hoi, ik kan nog niet oordelen/beoordelen over het programma, heb zelf twee kinderen die hoog begaafd zijn en toen overlegd om aan het programma mee te doen. het antwoord was direct nee, dan weet iedereen wat ik kan en daar zijn mensen bang voor. wat ik wel weet is dat kinderen onderling aan elkaar kunnen zien wie er begaafd of een extra ontwikkelde zintuig heeft en trekken naar elkaar toe (in het geheim dan) en wisselen informatie uit. mijn dochter kan dat ook aan mediums zien wie echt is en nep is en hoe diegene het doet. het schijnt dat echte mediums een bepaalde aura hebben en een beaalde frequentie en zij zien diegene die de boodschappen doorgeeft. als mijn kind dat ziet dan is ze echt onder de indruk, zo van ik ben niet de enige en voelt ze zichzelf weer sterk, maar schaamt zich voor de nepperij zoals ze dat noemt. we gaan rustig woensdag zonder mening of oordeel naar het programma kijken. ik hoop echt dat de kinderen ook goed opgevangen worden, want schoolkinderen zijn heeeelll harrrd onder elkaar, die hebben de meningen al wel klaar, en dan kom je op de volgende vraag: is dat de mening van het kind of is het de mening van een ouder, want meestal zitten de ouders erachter, die soms positief reageren maar meestal negatief, en dat vind ik zo jammer.vooral als er een bepaalde geloof in de familie zit zoals katholiek, dan heb je al snel duivels kinderen, maar ik zelf denk dat wij allemaal wel iets hebben gezien in de kindertijd en het weggedrukt hebben want het was niet normaal. en ja kan ook de volgende vraag stellen: wat als je kind iets ziet bij een klasgenoot waarvan de aura zwart is, aanvoelt veel woede angst en krijgt het woord scheiding binnen,maar durft niets te zeggen, gevolg komt mijn kind thuis, van dat kind is zo verdrietig en heeft veel pijn en de ouders zijn gescheiden, A wat is dat? B: gaan julie ook scheiden? moeten die kinderen zoveel last dragen van een volwassene? zulke kinderen hebben heel veel begeleiding nodig voor een zeer lange tijd, en ik praat niet over een paar maanden maar jaren en je moet ontzettend veel geduld hebben, en veel praten, en wat ik ook geleerd heb is dat een kind met een extra ontwikkeling ook graag kind willen zijn en niet continu alles kunnen zien, want zij zien niet alleen de mooie dingen maar ook de slechte dingen en die kunnen heel hard aankomen. liesbeth, ik hoop dat het een leuke/positieve uitzending wordt en dat het deuren opent voor andere ouders, maar mijn vraag blijft ook al is de uitzending voorbij krijgen de kinderen begeleiding, het is niet niks, de ene kind is er klaar voor de andere niet. en meestal zitten er ouders erachter die vol trots zijn mijn kind heeft een…. maar denkt niet na over de gevolgen. ik kijk uit naar de uitzending. misschien een idee om eens over een jaar te kijken hoe het met de kinderen zijn en hoe hun omgeving erop reageert, hoeft niet uitgezonden te worden, maar voor het kind zelf.

    /   Reply  / 
 9. sandra

  ps: X-men achtige mensen/kinderen bestaan wel.niet qua uiterlijk, maar wel de krachten, gedachtenlezers?beinvloeders, vuurmakers, iedereen kan het weer beinvloeden en dat kan ik maar mijn ogen worden niet wit ofzo of ik ga zweven, spullen op commando laten zweven en gooien, jajaja ze zijn er, maar wie is het? die kinderen/volwassene zijn beschermd door de overheid.

    /   Reply  / 
  1. Rob

   bron?

     /   Reply  / 
   1. kabouter

    Dag Rob, het gaat jou niets aan wat de bron is.

      /   Reply  / 
    1. Rob

     jawel, mislukt medium

       /   Reply  / 
  2. Rob

   o sorry, dat was sarcastisch/een grapje

     /   Reply  / 
   1. kabouter

    Dag Rob, oh sorry, heel ongeloofwaardig van jou.
    Geen grapje !

      /   Reply  / 
    1. Rob

     kansloze werkloze

       /   Reply  / 
 10. anoniem

  Als ouder zijnde zit er toch wel een grote steek bij je los als je je kind aan dit sensatie programma bloot stelt!!(en dan spreek ik me nog zachtjes uit)
  kinderen horen bescherming te krijgen tegen dit soort onzin programmas!
  KIJKCIJfERS daar gaat dit om, en ouders die hun kind hieraan bloot stellen mogen ze wat mij betrefd hun kind afnemen!

  Nooit nagedacht hoe een kind op school en op straat gepest gaat worden???

  Zoek naar echte hulp en betrek de kinderen NIET in de media!!
  Die alleen maar op geld en kijkcijfers belust zijn.

  Bah ik walg van dit soort programmas!!

    /   Reply  / 
 11. tv-fan

  Vind het wel erg makkelijk dat sommige mensen hier het programma al beoordelen en afkraken, terwijl de eerste uitzending nog niet geweest is. Denken jullie nu echt dat kinderen uitgebuit worden op tv bij zo’n gevoelig onderwerp ? SBS is niet achterlijk hoor.
  En ik hoorde net ook een meisje van 13, die meedoet aan programma toch net bij Life4U zeggen dat ze blij is met de hulp van Liesbeth. Dat ze nu af en toe ook haar gave uit kan zetten en dus niet hele dag info en dingen doorkrijgt. En dat ze niet bang is voor negatieve reakties, aangezien ze alle vervelende dingen al een keer gehoord heeft.
  Bovendien is het geen Popstars of andere talentenjacht. Maar krijgen de kinderen een platform voor hun verhaal en worden ze geholpen door Liesbeth. En kijken er straks misschien ook ouders of paranormaal begaafde kinderen die daar iets mee kunnen. Wat is daar mis mee?
  Ik vind het juist een gewaagde, maar vooral positieve aktie van SBS.

    /   Reply  / 
  1. Jacqueline

   Beste Tv-Fan
   Het is ook zeker goed dat er een platform komt, en het is zeker goed dat liesbeth de kinderen helpt.
   Dus in die zin kan ik je helemaal gelijk geven, echter we moeten niet vergeten dat de kinderen zoals dat 13 jarige meisje (Ja ik zag Live4u net) Een hele berg info over zich heen krijgen dat loopt uiteen van pesten tot …nou noem het maar op.
   Waar ze ook heen gaat iedereen zal haar kennen en iedereen zal het zijne ervan denken en waarschijnlijk uiten.
   Dan mag ze wel geleerd hebben hoe ze het ” uit” kan zetten maar dan zal ze er toch veel meer mee bezig zijn dan nu….gezien het feit dat iedereen haar zal kennen.
   Ik kan je zeggen dat de last dan heel heel zwaar wordt.
   Daarnaast is het ook zo dat je een gave niet zomaar uitzet of negeerd en met al die aandacht en blootstelling zal er toch een zware belasting op die kinderen worden uitgeoefend.

   Verder voer jij aan dat iedereen het programma veroordeeld voordat het uitgezonden is, dit is deels waar en deels onzin.
   Het is niet het idee dat weerstand oproept, maar meer de uitvoering ervan.
   Er zijn in het buitenland ook diverse programma’s geweest met soort gelijke onderwerpen, en er zijn heel veel onderzoeken geweest op dit front….welke ons allen een hoop wijzer hebben gemaakt (want das wel nodig aangezien dit toch een taboe is voor heel veel mensen) maar de mensen die meegewerkt hebben aan zulke programma’s en onderzoeken hebben heel erg veel over hun heen gekregen zowel goed and minder goed.
   Je praat hier niet over volwassenen je hebt het over kinderen.
   En dat is toch een heel belangrijk iets.
   Een volwassen persoon zal toch heel erg zich moeten aanpassen aan al die publieke info om er goed mee om te gaan, hoe denk je dat die kids zich zullen voelen?
   Snap je?

   Verder moet men heel goed onthouden dat die kinderen heel heel erg kwetsbaar zijn mede omdat ze nog zo jong zijn.
   Mocht SBS ergens iets vergeten, of niet goed over nagedacht hebben dan is de schade aan het kind al gedaan en ik denk dat je zulk risico niet wil lopen toch?
   Maar ik denk dat je wel begrijpt waar ik op doel, in mijn eerdere post heb ik een aantal serieuze argumenten opgenoemd dus die zal ik hier weglaten.

   Maar om een lang verhaal kort te maken, ik wil het programma of meer het idee erachter niet afkraken, maar ik stel wel grote vraag tekens achter de uitvoering ervan aangezien er zoveel verschrikkelijk veel fout kan gaan, en nog een heel erg belangrijk iets: pedagogisch gezien is er nog veel te weinig draagkracht en kennis om deze kinderen goed te kunnen helpen dat is gewoon een bewezen feit.
   En mede daarom is het pedagogisch ook niet verantwoord om kinderen van 13 (en ouder en jonger) bloot te stellen aan al deze aandacht, en alles wat erbij komt kijken.
   Daarnaast die kinderen zijn gewoon gezegend met hun gaves wat een heel mooi iets is.
   Ik heb begrip en respect voor deze kinderen, daarnaast mede omdat ik zelf iemand in de familie heb die gerenomeerd is om zijn gaves weet ik maar al te goed hoe zwaar dit is en welke gevolgen er aan vast kunnen zitten.
   Het probleem is dan ook dat de hele spirituele wereld zo complex is, en dat maakt de zaken nog lastiger dan het is.
   Ook omdat niet alle mensen dus kinderen en volwassenen de zelfde gaves hebben dus het is onmogelijk om een label te plakken op de gaves en het is onmogelijk om 1 begeleidings plan op te stellen om dat elke case/individu uniek is.
   Dus wat voor de 1 goede begeleiding kan zijn kan bij een ander heel veel schade toebrengen en daar wordt veel te weinig bij stil gestaan.
   Hier wil ik het voorlopig even bij laten want het is niet mijn bedoeling om een heel boekwerk aan informatie hier neer te zetten.

     /   Reply  / 
   1. tv-fan

    Wat ik heb begrepen, is dat de kinderen ook door psychologen begeleidt worden voor het tv-programma. En niet zomaar geselecteerd worden. Tuurlijk blijft het lastig inschatten wat voor effect zo’n programma heeft op een kind. Maar ik denk ook dat ouders in 2010 dat redelijk goed kunnen inschatten voor hun kind of het goed is of niet. De uitzending kan bovendien ook positieve effecten hebben. Dat kinderen er meer over durven te praten met leeftijdsgenootjes, die misschien ook de uitzending hebben gezien. Of nieuwsgierig zijn. Ik denk dat pesten van deze kinderen omdat ze anders zijn, tien keer erger is en meer schade aanbrengt dan hun verhaal doen in een tv-programma.

      /   Reply  / 
 12. Jacqueline

  Ja zonder meer het pesten zal idd een groot probleem zijn.
  Echter uit ervaring binnen de familie en erbuiten is gebleken dat psychologen (Een heel enkele uitzondering daar gelaten) echt heel erg slecht op de hoogte zijn hoe de menselijke emoties en gedachtes zich uiten en vormen als er spiritualiteit in het spel is.
  De Nederlandse psychologen en soort gelijke collega’s hebben niet de kennis in huis om serieus met spiritualiteit om te gaan daarvoor is het kennis draagvlak nog veel te klein binnen nederland en buiten nederland.
  Dit wordt keer op keer weer bewezen.
  Dhr Treffers (Een zeer geleerd en gerenomeerd persoon binnen de kinder psychologie) heeft een aantal jaar terug op TV soort gelijke programma’s en de effecten ervan duidelijk gemaakt.
  Nu heb ik met die man weinig op, maar wat hij iig als nederlands meest vooraanstaande proffesor en psycholoog wel heel duidelijk maakte is dat binnen de EU en ver daarbuiten, deze kinderen totaal niet worden begrepen en dat de kennis nihil is.
  Daarnaast zijn de lopende onderzoeken nog maar een druppel op de gloeiende plaat aangezien spiritualiteit medische gezien nog steeds niet erkend en geacepteerd is, althans nog niet genoeg.
  Het is geweldig dat er steeds meer begrip voor gaves in het algemeen groeit alleen denk ik dat SBS beter nog even kan wachten tot er meer kennis en draagvlak is zodat deze kinderen en mensen de hulp en respect krijgen die zij verdienen.
  Het is een groot probleem binnen de psychologie dat er zo verschrikkelijk weinig kennis is over dit soort zaken.
  Waardoor volgens mij en vele andere de hulp die aangeboden wordt toch tekort zal schieten.
  Wat ik echter wel heel netjes vindt van SBS is dat ze uberhaupt moeite doen om iig enige vorm van hulp te bieden.
  Maar zoals ik al zei, gebrek aan kennis is en acceptatie zal zeker op langer termijn een groot probleem worden.
  Overal waar je komt of waar je info kunt halen zul je zien dat de psychologie nog in de kinder schoenen staat als het op spiritualiteit aankomt, dit blijkt keer op keer en is ook breed uitgemeten in vak bladen en er is genoeg over geschreven waaruit blijkt hoe complex dit is.
  Dat is dus iets wat SBS tegen heeft aangezien zoals ik al zei het niet te verklaren is, het is geen ziekte, die mensen zijn ook niet gek en last but not least het kan nauwelijks worden begrepen.
  Dus hoe graag die psychologen willen helpen en dat op hun manier ook wel zullen doen denk ik toch dat die mensen nog geen flauw idee hebben waar ze mee bezig zijn.
  Dat maakt het ook zo zwaarwegend want zonder kennis kun je dus ook niet handelen.

    /   Reply  / 
  1. Mirna

   Sorry dat ik het je moet zeggen maar wat kan jij zeuren. Jij pakt dit medium om al je aandacht te krijgen over iets waar jij ooit iets over hebt gehoord. Haal het uit de taboe sfeer en dan hou jij het niet in stand als iets bijzonders.
   Door dit soort zweefkezenrij krijgen kinderen van jou een verkeerde stempel. Doe er niet zo zwaar op de ahnd over en wees blij dat er eindelijk eens iets gebeurd!

     /   Reply  / 
   1. emiel

    Mirna als er iemand geen kennis van zaken heeft ben jij het wel.
    Dat blijkt uit al je reacties.
    Ik hoop dat het programma in deze stijl heel snel verdwijnt

      /   Reply  / 
   2. Elspeth

    Mirna sorry maar ik vind dat je weinig kijk er op hebt.
    je zult zien dat het niet zo positief zal gaan uitpakken.

      /   Reply  / 
 13. Jacqueline

  Mirna even voor jou duidelijkheid
  Ik weet wel degelijk waar ik over praat, en das geen horen zeggen kennis.
  Ik ken treffers persoonlijk, kan jij dat ook zeggen?
  De hoeveelheid kennis die jij uitstraald in je reacties is ronduit gezegd bagger….
  Als jij niet weet waar je over praat, of als je niet weet waar de bezwaren van de posters hier op het blog vandaan komen.
  Dan vraag die mensen om uitleg of houd je mond want dit antwoord van jou:

  Mirna:
  25 oktober 2010 om 11:18

  Sorry dat ik het je moet zeggen maar wat kan jij zeuren. Jij pakt dit medium om al je aandacht te krijgen over iets waar jij ooit iets over hebt gehoord. Haal het uit de taboe sfeer en dan hou jij het niet in stand als iets bijzonders.
  Door dit soort zweefkezenrij krijgen kinderen van jou een verkeerde stempel. Doe er niet zo zwaar op de ahnd over en wees blij dat er eindelijk eens iets gebeurd!

  Is niet echt doordacht en zegt meer over jou dan de gemiddelde blogger op deze site.
  Als ik een suggestie mag doen? Pak een boek en ga eens wat lezen misschien wordt je er iets wijzer van.

  Want je hebt schijnbaar nog helemaal niets begrepen van wat de mensen hier beschreven hebben.

  @ Emiel

  LOL

    /   Reply  / 
 14. carin

  Zoals aan alles, zit ook hier een positieve en negatieve kant.
  En toch wordt het eens aan de tijd, dat er via de media,een medium een doorbraak krijgt en dit taboe aan het daglicht stelt.Hoeveel ouders hebben zo een kind?En hoe gaan zij daar mee om?Hier valt wat te leren en bespreekbaar te maken, want dat ik hard nodig met wat ik al heb gezien.Liesbeth, toi toi toi.Eindelijk iets leerzaams op SBS.

    /   Reply  / 
 15. Jennifer

  Ik zou heel graag willen weten hoe ik een afspraak kan maken met Liesbeth. Ik heb het gevoel soms dat er een paar geesten om me heen zitten, vooral mijn vader en overleden partner.

  Mijn moeder die haar man, broer en moeder is verloren, heeft heel erg behoefte aan contact, aangezien ze nog steeds geen afsluit heeft kunnen maken.

    /   Reply  / 
 16. m

  deze programma heeft mijn ogen geopend wand ik herken een paar punten van de kinderen die in de uitzending waren pffff ben zo blij met de uit zending wand ik heb een zoon van bijna 12 jaar al van af de peuter school word mijn zoon heel vaak gepest en als ik vraag waarom zij hij altijd ze begrijpen mij niet en van af hij kon lopen liep hij op zijn tenen en afentoe doet hij dat nog steeds.
  op school door leerkrachten werd hij ook steeds als een vervelend kind gezien en ze zijden dat hij naar een speciaale school zou moeten maar mijn zoon heeft een gemiddelt maar hij is snel afgelijd en vrtoon hij clouwn gedrag wat andere niet leuk vinden.
  mijn zoon heeft ook geen echte vrienden alleen zijn jongste broertje en speelt ook graag liever met jongere kinden.
  ik heb mijn zoon door gezuer van de eerst school afgehaald en naar een ander school ingeschreven deze school ging wel wat beter maar zij maakte ook grote zorgen om het gedrag van mijn zoon dus werd hij gezien door kinderarts voor zijn inspanning astma en werd weer door verwezen naar kinder psygoloog dus van af zijn acht jarige leeftijd werd er ritalin voor geschreven nou mijn kind werd een zombi door de medicatie maar zijn leerprestatie werd wel beter maar de angsten werden erger wand hij had alleen overdag de medicati anders kon hij niet in slaap komen.
  ben gestop met de medicatie waar de school niet mee eens is wand hij heeft weer een paar woede aanvallen gehad omdat de meester te aanvalt naar hem is geweest dus weer niet begrepen werd.
  zo kan ik nog wel uren door gaan maar ik weet nu wat ik met mijn kind kan doen om hem meer tebegijpen en hopen dat hij die rot medicatie meer moet slikken.

  bedankt m

    /   Reply  / 
  1. carin

   Mail me eens:[email protected] of kijk eens op paranormalsocietyworld.com, daar zijn mensen die willen helpen.
   Ik heb direct gezegd dat zo een programma nodig is, om mensen aan het denken te zetten, want velen hebben een kind met een gave,die niet begrepen wordt, door ouders, omgeving, leerkrachten enz.

     /   Reply  / 
  2. Rob

   Wees alsjeblieft kritisch voordat je allerlei mensen je laat vertellen wat er ‘mis’ of ‘anders is aan je kind.

   Ook al is er misschien een verschil met andere kinderen (geen kind is hetzelfde natuurlijk) toch is hij vast voor 99,99 % hetzelfde als andere kinderen.

   Het verschil zit vaak in hele kleine dingetjes, die grotere gevolgen kunnen hebben. vaak zijn dit losstaande problemen.

   Hier is geen eenvoudig antwoord op te geven. Als iemand beweert dat hij geesten ziet bv. heb je eindelijk een antwoord, dat je wellicht wat rust geeft omdat je weet wat er allemaal aan de hand is.

   Het geeft wellicht rust, maar lost niet veel op in de meeste gevallen.

   Succes en sterkte

     /   Reply  / 
   1. kabouter

    Kritisch of sceptisch , Rob ?
    Jou basisgedachte rammelt als de ketting van een geketende geest.
    99,99 % gelijkenis met andere kinderen is een slag in de lucht.
    Jij hebt misgeslagen.

      /   Reply  / 
    1. Rob

     Wil jij iemand anders zijn/haar kind anders of raar noemen? Alleen maar omdat een kind enkele (medische/psychiatrische) afwijkingen heeft?

     Een kind is een kind, tijdens stages heb ik veel kinderen mogen ontmoeten met de meest verschrikkelijke terminale ziektes, deze kinderen willen voornamelijk gewoon kind zijn, en niet anders of raar.
     Ik denk dat dat voor de kinderen van dit programma ook geld

       /   Reply  / 
     1. kabouter

      Dag Rob, wat ik wil gaat jou niets aan.
      Wat jij zegt heb ik niet gezegt.
      Jij bent gevaarlijk in de war.
      Ga zo door en ik laat al mijn demonen op jou lichtgidsen af.

        /  
     2. Rob

      Misschien dat Liesbeth je kan helpen met je demonen?

        /  
     3. kabouter

      Dag Rob, ik wens je veel sterkte.
      Ik heb mijn oncontroleerbare demonen al op je losgelaten.
      Jou aartsengel en lichtgidsen zijn gevlucht, voorlopig moet je het in je eentje doen. Brr, brr, eng he Rob, geen rok om je achter te verschuilen.

        /  
     4. Rob

      Ik heb juist steun van vele nieuwe lichtgidsen, ze laten mij zien dat kaboutertje schizofreen is

        /  
 17. Sabine

  Ik weet zeker dat heel veel kinderen (als ze mogen kijken van hun ouders) veel aan dit programma zullen hebben. Als je alleen al die last van het meisje af zag vallen toen ze eindelijk sprak over wat er met haar vriendinnetje was gebeurt en welk effect dat op haar heeft gehad… Dat maakt dat hele programma al de moeite waard! Ik weet uit eigen ervaring hoe bang je kan zijn als klein kind wanneer je hiermee te maken krijgt. Het kan heel eenzaam en eng zijn en dan is het een verademing wanneer je iemand tegen komt die je hierin begeleid. Er rust nog een veel te groot taboe op, waardoor die kindjes zich ook belemmerd voelen. Daarom is het juist hartstikke goed dat dit op televisie komt, want het wordt nu opeens bespreekbaar. Ik hoop juist dat, door dit te laten zien op tv, er meer paranormaal begaafde mensen kinderen hierin willen gaan begeleiden. Dat is ontzettend belangrijk.

  Ik ben het alleen wel eens met iemand hierboven die opmerkte dat Liesbeth van Dijk Ruben gebruikte om iets mee te kunnen pikken van wat hij waarnam. Rubens gave is duidelijk sterker dan dat van haar. Zij merkte de geest niet eens op! Ze zal vast een redelijk medium zijn, maar ik vind het jammer dat zij degene is die deze kinderen moet gaan begeleiden. Ik denk dat er in Nederland geschiktere mensen te vinden waren. Dat is denk ik een gemiste kans, want daardoor leek het af en toe wat amateuristisch en dat is jammer, want het idee erachter is zo mooi en zo nodig…

    /   Reply  / 
 18. vincent

  ik heb een rare vraag ik heb geen of ik weet het niet of ik het wel heb
  ik heb een probleem, ik heb soms het gevoel dat ik soms gesten zie maar ik weet niet of ik het echt zie
  en soms zie ik dingen dat niet zal gebeuren toen ik 5 jaar was kreeg ik dingen te zien dat nu echt zijn gebeurt KAN JIJ MIJ HELPEN ER VAN AF,KAN IEMAND MIJ HELPEN ER VAN AF

    /   Reply  / 
  1. carin

   Als dit een serieuze vraag is, mail maar.Het kan……
   [email protected]..Graag het hele verhaal en duidelijk omschreven.

     /   Reply  / 
  2. Rob

   Als dit een serieuze vraag is: mail naar [email protected]
   Ik heb het hele verhaal nodig om tot een antwoord te komen.

   mvg, Rob

     /   Reply  / 
   1. kabouter

    Jij krijgt niets, Rob.
    Jij hebt de verkeerde lichtgidsen.
    Jij reist richting duisternis.

      /   Reply  / 
    1. Rob

     Zuurstofverspillende kabouter, parasiet van de samenleving, het is beter voor de wereld als jij een einde aan je leven maakt. Volgens de lichtgidsen van het Vaticaan ben jij een bron van kwaad en duisternis. Verdwijn demoon!

       /   Reply  / 
 19. Michael

  Ik kan me de kritiek op dit programma heel goed voorstellen. Wat spiritualiteit zijn we in Nederland erg doorgeschoten. Doodnormale dingen worden nu in verband gebracht met geesten. (“Mijn kat zit vaak zomaar te staren, dus dat beest is vast paranormaal begaafd en ziet entiteiten.”)

  Dan zijn er ook nog zogenaamde mediums zoals Char die roepen: “Do you know anyone with an A? …a B? …C? … D?” “Ja, mijn overleden moeder heet Dineke. Wat knap van Char dat ze dat heeft kunnen raden!”

  Paranormale gaven kunnen niet wetenschappelijk worden aangetoond. Daarmee wil ik niet zeggen dat het niet bestaat, maar ik wil er wel mee zeggen dat mensen heel makkelijk kunnen roepen dat ze erover beschikken. Veel mediums houden de boel voor de gek en mensen die naïef zijn, trappen erin.

  Ook ik was van tevoren skeptisch over het programma “Paranormale kinderen”. Maar ik moet zeggen dat ik door dat programma wel minder snel mijn oordeel klaar heb. Ik geloof best dat er mensen zijn die aura’s zien.

  Ik vind het goed dat de opzet van het programma voornamelijk draait om wat die kinderen ervaren en dat de vraag of paranormale begaafdheid wel of niet bestaat en wat het nou eigenlijk precies is, toch open blijft. Het is aan de kijker om die conclusie te maken.

  Misschien moeten we minder snel roepen dat mensen gek zijn als ze beweren dat ze aura’s zien. Maar ik wil er ook aan toevoegen, sla niet helemaal door naar de andere kant en wees ook niet te goedgelovig.

    /   Reply  / 
  1. Bep

   Je reactie en het artikel in het A,D, van vandaag stimuleerde mij om te reageren, Liesbeth brengt met haar ervaring,en een thema wat nog zo in de taboe sfeer zit,kwalitatief een zeer boeiend en leerzaam programma, Liesbeth, kijk naar al die mensen die wel je programma graag zien, Het doel is: deze paranormale kinderen helpen hoe om te gaan met hun belevingen en emoties,Dat gaat je prima af Liesbeth, Laat de kritiek voor wat hij is en doe wat je goed doet,Als mensen het niet willen begrijpen, er niet voor open kunnen staan, dan is dat jammer en hun beleving, Bedankt voor je inzet voor zo’n moeilijk te maken programma, ook voor de kinderen Sterkte en succes Liesbeth,

     /   Reply  / 
   1. Rob

    ik krijg juist van mijn lichtgidsen door dat Liesbeth een oplichtster is die kinderen uitbuit voor commerciële belangen en dat jij gestopt moet worden. Ik zelf vind het allemaal wel prima wat je doet, ‘live and let live’ zeg ik altijd.
    maar mijn lichtgidsen zeggen dat je heel voorzichtig met deze kinderen moet zijn, die nu een nog meer een stigma krijgen. Veel van deze kinderen vallen al buiten de boot helaas..

    En door kinderen/mensen ‘anders’te noemen creëer je een potentiël gevaar voor de ‘anderen’ in slechte of roerige tijden, of wanneer het dunnen laagje beschaving van ons los laat, zijn deze ‘anderen’ vaak de lul (krijgen bv. de schuld van alle problemen)
    Denk aan heksenvervolgingen (dat mensen zoals Susan Smit zichzelf heks noemen is dus ook een potentieel gevaar)

      /   Reply  / 
    1. kabouter

     Rob , ik ben bezig mij op jouw lichtgidsen te richten.
     Ik heb ze al gevonden, moeiteloos.
     Je krijgt binnenkort weer bericht van ze.
     Wees voorbereid dat je binnenkort alleen wandeld op een onbekende weg. Ik wens je veel geluk en wijsheid.

       /   Reply  / 
     1. Rob

      Jij bent echt kansloos en arm, een echte pauper. Het tegenovergestelde is waar- in jou belevingswereld is waar en onwaar anders gedefinieerd, jij leeft in een ander paradigma en staat niet in onze samenleving.

      Je kan je beter bezighouden met anderen die ook een psycho-organische stoornis hebben

        /  
 20. Marieke

  ik heb eigenlijk een vraagje aan Liesbeth van Dijk.
  ik ben 16 jaar, en mijn vriend zijn zus heeft een heeft waar een meneer is overleden toen zei daar woonde.
  maar nu heb ik als ik daar naar beneden loop, het gevoel dat daar iemand loopt.
  En dan sluit ik mezelf meteen op op het toilet, omdat ik eigenlijk ook een beetje bang ben. kan je me misschien vertellen wat da is?
  bedankt. Marieke

    /   Reply  / 
  1. carin

   Dat is een energie of entiniteit, die jij voelt.Je opsluiten heeft geen zin,angst is overbodig en vooral niet nodig.Sluit jezelf af, door te aarden, te beschermen of ga door met wat je wil doen en negeer.Vind je het interessant, verdiep je eens in de materie, het paranormale.

     /   Reply  / 
  2. Rob

   Dat is niet erg hoor, zoveel mensen hebben dat. Dat is evolutionair en daar is niks geks aan.

   Je hersenen reageren instinctief op potentieel gevaar: je voelde het niet direct zelf toch? Als je het van de vriend van je zus hebt gehoord o.i.d? reageer je dus gewoon op wat je anderen hebt horen zeggen.. zo kan je bv. ook kleine kinderen bang maken

     /   Reply  / 
   1. kabouter

    Rob , je hebt de vraag niet begrepen.
    Ik begrijp jou en je lichtgidsen wel.
    Je bemoeit je met zaken waar je niets van begrijpt.

      /   Reply  / 
    1. Rob

     Jij begrijpt mij en mijn lichtgidsen niet. Van veel zaken heb ik wel verstand en inzicht, van veel zaken ook niet, het gaat hier meer om een mening btw.

     Mede door een Bachelor Verpleegkunde, een Master Geschiedenis veel stages en werkervaring ben ik van mening dat ik hier kan en mag reageren.

       /   Reply  / 
     1. kabouter

      Dag Rob, jij bent zo simpel (te begrijpen), begin met al je kennis een studie ZWIJGEN en doe dat dan.

        /  
    2. Rob

     Jij begrijpt ongetwijfeld niks van materie en anti-materie of van relativiteit e.d. als je die basis gegevens niet snapt, heb je ook geen inzicht in het paranormale en trancedente.

     Indien je het normale niet kan doorgronden, kan je het paranormale al helemaal niet doorgronden

       /   Reply  / 
 21. Sunshine

  Hoi Liesbeth,
  Ik vind jou programma heel belangrijk,en persoonlijk denl ik dat het juist voor de kinderen een openbaring is dat ze zichzelf mogen zijn en dat ze er over kunnen praten.
  Zelf heb ik een dochter van 3 en vanaf het moment dat ik een aantal maanden zwanger was wist ik precies te verwoorden hoe ze qua karakter zou zijn en voel ik haar meer dan feiloos aan.Als baby was ze heel onrustig ondaks de rrr de tips van het cb gingen zo tegen mij gevoel in (laten huilen)Later kreeg ze er woedeaanvallen bij zo klein als ze is.En ik zag dat het niet was omdat ze haar zin niet kreeg maar echt frustatie.We hebben hulp gevraagd en zijn tot de ontdekking gekomen dat ze hoog sensitief en mogelijk een gave gaat ontwikkelen.Ik zie aan haar blik of ze”hier”is of ver weg.Vanaf het moment dat we hulp hebbeb zijn er heel veel dingen op hun plaats gevallen en ze is pas 3!!Ik ga zoveel mogelijk mijn best doen om haar te helpen in haar ontwikkeling zonder er al te veel nadruk op te leggen.Misschien gaat het over misschien niet.Maar ik weet zeker dat de kinderen die mee doen dit erg prettig vinden en ik vind het erg jammer dat het niet gewoon zo mag zijn maar dat er een hele troep mensen is die denkt er wat van te moeten zeggen.Een kind kan dan wel pas 6,7,of 8 zijn maar ze weten echt wel wat goed voor hun is.Laat ze zelf beslissen.

    /   Reply  / 
 22. Emma

  Ik heb eens wat reacties doorgelezen en ik vind het jammer dat er zo negatief op het programma gereageerd wordt. Ik kan me helemaal aansluiten bij het standpunt dat deze kinderen gepest zullen worden… maar daar hebben ze een programma niet voor nodig. Ik ben 18 jaar en ben mijn hele leven al paranormaal. Mijn jeugd ligt dus nog vers in het geheugen en ik ben ook altijd gepest. Toen mijn ouders begonnen te ontdekken wat er met mij aan de hand was hebben ze in overleg met mijn school besloten dat het maar het beste was dat niemand ervan af wist. Achteraf is dat ook niet goed geweest. Kinderen en ook volwassenen vonden me raar omdat ze wel iets anders aan me zagen maar niet wisten wat.

  Ik neem aan (logisch gezien) dat ouders goed met hun kind overlegd hebben voordat ze zich hebben opgegeven voor dit programma. Zo’n kind wilt ook graag geholpen worden (Want uit ervaring kan ik zeggen dat het heel frustrerend is als niemand je kan helpen, zelfs mediums/therapeuten niet). Ik kan me goed voorstellen dat veel mensen hier niet in (willen) geloven. Als kind twijfelde ik ook altijd aan mezelf. Vroeg me af of het wel allemaal waar was wat ik zag/voelde/hoorde of dat ik gewoon een raar kind was waar ergens een steekje los zat. In de loop der jaren heb ik voldoende bewijs voor mezelf gekregen om zelf te geloven dat alles waar is. Ik vind het dan ook heel moedig van al die kinderen om voor hun prachtige gavens uit te komen! Door al die negatieve ervaringen gaan kinderen hun gavens wegduwen, willen ze normaal zijn (heb ik zelf gedaan) en dat is zonde! Het maakt niets uit wat andere zeggen, zolang je in jezelf gelooft.

  Daarom denk ik ook dat dit programma ook zeer zeker veel positieve kanten heeft! Het is een bevestiging voor alle paranormale kinderen dat ze niet de enige zijn en dat het bestaat. Het kan ook een grote hulp voor ouders zijn, die niet weten wat er met hun kind aan de hand is en hoe ze hun kind kunnen helpen. Ik heb nooit iemand ontmoet die hetzelfde had/kon als ik. Soms wel kleine stukjes maar het kwam toch nooit overeen. Door dit programma herken ik bepaalde gavens die ik zelf ook heb ervaren. Het programma is voor mij dus zeker de moeite waard!

  Ik kan ieders bezwaar echt voorstellen! Maar probeer het ook eens van de andere kant te bekijken. Het is moeilijk je plek in de maatschappij te vinden als je zo’n geheim met je meedraagt. Misschien dat dit programma deuren voor ons zal openen en het straks geen geheim meer hoeft te zijn.

  Iedereen bedankt die er begrip voor heeft/toont. Dat helpt echt.

  Groetjes Emma

    /   Reply  / 
  1. Mike

   Ik vind jouw reactie echt heel goed verwoord! Je slaat de spijker op zijn kop. All what matters is dat je jezelf accepteert en dat de mensen die van je houden je accepteren. Je bent wie je bent en je moet het leven leiden wat je zelf wilt leiden.

   Ik ben niet paranormaal begaafd. Ik kan me enigszins verbeelden hoe dat zou kunnen zijn, maar daar houdt het mee op. Maar ik wil je bij deze meegeven dat ik wel heel goed weet hoe het is om je eenzaam te voelen, omdat mensen je niet begrijpen en daarom maar raar vinden. Je bent dus zeker niet de enige!

   Naarmate je ouder wordt, leer je stukje bij beetje om te gaan met jezelf en met je medemens. Aan de manier waarop jij je reactie hier hebt verwoord, maak ik al op dat je een intelligente meid bent. Dat is ook een gave. Een hele belangrijke gave trouwens! Dus laat je niet gek maken door mensen die je niet begrijpen, je komt er wel. Onthoudt dat maar eens!

     /   Reply  / 
   1. kabouter

    Dat geld ook voor jouw reactie , Mike.
    Mooie spirituele gedachte van je.

      /   Reply  / 
 23. linda Ferreira

  Hoi lIesbeth
  Ik vindt jou programma te gek..
  Heb vandaag genoten van dat mannetje van 8 jaar…….Wat zal hij zich gaan ontwikkelen in de loop dr jaren
  Mijn complimenten hoor….zekers voor jou dat je de kinderen ook kan helpen
  GA ZO DOOR!!
  LInda

    /   Reply  / 
 24. Olga Bosman-Versloot

  Hi Liesbeth, Kijk elke keer met m’n dochter naar jouw programma en vind het heel indrukwekkend om te zien wat die kinderen allemaal meemaken.
  Bij de eerste uitzending zei ik al tegen m’n dochter dat ik vroeger op de lagere school ook een Liesbeth van Dijk in de klas had en veel op jou leek. Ik herinner me strak naar achter gekamd haar en een lange vlecht.
  Bij de volgende uitzendingen kreeg ik steeds meer de indruk dat jij het moest zijn. Na even te hebben ‘gegoogled’ bleek jij het inderdaad te zijn. Veel succes met het helpen van deze kinderen, want zoals we kunnen zien, blijken zij het best zwaar te hebben.
  Groetjes Olga Versloot

    /   Reply  / 
 25. Rob

  Hoi Liesbeth, ik krijg van mijn lichtgidsen door dat jij een oplichtster bent die kinderen uitbuit voor commerciële belangen en dat jij gestopt moet worden. Ik zelf vind het allemaal wel prima wat je doet, ‘live and let live’ zeg ik altijd.

  maar mijn lichtgidsen zeggen dat je heel voorzichtig met deze kinderen moet zijn, die nu een nog meer een stigma krijgen. Veel van deze kinderen vallen al buiten de boot helaas..

    /   Reply  / 
  1. kabouter

   Dag Rob, laat Liesbeth met rust, ik neem je al je lichtgidsen af als je doorgaat.

     /   Reply  / 
   1. Rob

    Ik wacht nog steeds, als je iets niet waar kunt maken, waarom zo dapper doen

      /   Reply  / 
  2. lynette

   hallo rob, mijn dochter van 8 is juist heel blij met dit programma. Ze weet nu teminste dat er nog meer kinderen zijn zoals zij. ze voelt zich daar heel goed bij.

     /   Reply  / 
 26. Rob

  En door kinderen/mensen ‘anders’te noemen creëer je een potentiël gevaar voor de ‘anderen’ in slechte of roerige tijden, of wanneer het dunnen laagje beschaving van ons los laat, zijn deze ‘anderen’ vaak de lul (krijgen bv. de schuld van alle problemen)

  Denk aan heksenvervolgingen (dat mensen zoals Susan Smit zichzelf heks noemen is dus ook een potentieel gevaar)

    /   Reply  / 
  1. kabouter

   Dag Rob, laat Susan Smit met rust, ik bewaak haar naam.

     /   Reply  / 
   1. Rob

    Susan Smit is een potentieel gevaar voor de samenleving zeggen mijn lichtgidsen (er zit ook een aardsengel bij) dus dat kan ik niet doen. Een naam bewaken lijkt mij praktisch onmogelijk

      /   Reply  / 
    1. kabouter

     Ik heb je gevraagt van de naam af te blijven.
     Je wil niet ?
     Jammer voor jou, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar ga je nu.
     Je lichtgidsen zijn nu de weg kwijt.
     Jij hebt nu geen aartsengel meer, je bent nu alleen, heel alleen.

       /   Reply  / 
     1. Rob

      4 maal nee, zonde van alle zuurstof en voedsel dat jij hebt verbruikt in je kansloze excuus voor een leven, daar hadden andere mensen heel wat aan gehad

        /  
 27. kabouter

  Liesbeth van Dijk doet iets en wist van te voren dat er kritiek zou komen. Zij lijkt mij intelligent genoeg om iedereen in hun waarde te laten. Dat kan niet gezegt worden van Emiel.
  Tikje misplaatst sarcasme, dat kan ik ook Emiel.
  Rob valt ook een beetje op. Ik weet dat jou lichtgeesten in de war zijn. Je verschuilt je, een tikje laf. Jij bent niet instaat te stoppen. Ik zal je helpen.

    /   Reply  / 
  1. Rob

   Hoe zou jij moeten weten of mijn lichtgidsen in de war zijn? Hoeveel lichtgidsen heb ik dan, wat zeggen en denken ze nog meer dan?

   Mijn lichtgidsen zeggen dat jij een narcistische en misplaats superioriteitsgevoel hebt

     /   Reply  / 
   1. kabouter

    Dag Rob, jou antwoord bevestigd.
    2 van jou lichtgidsen ben je nu kwijt.
    Ik pak ze je af bij elke van jou niet respectvolle gedachte.
    Ga gerust door, ik zit je op lichtspoor.

      /   Reply  / 
    1. Rene

     Raaskalende (bos)kabouter, jij begrijpt van het paranormale echt geen sikkepit. Het is een hoop onzin wat jij hier uitkraamt. Webvervuiler.

       /   Reply  / 
     1. kabouter

      Lieve Rene,ik heb je nu beraskald, verpitsikt en gewebkraamt.
      Ook jou wachten donkere nachten.

        /  
     2. Rob

      kaboutertje zo sneu, afspreken in real life? Op de dam? in hell? dan piep je wel anders loser

      MMA & Karate tegen jou demonen in je hoofd, ik zet 100% op mezelf in

        /  
 28. piet

  In mijn klas van de lagere school zat een jongetje die ongelooflijk goed kon tekenen. Arthur, heette hij. Dat heb ik altijd onthouden, en later gevraagd als jurylid deel te nemen in het Kunstbende project. Dat deed hij graag! Op de lagere school werd hij ook negatief aangekeken om zijn talent. “Zijn oudste broer zal het wel hebben getekend.” In mijn overtuiging heeft iedereen een talent of een gave, en nodig om zich op dit moment te ontwikkelen. Maar……kinnesinne is bij velen ook een talent die zich te ver heeft doorontwikkeld. En dat vind ik jammer.
  Het programma heb ik helaas nog niet gezien. Ik vind wel, dat als het programma zo in elkaar zit dat wat een kind vertelt, onomstotelijk is vast te stellen, dat het eerder met be- en verwondering wordt aangekeken. Als het kind zegt geesten te zien, dan is dat niet te bewijzen. Arthur, in mijn klas, liet bewijsmateriaal zien van zijn talent. En als dat ook in dat programma gebeurt, dan zal ik minder scepsis zijn.

    /   Reply  / 
 29. Valentijn

  Volgens mij is die kabouter de weg kwijt.
  Kan iemand hem de weg naar het bos wijzen?

    /   Reply  / 
  1. Simone

   ja de weg naar een rood/wit gestippelde paddestoel in een weiland vol koeien. fijn weekend!

     /   Reply  / 
   1. piet

    Tjonge, jonge, jonge, wat een waardeloze reacties, zeg! Reacties zonder inhoud kunnen we niets mee. Zullen we weer naar het onderwerp terug keren en de van goede inhoud voorziene reacties daarop?

      /   Reply  / 
    1. kabouter

     Piet,Piet,Piet,tjonge,tjonge,tjonge,JOUW reactie is fantastisch.

       /   Reply  / 
     1. Rob

      Ik zal kijken hoe je geweerd kan worden van deze site

        /  
   2. kabouter

    Dag Simone, is heel koud hoor, heb geen kacheltje.

      /   Reply  / 
    1. Rob

     laat simone met rust, ik bewaak haar naam en mijn lichtgidsen ook

       /   Reply  / 
  2. kabouter

   Dag Valentijn, dus je denkt dat ik de weg kwijt ben, prima.
   Beetje zielig, Valentijn, dat je hulp aan anderen vraagt om mij een weg te wijzen. Gelukkig heeft Simone jou bij de hand genomen.
   Beetje eng he, Valentijn, naar het grote bos van de wolfjes en kaboutertjes. Lieve schat, het komt wel goed.

     /   Reply  / 
   1. Rob

    Laat Valentijn met rust, die bewaak ik ook

      /   Reply  / 
 30. kabouter

  Oh lieve Rob, aub niet boos worden, slecht voor je vredelievende tere hart. Ik hoop oprecht dat er nog iemand is die jou kan helpen.
  Ik zal nog 1 poging doen je egotrip op gang te helpen.
  Lieve Karate Rob, je slaat met lege hand, schatje.
  Ik ben zo bang voor je,brr.

    /   Reply  / 
  1. Rob

   Het heeft een weekje geduurd, maar nu hebben m’n lichtgidsen op de oncologie afdeling patiënten genezen en jou nu tot op het bot verkankerd

     /   Reply  / 
   1. Jacqueline

    Beste Rob ik snap helemaal waarom je Kabouter niet zo mag.
    Ik heb jullie gekibbel nu al een poosje aangezien en tot nu toe nog geen reactie over gegeven.
    Maar vind het nu wel genoeg en hoog tijd om ons weer op het topic van dit forum te richten.
    Begrijp me niet verkeerd ook ik heb het niet zo op die kabouter , maar je laatste post Rob vind ik persoonlijk te ver gaan.
    Dus wil bij deze ook vragen om weer terug te gaan naar het onderwerp.
    BVD.

    MVG Jacqueline

      /   Reply  / 
    1. Jacqueline

     En wil dat zelfde dus ook aan Kabouter vragen aub hou het netjes en hou het op het onderwerp van dit forum.
     mvg

       /   Reply  / 
   2. Simone

    Wat een nare opmerking. Ooit weleens iemand zien wegkwijnen van die ziekte? Neeh he, anders zou je het nooit een ander gunnen.
    Je hebt er geen idee van wat je daar op hebt geschreven, geeft aan wat voor een denkvermogen jij wel niet moet hebben.
    Ik zou zeggen, succes ermee!

      /   Reply  / 
    1. Rob

     Simone, als je alles gelezen hebt, heb je ook gelezen dat ik mijn o.a. mijn HBO V diploma heb gehaald ondanks dat ik een jaar stage heb gelopen op de oncologie afdeling.

     Juist daarom hebben mijn lichtgidsen die kanker kabouter verkankerd, omdat ik veel goede mensen heb zien wegkwijnen, dit vrede lot zou beter aan de kabouters van deze wereld moeten toekomen.

       /   Reply  / 
    2. Rob

     Voordat je je ergens in mengt, kun je beter alles goed lezen en ook in chronologische volgorde.

     Aangezien ik ook een een Master heb gedaan, wat een wetenschappelijke studie is natuurlijk, met o.a (wetenschaps) filosofie, geschiedsfilosofie, sociologie, antropologie, psychologie e.d.

     Daardoor acht ik mezelf in staat om inhoudelijke argumenten te geven en alternatieve verklaringen- het probleem daarbij is dat de kabouters uit deze wereld niet open staan voor elke vorm van ‘kritiek’op hun denkwijzen en beginnen onzin te praten/typen
     actie=reactie

     Als een sofist kan iemand als KK beweren dat 1+1=3 ookal is in alle wetenschappelijke literatuur e.d. 1+1=2

       /   Reply  / 
     1. Paul Hilgenberg

      ik hoef niets te lezen of te weten,ik weet namelijk dat het Goddelijke bestaat.

        /  
     2. Rob

      ik hoef ook niks te bewijzen, ik weet dat het goddelijke niet bestaat..

      daar gaat het niet om, je moet eerst definiëren wat je met het goddelijke bedoelt, misschien bedoel je wel wat anders dan ik.

      Je hebt het vast niet over een man met een grijze baard op een wolk?
      maar eerder een schepper/ planoloog?

      appels kun je wel met peren vergelijken, maar dat heeft weinig zin
      (zin en onzin geldt hetzelfde voor)

        /  
     3. Rob

      En iets paranormaals/spiritueels is natuurlijk niet goddelijk. Beide zaken zijn wel trancedent

        /  
     4. Rob

      Ik geloof (net als miljoenen anderen op deze wereld) in de vliegende theepot, die tussen de aarde en mars invliegt en zich bemoeid met het aardse leven.

      Russel: Als ik zou stellen dat er tussen de Aarde en Mars een porseleinen theepot in een ellipsvormige baan rond de zon draait, dan zou niemand het tegendeel kunnen bewijzen als ik er bij zou zeggen dat de theepot te klein is om gezien te worden, zelfs als onze sterkste telescopen gebruikt zouden worden. Als ik dan zou zeggen dat, aangezien het tegendeel van mijn stelling niet bewezen kan worden, het een ontolereerbare miskenning van het menselijk verstand zou zijn om aan mijn stelling te twijfelen, dan zou iedereen me voor gek verklaren. Maar als het bestaan van deze theepot erkend zou worden in antieke boeken, die elke zondag als de heilige waarheid wordt aangeleerd en waarmee de hersenen van kinderen geïndoctrineerd zouden worden, dan zou afzien van geloof in zijn bestaan een teken van excentriciteit worden en zou iemand die dit doet in het verlichte tijdperk voorgeleid worden aan een psychiater of in een eerder tijdperk aan de Inquisitie.

        /  
    3. Rob

     wat is jou ‘denkniveau’ als ik vragen mag?

       /   Reply  / 
     1. Simone

      Door aan te geven dat je juist weet wat het inhoud, des te stommer is het om zoiets op een forum te zetten. Nogmaals, succes ermee!
      Die hele onzin met kabouter en jou word toch een never ending story en laat ik daar nou juist niet aan mee doen.
      alvast een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar!

        /  
     2. Rob

      kabouter begon en die is stom

        /  
     3. Kuiken

      Nee Rob. Want hij is groot en jij is klein….
      Da’s niet eerlijk. Oooh nee.

        /  
 31. piet

  Ik sluit me helemaal bij Jacqueline aan!

    /   Reply  / 
 32. Kabouter

  Als ik een reactie plaats die “wacht op goedkeuring” dan weet ik iets over de moderator.
  Er is een wederzijdse Privacyverklaring die natuurlijk geschonden kan worden.
  Om die reden zijn er meerdere copieen gemaakt.
  De persoon die besloten heeft mij te bannen met die voorwaarde heeft dat volledige recht.
  Ik neem aan dat U beseft waar die copieen naar toe gaan.
  Ik daag U uit om alle reactie`s na te lezen.
  ALLE, en dan mij uit te sluiten om te reageren.
  Wie is hier fout ?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>